Ieškokite pasiūlymų savaitės pradžioje

Kelionių duomenys rodo, kad daugiau sutaupoma, jeigu skrydžių ieškote savaitės pradžioje. Taip yra todėl, kad nors bilietų kainas daugiausia kontroliuoja programinė įranga, pardavimus tam tikromis kryptimis nukreipia žmonės. Pirkimo tendencijos gali netgi sukelti netikėtus išpardavimus. Todėl savaitės pradžia yra geriausias laikas ieškoti pigesnių bilietų.

Užsakykite nieko nelaukdami

Kelionių tinklalapio „Himmunk“ ataskaita rodo, kad geriausia data užsisakyti vasaros skrydį yra likus 21-28 dienoms iki planuojamų atostogų. Vėliau kainos paprastai kyla.

Kelionių ekspertė Liana Corwin iš „Hopper“ sako: „Šį mėnesį planuojame 6,8 procento vidaus skrydžių kainų augimą, tada birželį kainos toliau augs, paskui pradės kristi nuo liepos iki spalio. Todėl visada geriau pradėti sekti kainas anksčiau, kad gautumėte gerą kainą“.

Pasverkite visas išlaidas

Kelionių agentai žino, kad bazinė bilieto kaina retai padengia visas skrydžio išlaidas, todėl jiems tenka varginantis darbas rasti klientams geriausią bendrą kainą. Galite padaryti tą patį, patyrinėję visus priedus, tokius kaip bagažo mokesčiai, antsvorio mokesčiai, WiFi ir taip toliau.

Visi tie apribojimai netrukus gali kainuoti dvigubai, jeigu praleisite skrydį, reikės jį pakeisti ar bus atšauktas vienas jūsų kelionės etapas.

Ieškokite oro linijų interneto svetainėje

„Tourist England“ generalinis direktorius Freddie Juliusas siūlo ieškant pigesnių jungiamųjų skrydžių žiūrėti iškart juos vykdančių oro linijų interneto svetainėse, o ne kainas lyginančiuose puslapiuose.

Pagalvokite apie galimybę užsakyti kelionės paketą

Kelionių agentai dažnai gali pasiūlyti žymiai geresnes kainas klientams, kurie užsako visą kelionės paketą. Pavyzdžiui, kai kurios kruizų linijos savo klientams siūlo specialias skrydžių kainas.
Ketinate be skrydžio dar rezervuoti viešbutį ar išsinuomoti automobilį? Tokiu atveju ieškokite kelionės paketo, užuot darę viską atskirai.

Išbandykite „pražiotų nasrų strategiją“

Neketinate į kelionę imti registruojamo bagažo? Karlas Backlundas iš privačių kelionių agentūros „Marchay“ leidiniui „Insider“ papasakojo apie „pražiotų nasrų strategiją“. Tai kelionių agentų naudojama taktika, grįsta tuo faktu, kad oro linijos retkarčiais pritaiko nuolaidas maršrutams su sustojimais, bet ne tiesioginiams skrydžiams.

„Jeigu jums reikia rezervuoti skrydį iš Niujorko į San Franciską, „pravertų nasrų strategija“ reikštų užsakymą iš Niujorko į San Franciską, o paskui į Los Andželą, tačiau skrydis iš San Francisko į Los Andželą lieka nepanaudotas“, – aiškina K. Backlundas.

Ši taktika gali nepasiteisinti tiems keleiviams, kurie labai nemėgsta rizikos. „Jeigu naudojate šią taktiką maršruto viduryje, paskesnė atkarpa po nepanaudoto skrydžio oro linijų gali būti atšaukta (nebūtinai, tačiau taip gali būti), todėl nepanaudota dalis visada turėtų būti paskutinė maršruto atkarpa, – aiškina K. Backlundas. – Atkreipkite į tai dėmesį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)