10. Austrijos Alpių miestelis Obertraunas pernai stipriai išpopuliarėjo ir tapo daugelio pamėgsta kelionių vieta.

Miestelis centrinėje Austrijoje sužimba savitu rudens grožiu, kai ima gelsti ir rausvėti medžių lapai.
Obertraunas ribojasi su nuostabiu dideliu Halštaterio ežeru – turistai mėgsta jame maudytis, vaikščioti, važinėtis dviračiais aplinkiniais takais, kopti į šalimai esančias Alpes.

9. JAV Šiaurės Karolinos valstijos Painhersto miestas garsėja to paties pavadinimo golfo aikštynu.

Painhorste vyko „US Open“, „Ryder Cup“ ir PGA golfo čempionatai, nemažai golfo mėgėjų atvyksta čia pažaisti savo mėgstamo žaidimo.

8. JAV Pietų Karolinos valstijoje esantis pakrantės miestas Andersonas rudenį virsta malonia pasiplaukiojimų vieta, žavinti kaštoninių atspalvių pakrantėmis.

Atvykusieji į Andersoną gali pasidžiaugti švelniu rudeniu, paplaukioti Hartvelio ežere, pavalgyti įdomiose užkandinėse, sudalyvauti vienoje iš daugelio miesto bendruomenės švenčių.

7. Centrinės Vokietijos Halės miestas garsėja zoologijos sodu ir tuo, kad mieste gimė garsus kompozitorius George Fridericas Handelis.

Kasmet garsiojo kompozitoriaus garbei Halėje vyksta dviejų savaičių trukmės muzikos festivalis. Buvusiame kompozitoriaus name įrengtas muziejus. Halėje yra ir nemažai muziejų, seniausias Vokietijoje šokolado fabrikas, unikali gotiško stiliaus varpinė Roter Turm.

Rudens kelionės

6. Apie 80 km į pietus nuo Meksikos sostinės Meksiko esantis nedidelis miestelis Tepostlanas glaudžiai susijęs su senovės actekų civilizacija ir kultūra.

Ant uolos šalia miestelio stūkso actekų Teposteko piramidė. Tepostlanas laikomas vieno iš aukščiausio actekų dievų – nakties dangaus ir vėjų valdovo Kecalkoatlio gimtine.
Atvykus taip pat galite apsilankyti Tepostlano nacionaliniame parke, paragauti tradicinio meksikietiško fermentuoto gėrimo iš agavos sulčių – pulkos.

5. Kulebroje, Puerto Rike, lankytojai gali mėgautis krištolo skaidrumo jūra, balto smėlio paplūdimiais ir tropiniais miškais – čia ypač malonu ilsėtis, kai kitose pasaulio dalyse orai atvėsta. Nenuostabu, kad lyginant su praėjusiais metais, trumpalaikė būsto nuoma čia išaugo 250 proc.

Burlenčių sportas, nardymas ir lepinimasis saulėje – tai pagrindinė poilsiautojų veikla Kulebroje.
Šioje tropikų saloje yra Tamarindo paplūdimys, garsėjantis skaidriu vandeniu ir egzotiška augmenija bei gyvūnija, ir Punta Melounso paplūdimys, žinomas dėl nuostabaus grožio saulėlydžių.

4. Miguel Hidalgo yra vienas iš 16-os Meksikos alcaldías – savivaldą turinčių miestelių. Čia netrūksta elegantiškų restoranų, puikių būstų nuomai ir apsipirkimo vietų. Lyginant su praėjusiais metais, trumpalaikės būsto nuomos apimtys čia išaugo 279 proc.

Šio Meksikos regiono sostinėje galima apžiūrėti daug dalykų – nuo didingų senovinių pilių iki moderniausios architektūros, eksponuojamos „Museo Soumaya“ – centre įsikūrusiame meno muziejuje. Jei jus labiau domina gamta, galima ilsėtis miesto parke „Bosque de Chapultepec“, kuris užima 1700 akrų (beveik 7 km).

3. Bepu Japonijoje garsėja natūraliomis karštosiomis versmėmis, kurias rudenį supa oranžine spalva nusidažę medžiai. Lyginant su 2018 m. rudeniu, šiemet šiame regione trumpalaikės būsto nuomos apimtys išaugo 288 proc.

Šio miesto apylinkėse yra daugiau nei 2 tūkst. karštųjų versmių, o labiausiai jis yra žinomas dėl vadinamosios Pragaro grandinės – vaizdingų karštųjų versmių šaltinių, išsibarsčiusių po visą geoterminę salą.

2. Nors į Šveicarijos Alpes dažniausiai vykstama žiemą slidinėti, Betenbergas yra rudens oazė – šiemet užsakymų skaičius čia išaugo 312 proc.

Regionas garsėja stulbinamo grožio kriokliais, žygių maršrutais, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiančios panoramos, ir nepaliestais ežerais.

1. Kanada, Redžaina.

Redžainoje, Kanadoje lankytojus žavi įspūdingi rudeninėmis spalvomis pasipuošusių medžių vaizdai Vaskanos centre – viename didžiausių Šiaurės Amerikos parkų. Šis miestas pernai atsidūrė pirmoje lankomiausių „Airbnb“ miestų sąrašo vietoje – pernai užsakytų būstų skaičius išaugo 328 proc.

Be to, oficialioje miesto turizmo svetainėje nurodyta, kad šiame mieste yra Saskačevano sportininkų šlovės salė, čia įsikūręs Saskačevano futbolo klubas „Roughriders“, „Casino Regina“ ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)