1. Iškepti picą arba nurinkti derlių

Būstas mainais už paslaugas – toks variantas populiarus Europoje, o nuo 2018 m. visame pasaulyje vyksta Tarptautinė mainų diena, kurioje dalyvauja daugiau nei 60 šalių. Viešbučiai publikuoja internete reikiamų paslaugų sąrašus, ir bet koks turistas gali išmainyti savo sugebėjimus į nemokamą apgyvendinimą. Daugelis viešbučių mielai siūlo mainus ne tik akcijos metu, bet ir visus metus.

2. Rašyti kelionių tinklaraštį

Galimi mainai su kelionių tinklaraščiu – keliautoją nemokamai apgyvendina viešbutyje, o jis aprašo savo įspūdžius tinklaraštyje, taip pritraukdamas naujų klientų. Viešbučių savininkai renkasi populiarius tinklaraštininkus, turinčius daug prenumeratorių, bet šansų turi ir tinklaraštininkai su nedidele auditorija: svarbiausia – kokybiškas turinys ir didelis aktyvumas. Savo paslaugas galima pasiūlyti turizmo agentūroms ar kreiptis tiesiogiai į viešbutį, iniciatyvą pagrindžiant tinklaraščio ir socialinių paskyrų lankomumo statistika.

Donaldo Trumpo viešbučio kambarys


3. Kaupti nuolaidų kuponus

Daugelis apgyvendinimo paslaugų tiekėjų turi lojalumo programas, kaip kaupti premijas, o vėliau nemokamai apsigyventi viešbutyje. Vienos apgyvendinimo tarpininkavimo paslaugas teikiančios įmonės dovanoja nuolaidų, kitos skaičiuoja priedus už registraciją, mobiliosios programėlės parsisiuntimą, viešbučio rezervavimą ir atsiliepimus, o vėliau sukauptais premijos taškais galima atsiskaityti už viešbutį. Būna ir taip, kad už 10 naktų viešbutyje, 11-ą naktį dovanoja nemokamai.

4. Tapti savanoriu

Norint pagyventi užsienio šalyje nemokamai, galima tapti kokios nors tarptautinės organizacijos savanoriu. Europoje populiaru savanoriauti organiniuose ūkiuose – savanoriai maitina gyvūnus ar renka vaisius 4–6 val. Per dieną, o ūkininkai už tai suteikia apgyvendinimą ir maistą. Yra valstybių, kuriose reikalingi anglų kalbos mokytojai, taigi šios kalbos galintys mokyti savanoriai gautų ne tik apgyvendinimą ir maitinimą, bet ir atlyginimą.

Viešbučio kambarys

5. Nusipirkti lėktuvo bilietą

6–24 valandas trunkančių skrydžių su persėdimais metu aviakompanijos dažnai nemokamai apgyvendina keleivius viešbučiuose, kur jie dar ir nemokamai papusryčiauja. Tokias paslaugas siūlo Azijos aviavežėjai: „Air China“, „Turkish Airlines“, „Qatar Airways“, „Emirates“, „Air Astana“. Nemokamai užsisakyti viešbutį galima aviakompanijos interneto svetainėje arba išvykimo salėje. Įprastai tokias paslaugas siūlo tik tarptautiniai reisai, viešbučio klasė priklauso nuo lėktuvo bilieto klasės. Dažniausiai viešbutį reikia užsisakyti prieš parą arba prieš 96 valandas.

Viešbučio kambarys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)