Tokios tendencijos byloja – perkant keliones iš anksto galima nemažai sutaupyti ir už priimtiną kainą rasti geriausią variantą. Kelionių organizatoriai tikina, kad pasirūpinti kelionėmis iš anksto tampa norma. Tam įtakos turi ne tik bendras šalies gyventojų pajamų augimas, bet ir besikeičiantys keliavimo įpročiai.

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos ir Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė anksčiau DELFI yra sakiusi, kad norintieji sutaupyti, kelionę kitai vasarai turėtų pirkti jau šį rudenį.

„Tie, kurie kitos vasaros kelionę perka rugsėjo mėnesį, moka apie 400 – 550 eurų. Tą pačią kelionę perkant birželio mėnesį, galite sumokėti beveik dvigubai daugiau – apie 700-800 eurų. Taigi pirkti iš anksto tikrai apsimoka. Jei rinkoje atsiranda žemesnė kelionės kaina, klientui yra grąžinamas kainų skirtumas, o ir planams pasikeitus galima koreguoti kelionės datą, rinkis kitą viešbutį ar vykti su kitu bendrakeleiviu. Įprastai minimalus avansas už būsimą kelionę kainuoja nuo 50 eurų. Susimokate, rezervuojate datą ir galite toliau taupyti atostogoms. Visada smagiau laukti, kai žinai, kad tavo atostogos suplanuotos“, – teigė kelionių ekspertė.

Mėgstančius keliauti neretai suvilioja ir paskutinės minutės kelionių pasiūlymai, tačiau pasak turizmo verslo asociacijos prezidentės, tokiais pasiūlymais nereikėtų aklai žavėtis, nes dažnu atveju paskutinės minutės kelionių pasiūlymų pasirinkimas yra ribotas ir ne visada atitinka lūkesčius.

„Kiek esu pastebėjusi, visų paskutinės minutės kelionių kaina siekia apie 600 eurų ar daugiau. Kaina didesnė, o viešbučių pasirinkimas mažesnis. Jei norite apsigyventi ne miestelio viduryje, o ant jūros kranto, perkant kelionę paskutinę minutę pasirinkimas bus kur kas mažesnis, nei rezervuojant norimą viešbutį iš anksto“, – DELFI pasakojo Ž. Gavelienė.

Pagrindiniai poilsinių kelionių išankstinių pardavimų privalumai:

Renkatės tai ko norite, o ne tai kas liko. Išankstinių kelionių pardavimų metu rasite plačiausia kurortų, kelionės datų ir trukmės, viešbučių ir kambarių pasiūlą. Turėkite omenyje, kad mėgstamiausius viešbučius iš anksto rezervuojasi ne tik lietuviai, bet ir kitų šalių turistai, todėl artėjant vasaros sezonui sparčiai mažėja vietų skrydžiuose ir viešbučiuose. Kuo artimesnė išvykimo data, tuo mažesnis pasirinkimas.

Prabangūs viešbučiai

Patogus atostogų biudžeto planavimas. Įprastai pradinė įmoka už kelionę nėra didelė – nuo 50 Eur asmeniui. Likusi suma turi būti sumokėta likus maždaug mėnesiui iki išvykimo, todėl turėsite pakankamai laiko sutaupyti norimą sumą. Tuo pačiu šis variantas apsaugo nuo didelių išlaidų kelionėms planams pasikeitus – negalėdami vykti, prarastumėte tik sumokėtą pradinę įmoką.

Garantija, kad už norimas atostogas klientai sumokės mažiausią galimą kainą. Pasirinkę tinkamą kompaniją būsite tikri, kad gaunate geriausią kainą. Pavyzdžiui, didžiausias kelionių organizatorius Lietuvoje siūlo mažiausios kainos garantiją ir įsipareigoja grąžinti kainos skirtumą, jeigu tokią pat pasirinktą kelionę sezono metu siūlytų už mažesnę kainą nei išankstinio pirkimo metu.

Patogus atostogų planavimas. Rinkdamiesi kelionių organizatorių atkreipkite dėmesį, ar klientui suteikiama galimybė keisti kelionės planus. Patikimos bendrovės įsigijusiems išankstinę vasaros poilsinę kelionę leidžia vieną kartą pakeisti kelionės datą, trukmę, viešbutį, kambario tipą ir/ar maršrutą nemokamai, bet ne vėliau negu likus tam tikram dienų skaičiui iki išvykimo.

Saugiklis pasikeitus planams. Atkreipkite dėmesį, ar kelionių organizatorius leidžia pakeisti keliautojo vardą ir pavardę, kad pasikeitus jūsų ar jūsų bendrakeleivio planams, į kelionę galėtų vykti kitas asmuo. Rinkitės kelionių organizatorius, kurie užtikrina tokią galimybę ir pasikeitus keleiviui palieka tas pačias, kelionės užsakymo metu galiojusias kainas ir sąlygas.

Turkija

Patarimai, kaip protingai nusipirkti išankstinius bilietus, sutaupyti ir nenusivilti:

Atidžiai rinkitės, iš kur pirkti keliones. Pirkti kelionę iš anksto tikrai apsimoka, nes tai leidžia pasirinkti geriausią variantą už patraukliausią kainą. Tačiau būkite atidūs rinkdamiesi kelionių organizatorių: pasidomėkite jo veikla, kitų pirkėjų atsiliepimais ir rekomendacijomis. Orientuokitės ne tik į kelionės kainą, bet ir į kompanijos patikimumą.

Facebook/Instagram grupės. Poilsiauti užsienyje pamėgę lietuviai noriai dalijasi savo kelionių patirtimi bei patarimais populiariose socialinių tinklų grupėse. Pavyzdžiui, grupėje Atostogos Turkijoje susibūrę lietuviai dalijasi nuotraukomis, įspūdžiais iš įvairiausių viešbučių, į kuriuos veža Lietuvos kelionių organizatoriai. Stebėdami grupės įrašus lengviau išsirinksite patinkantį viešbutį bei sužinosite, kokią kainą už atostogas moka tautiečiai – taip nesunkiai palyginsite ar nepermokate.

Įvertinkite savo, o ne kaimyno lūkesčius. Neužtenka žinoti kur, kada ir už kiek jūs galite keliauti. Pasidomėkite jūsų pažįstamų patirtimi, išklausykite jų rekomendacijų, tačiau nepasikliaukite vien kitų žmonių atsiliepimais – stenkitės suvokti, ko jūs patys tikitės iš kelionės.

Galbūt jums aktualus didžiulis penkių žvaigždučių viešbutis ant jūros kranto prestižiniame kurorte? O gal jūs mieliau renkatės laiką leisti mieste ir į viešbutį sugrįžtate tik poilsiui ekonominės klasės jaukiame, mažame viešbutyje ramioje kurorto dalyje?

Rinkdamiesi kelionę įvertinkite, su kuo keliausite: draugais, poroje ar su šeima – kelionių agentui bus paprasčiau pasiūlyti jums labiausiai tinkantį viešbučio tipą. Taip pat apgalvokite, kokio maitinimo norėsite savo atostogų metu: pusryčių, pusryčių ir vakarienės ar dabar itin populiaraus „viskas įskaičiuota“ varianto. Taip išvengsite nesusipratimų ir galėsite mėgautis išskirtinėmis atostogomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)