Taigi, kad taip nenutiktų, reikėtų skirti pakankamai dėmesio tinkamam pasiruošimui, ir čia jums gali praversti keli naudingi patarimai, padėsiantys ne tik atsirinkti svarbiausius daiktus, bet ir juos kompaktiškai sutalpinti – juk dažnai norima lagamine palikti vietos ir lauktuvėms.


Susidarykite daiktų sąrašą

Jei baiminatės, kad galite ką nors pamiršti, susidarykite svarbiausių daiktų sąrašą. Kai įsidėsite svarbiausius daiktus, kurie paminėti sąraše, tiesiog galėsite juos išbraukti. Sudarant sąrašą visada svarbu pagalvoti apie tai, ar jame sąraše esantys daiktai tikrai bus reikalingi – juk kai kuriuos jų bus galima įsigyti ir svečioje šalyje. Pavyzdžiui, ne visada būtina vežtis šampūną ar muilą – juk šiuos daiktus paprastai galima rasti viešbutyje.

Pagelbės maži buteliukai

Jei skrisite lėktuvu, ir turėsite tik rankinį bagažą, pasirūpinkite, kad vežami skysčiai būtų ne didesnės nei 100 mililitrų talpos buteliukuose. Jų galima įsigyti įvairiose grožio prekių parduotuvėse, tačiau tokių išlaidų galima išvengti, jei nedidelės talpos buteliukus kaupsite. 

Jei nešiojate kontaktinius lęšius, jų konteineriai gali praversti tada, jei norėsite įsipilti nedidelį kiekį skysčio, pavyzdžiui, plaukų serumo. Kadangi priemones kelionės metu sunaudosite, nebereikės atgal vežtis buteliukų, ir tai leis sutaupyti vietos lagamine. Taip pat galite pasiimti įvairių kosmetikos mėginių, kuriuos sunaudosite kelionės metu.


Svarbiausi daiktai


Kad lagaminas būtų lengvesnis…

Jei skrisite lėktuvu, tokiu atveju lagamino svoris bus itin aktualus. Rekomenduojama lagaminą pasverti dar namuose, kad oro uoste nereikėtų išmesti tam tikrų daiktų. Sunkiau sveriančius drabužius galėsite apsivilkti praeidami patikrą (pavyzdžiui, striukę), o vėliau juos vėl galėsite sutalpinti į lagaminą. Jei matysite, kad lagamino svoris ženkliai viršija leistiną svorį, pagalvokite, kurie daiktai nebus būtini, arba pasvarstykite apie registruoto bagažo įsigijimą – tuomet nereikės rūpintis, kur perpilti skysčius, viršijančius leistiną tūrį, ar kaip būtų galima sumažinti lagamino svorį.

Daugiau skaitykite Ieskaukeliones.lt arba Facebook puslapyje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)