„Programėlių kūrėjai prisitaiko prie aktualiausių visuomenės rūpesčių ir bando palengvinti mūsų kasdienybę. Todėl pažangiausiuose programėlių parduotuvėse netrūksta programėlių, palengvinančių vasaros keliones: pavyzdžiui, tokių, kurios pataria, ką krauti į atostogų krepšius, orientuotis nepažįstamose vietovėse ar kurti įspūdingus kelionių atsiminimus. Programėlių yra daug ir įvairių, todėl keliautojams belieka su jomis susipažinti ir ruoštis poilsiui bei pramogoms“, – teigia Audrius Granickas, „Huawei Mobile Services“ verslo vystymo ir operacijų vadovas Lietuvoje.

Audrius Granickas, „Huawei Mobile Services“ verslo vystymo ir operacijų vadovas Lietuvoje.

Ekspertas dalinasi 5 programėlių rekomendacijomis, kurios leis išvengti atostogų metų užplūstančio nerimo ir tinkamai joms pasiruošti:

1. Keliones planuoti padės „Skyscanner“

Socialiniuose tinkluose matomi kelionių vaizdai: saulėti paplūdimiai, dangaus žydrumo jūra ar egzotiniai patiekalai gali sukelti lengvą pavydą ne vienam. Kita vertus, gražiausios kelionių akimirkos – tik galutinis rezultatas, o iki jų seka nemenki iššūkiai – ilgas kelionės maršruto planavimas, tinkamų skrydžių bei nakvynės vietų paieška ir dar ne vienas rūpestis.

„Ieškant mobiliosios programėlės, kuri yra itin pravarti kelionės dar nesusiplanavusiems, verta išskirti vartotojų jau pamėgtą „Skyscanner“. Ši mobilioji programėlė yra puikus pagalbininkas mėgstantiems keliauti, bet norintiems sutaupyti pinigų bei laiko. Įsirašius „Skyscanner“, tereikia suvesti norimą kelionės tikslą, o likusiu darbu programėlė pasirūpins už jus: pateiks geriausius skrydžių ir nakvynės pasiūlymus su galiojančiomis nuolaidomis. O svarbiausia – nėra jokių programėles naudojimosi mokesčių“, – teigia A. Granickas.

2. Nepasiklysti ir įsimintus objektus pasiekti laiku su „Moovit“

Keliavimas užsienio valstybėje gali būti net labai varginantis, ypač jei iš anksto nepasirūpinote viešojo transporto tvarkaraščiais.

„Nesvarbu, ar ketinate važiuoti traukiniu, metro, autobusu ar išsinuomoti dviratį, ar el. paspirtuką, svarbu laiku gauti naujausią informaciją apie mieste esančias transporto stoteles, transporto spūstis ir pasirinkti sparčiausiai keliauti leisiantį maršrutą. Jei šios problemos jums aktualios – rekomenduočiau susipažinti su „Moovit“ teikiamais sprendimais. Ši mobili programėlė veikia net 3,2 tūkst. pasaulio miestų ir padeda paprastai ir efektyviai patekti iš taško A į tašką B. Programėlėje rasite informaciją apie realiu laiku besikeičiantį viešojo transporto tvarkaraštį, išsamų miesto žemėlapį ir naudingus kelionės planavimo patarimus“, – dalinasi A. Granickas.

Lagaminas

3. „Tricount“ – programėle supaprastinanti išlaidų sekimą

Puikaus vakaro planas: apsilankymas muziejuje, prabangi vakarienė jaukiame restorane, apsilankymas suvenyrų parduotuvėje, beieškant mielų dovanų namuose likusiems artimiesiems. Situacija pažįstama, tiesa? O kas, jei už kiekvieną pirkinį mokėjote drauge su draugais ar kelionės bendražygiais? Kaip tinkamai paskaičiuoti išlaidas ir žinoti, jog niekam nelikote skolingas?

„Tiems, kuriems dažnai tenka dalintis kelionės išlaidomis su draugais ar artimaisiais, pravers „AppGallery“ programėlių parduotuvėje pasiekiama pinigų planavimo programėlė „Tricount“. Ji sumaniai seka jūsų ir artimųjų išlaidas, pateikia pasirinkto laikotarpio ataskaitas bei pirkinių sąrašus. Mobiliajame telefone surašę skirtingas pirkinių sumas, galėsite patogiai nusiųsti mokėjimo nuorodą savo draugams. Su šia programėle sutaupysite laiko, išvengsite galimų neaiškumų ir vos vieno mygtuko paspaudimu rasite visas kelionės išlaidas“, – pataria A. Granickas.

4. Su „Outdooractive“ nuotykiai ranka pasiekiami

Mėgstate tyrinėti gamtą ir grožėtis dar neregėtų vaizdų panoramomis? O tą atlikti atostogų metu, vietose, kuriose esate pirmą kartą, o kelionių vadovai apie jas vis dar nutyli? Jei į šiuos klausimus atsakėte teigiamai, siūlome atsisiųsti „Outdooractive“ išmaniąją programėlę.

„Maršrutų planavimo programėlė „Outdooractive“ yra skirta dviratininkams ir įvairaus profilio keliautojams pėsčiomis. Ją galite naudoti naujų maršrutų paieškai ir kelionės planavimui, orientacijai jau pasirinktoje kelionėje. Nors yra daug panašias paslaugas siūlančių programėlių, „Outdooractive“ išsiskiria unikaliomis funkcijomis. Jos maršrutų sudarymo sistema yra itin pažangi ir tiksli, be to, joje yra daug personalizuoto turinio, kuris vartotojams suteikia išsamią informaciją apie atliekamą progresą“, – sako A. Granickas.

Selfis

5. Programėlė, išmaniam vasaros nuotykių saugojimui

Jau kuris laikas nuotraukose ir vaizdo įrašuose stengiamės įamžinti įsimintinas vasaros akimirkas. Užduotį palengvina ir daugybė įdomių programėlių, skirtų užfiksuotai medžiagai redaguoti ir pagražinti.

„Tiems, kurie jau išsirinko mėgstamą nuotraukų redagavimo įrankį, verta įsitikinti, kad visos nuotraukos ir vaizdo įrašai yra saugiai laikomi debesies saugykloje. Atostogų metu gali nutikti ne vienas nemalonus įvykis, pavyzdžiui, telefono vagystė ar nepataisomas jo sugadinimas. Tam, kad svarbiausi atostogų prisiminimai būtų išsaugoti, pasinaudokite tokiomis debesų saugyklomis, kaip „Huawei Cloud“. Su šia saugykla net ir netekus savojo įrenginio, visus reikiamus failus pasieksite iš kitų prietaisų“, – pažymi A. Granickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją