1. Pasirinkite tinkamą eilę

Greičiausiai saugumo patikrą praeina tie, kuriai dažnai skraido. Šie žmonės – ne kuprinėmis apsikarstę turistai, išsiruošę į eilinę kelionę aplink pasaulį. Dažniausiai tai – verslo reikalais keliaujantys žmonės, būtent už jų ir patartina stoti į eilę. Jie netrypčios, neperdėlios daiktų. Ekspertė siūlo iš jų pasimokyti – kopijuoti jų mimiką, gestus, tada dar greičiau praeisite patikrą.

Lėčiausia eilė – ta, kurioje stovi šeimos su vaikais. Įprastai šeimoms reikia daugiau laiko, tad, savaime suprantama, eilė judės lėčiau.


2. Pažiūrėkite, kiek žmonių dirba patikroje

Jeigu prie aparato stovi du žmonės, antras veikiausiai – praktikantas. Tai reiškia, kad patikra vyks lėčiau. Todėl ekspertė pataria stoti ten, kur matosi vienas dirbantis žmogus.

3. Eikite į kairę

Dešiniarankiai renkasi dešinę, kairiarankiai – kairę eilę. Tik pastarųjų pasaulyje – vos 10 proc. Todėl N. Dann pastebėjimu, kairėje esanti eilė dažniausiai būna trumpesnė.

4. Nežiovaukite ir nešvilpaukite

Praeinant saugumo patikrą svarbiausia – neatrodyti įtartinai. Oro uosto darbuotojams įtarimą gali sukelti ne tik keistai ar agresyviai besielgiantys žmonės. Įtartinai gali atrodyti ir švilpimas, žiovavimas, garsus juokas – dėl to turistą tikrins ilgiau nei įprasta, nes įtars, kad žmogus patiria stresą, dėl kažko bijodamas įkliūti.

Oro uoste patartina elgtis ramiai, būti draugiškiems, susikaupusiems ar bent jau sudaryti tokį įspūdį.

Oro uosto patikra
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)