Kitas, mažiau džiuginantis dalykas – išlaidos lėktuvo bilietams. Lėktuvo bilietų pirkimas – pats savaime yra strateginis žaidimas, kai svarbu nučiupti bilietus, kol kainos nepasiekė neregėtų aukštumų.

Lėktuvo bilietas gali pabrangti dėl įvairių papildomų mokesčių. Liūdniausia, kad apie juos galite nė nežinoti.

Keli patarimai, kokių papildomų mokesčių būna ir kaip jų išvengti:

Papildomi mokesčiai už bagažą

Bagažas – greičiausias būdas apdėti jus papildomais mokesčiais. Jei pavyko nučiupti pigių lėktuvo bilietų ir jau atrodo, kad laimėjote loterijoje, žinokite – daugelis pigių oro linijų ima atskirą mokestį už registruojamą bagažą.

Galimas sprendimas – įsigyti papildomą bagažą aviabendrovės interneto svetainėje. Dažniausiai taip bus pigiau, nei mokėti bagažo įregistravimo vietoje.

Kitas aspektas – įsitikinkite, kad jūsų bagažas – ne didesnių išmatavimų ir ne sunkesnis, nei nurodyta aviakompanijos taisyklėse. Jei bagažas svers daugiau, teks mokėti papildomai.

Rekomenduotina prieš vykstant į oro uostą pasverti savo bagažą, kad apsieitumėte be nemalonių staigmenų. Daiktus geriau susikraukite ne į lagaminą, o į kuprinę – bus daugiau šansų įsinešti kuprinę į lėktuvą, kaip rankinį bagažą.

Skaitydami tarp eilučių, apsaugosite piniginę

Atskleisime nedidelę paslaptį – niekas neskaito dokumentų. Ar tai būtų darbo sutartis, ar sutartis dėl paslaugų teikimo, ar kt., mes geriausių atveju permetame akimis dokumentus.

Vertėtų žinoti, kad pigių oro linijų bendrovės pateikia patrauklius skaičius ant bilieto, bet mėgsta įtraukti ir įvairių papildomų sąlygų, nes žino – niekas per daug nesigilina. Jei neapsižiūrėsite, nuo kredito kortelės bus nuskaičiuota didesnė suma.

Patartina kartą ar net du kartus perskaityti visus su kelione susijusius dokumentus. Būkite užtikrinti, kad viską supratote, tada neteks mokėti daugiau, o už sutaupytus pinigus galėsite nupirkti suvenyrų.

Papildomai mokesčiai slepiasi jūsų banko kortelėse

Tai – vienas klastingiausių aspektų. Kai ateina metas mokėti, pamatote, kad kaina tapo šiek tiek didesnė. Pasidaro įdomu, iš kur atsirado papildomų mokesčių. Ar galite pagalvoti – tai gali būti susiję su jūsų kortele (ar pasirinktu mokėjimo būdu).

Kiekvienas mokėjimo būdas susijęs su papildomais mokesčiais. Jei skrisite su Amerikos aviakompanijomis, taisyklės draudžia priskaičiuoti kredito kortelės mokesčius prie mokėtinos sumos. O jei skrisite su kitų šalių oro linijų bendrovėmis, jus saugančių nuostatų gali nebūti.

Tokio pobūdžio papildomų mokesčių neišvengsite, galite tik pasirinkti pigiausiai jums atsieisiantį mokėjimo būdą.

Galimas variantas – pirkti bilietus per kelionių agentūras: galbūt per jas galėsite sumokėti be papildomų mokesčių ar sulauksite pigesnių pasiūlymų.

Draudimas, kurio jums nereikia

Kai kas nors pasiūlo draudimą, pirmas nevalingas žingsnis – aklai jį įsigyti. Juk apsidrausti nepakenks. Daugeliu atvejų, tai tiesa. Apsidraudus nuo atšauktų skrydžių, būsite apsaugoti nuo paskutinę minutę atšauktų skrydžių. Kita vertus, už tai reikia papildomai mokėti.

Paprasčiausias būdas išvengti papildomų išlaidų – nepriimti pasiūlymų, kai jie pateikiami. Jei vis tik neramu, pasiaiškinkite, ar tokios paslaugos neteikiamos kartu su būsto ar banko draudimu, kad netektų mokėti antrą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)