Dalinuosi keliais paprastais, atrodo, savaime suprantamais patarimais, kuriuos svečiai, deja, pamiršta. Pati jau daugiau nei 3 metus esu „Airbnb“ Superhost (Superhost = teigiamai įvertintas šeimininkas), tad dalinuosi patarimais iš asmeninės patirties.


Praneškite, kada atvykstate


Nuomojantis butą, turėkite omenyje, kad šeimininkas greičiausiai ten negyvena ir jam reikia laiko atvykti iki buto jus įleisti. Ir šeimininkas taip pat yra žmogus turintis savo planų bei darbų. Todėl idealu informuoti šeimininkus apie savo apytikslius planus. Jei šeimininkas prašo parašyti ar paskambinti prieš atvykimą, taip ir padarykite.

Pavyzdžiui, žinodama, jog svečio lėktuvas nusileidžia 16 val., o iki mano miesto jam teks keliauti dar apie dvi valandas, galiu drąsiai iki 18 val. užsiimti įvairiais reikalais ar net išvykti už miesto. Iki mano tolimiausio buto yra 15 minučių kelio automobiliu, tad tikrai nemalonu, kai svečias paskambina ir sako, jog jis jau prie durų.

Net jeigu šeimininkas atsiunčia informaciją su self-checkin (savarankiško įsiregistravimo) informacija, vis tiek reikėtų įspėti apytikslį atvykimo laiką, o atvykus informuoti, kad sėkmingai patekote į butą. Šeimininkui tuomet ramu, jog viskas gerai, o jūs nesitrinat aplink pastatą bandydami rasti įėjimą vidury nakties.

Prireikė nakvynės po vidurnakčio – eikite į viešbutį


Butus nuomojantys žmonės yra … žmonės. Ir naktį jie miega. Tad jei po vidurnakčio sugalvojote, kad reikia nakvynės, net nesivarginkite skambinti ar rašyti žinučių. Šansų, kad padoraus buto šeimininkas jus priims, tikrai mažai. Man asmeniškai besikreipiantys po vidurnakčio nekelia pasitikėjimo. Po vakarėlio prireikė ploto pratęsimui? Ačiū, ne, tokio svečio man nereikia. Tuo labiau, jog paklausa po vidurnakčio yra iš vietinių, tikrai ne turistų. Tad jei nakvyne susirūpinote tik naktį, eikite į viešbučius, kurie turi visą parą dirbančią registratūrą.

Šioje vietoje nereikėtų maišyti vėlyvo atvykimo. Svečių, kurie atvyksta vėlai ar net paryčiais, tikrai būna. Vėlyvas skrydis, vėluojantis autobusas, renginys ir pan. Būna skambina žmogus 18 valandą vakaro, sako, va jau sėsiu į mašiną Taline ir lekiu. Būsiu vidurnaktį, priimsit? Ir priimu, nes sutarta iš anksto, žinau, kada ir ko laukti.

Nedėkite šlapių indų į spinteles


Tai vienas labiausiai erzinančių svečių įpročių. Neįsivaizduoju, ar kas realiai taip daro savo namuose. Sunku patikėti, kad galima išsitraukti iš spintelės varvančią lėkštę ir dėti į ją maistą. Spėju, jog taip elgiamasi tik svečiuose, nenorint šalia plautuvės palikti viso kalno lėkščių. Bet man geriau jau kalnas nei vėl traukti viską iš spintelių ir visus indus šluostyti.

Jei kyla klausimų – pirmiau peržiūrėkite pateiktą informaciją


Nėra labiau erzinančio dalyko, kaip į penkis klausimus iš eilės atsakyti papildant, jog plačiau apie tai yra namų informacijos segtuve. Daugelis šeimininkų namuose palieka segtuvą su reikalinga informacija – Wi-Fi slaptažodžiu, taksi numeriais, vietomis, kur galima pavalgyti ar kur artimiausia parduotuvė. Tad pirmiau peržiūrėkite segtuvą ir tik neradus informacijos jame, kreipkitės į šeimininkus.

Praneškite, kada išvykstate


Šeimininkams svarbu sutvarkyti butą po svečio išvykimo ir paruošti kitiems svečiams. Standartiškai išvykimas yra iki 12 val., o atvykimas po 14 val. turi kelis butus, dvi valandos yra laaaabai trumpas laiko tarpas. Todėl pranešdami, jog išvykstate, padedate šeimininkui be streso sutvarkyti butą.

Apie šią situaciją siūlau pagalvoti ir iš kitos pusės. Įsivaizduokite, jūs į miestą atvykstate ryte ir vietoj trinimosi kažkur, norėtumėte jau apsistoti Airbnb bute anksčiau. Teoriškai galėtumėte, nes prieš jus buvęs svečias išvyko 8 valandą ryto, o buto šeimininkas galėjo per valandą sutvarkyti ir paruošti butą jums. Bet realybėje buvęs svečias nepranešė šeimininkui, kad išvyko, tad ir šeimininkas į butą įeiti galėjo tik po 12:00. Pagaunate mintį?

Ir pabaigai, apie tai, kad namų taisyklių laikymasis yra privalomas, jau nebekalbėsiu. Jei parašyta – nerūkyti kambaryje, tai ir nerūkykite. Jei pasakyta, jog butas neskirtas vakarėliams, tai ir nesikvieskite 20 triukšmingų draugų. Čia jau turėtų būti elementaru kaip du kart du.

Maža svetainė

Daugiau autorės tekstų rasite zavinta.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)