1. Pasiūlymų ieškokite iš anksto

Dažnai tenka pastebėti, kad skrydžio bilietai tolimesnei datai kainuoja pigiau, tad verta kelionę planuoti dar iš anksto. Vis dėlto, jei planuojate kelionę į tolimesnius kraštus, įsitikinkite, kad tuo metu oras bus palankus turizmui – liūčių ir audrų sezonu bilietų kainos paprastai būna mažesnės, tačiau tai ne visada užtikrina tikrai puikias atostogas.

2. Paskutinės minutės pasiūlymai

Jei esate pakankamai impulsyvūs, ir galite greitai susiruošti į kelionę, paskutinės minutės pasiūlymai – kaip tik jums. Jų galite rasti ne taip ir mažai, tačiau ne visuomet rasite kelionių pasiūlymų į tas šalis, į kurias norėtumėte vykti.

3. Ar verta savarankiškai planuoti kelionę?

Ir taip, ir ne. Kai kurios kelionių agentūros gali pasiūlyti kelionių paketus tikrai labai palankia kaina, tačiau palyginkite, kiek kainuotų savarankiškai planuojama kelionė. Deja, ne visais atvejais galima kelionę susiplanuoti patiems, nes kelionių agentūros vykdo ir užsakomuosius skrydžius, tad ne visada yra galima lėktuvo bilietus įsigyti patiems.

4. Viešbučiai

Pagalvokite, kiek laiko praleisite viešbutyje. Nors „viskas įskaičiuota“ viešbučių pasiūlymai šiuo metu yra itin populiarūs, tačiau ne visada verta juos rinktis. Jei į viešbutį grįšite tik pernakvoti, tokiu atveju geriau ieškoti pigesnių pasiūlymų. Kartais palankiausia rinktis apartamentus – jei keliaujate su draugų kompanija, tai tikrai galės padėti sutaupyti pinigų.

5. Kainos pasirinktoje šalyje

Nors skrydžių kainos gali būti tikrai labai mažos, tačiau tai negarantuoja, kad nuvykę išleisite visai nedaug pinigų. Pavyzdžiui, į Izraelį ar į Norvegiją galima nuvykti tikrai pigiai, tačiau čia kainos yra gana didelės. Vertėtų iš anksto pasidomėti, kokios yra orientacinės įvairių prekių bei pramogų kainos.

6. Transportas

Jei kelionę planuosite savarankiškai, pagalvokite, kaip iš oro uosto nuvyksite į viešbutį. Jei atskrisite naktį ar vėlyvą vakarą, tokiu atveju gali tekti pasinaudoti taksi paslaugomis. Taigi, kur kas palankiau iš anksto užsisakyti autobuso bilietą, kuriuo nuvyksite į viešbutį, nes tai jums kainuos pigiau (jau nuvykus paprasčiausiai gali nebelikti laisvų vietų).

7. Kai kuriuos daiktus pasiimkite su savimi

Jei norite išvengti papildomų išlaidų, kai kuriuos daiktus pasiimkite su savimi. Planuojant kelionę visada yra palanku susidaryti svarbiausių daiktų sąrašą – tai padės jums neužmiršti, ką reikėtų pasiimti. Jei vyksite į tas šalis, kuriose kainos yra gana didelės, su savimi galėsite pasiimti ir užkandžių.

8. Pramogas planuokite iš anksto

Gana dažna keliautojų klaida – manymas, kad kelionės planą bus galima susidaryti jau nuvykus, tačiau tokiu atveju neretai tenka nusivilti. Iš anksto pagalvokite, ką norėtumėte pamatyti nuvykę į svečią šalį, ir įvertinkite, kokie yra atstumai. Pasidomėkite, kokiomis transporto priemonėmis galima pasiekti jus dominančius objektus, ir kiek tai gali kainuoti.

9. Pasinaudokite akcijomis

Įvairių ypatingų pasiūlymų šiandien tikrai nestinga, tad nepraleiskite progos kelionę susiplanuoti pigiau. Tikėtina, kad rasite tokių pasiūlymų, kurie jums padės aplankyti svajonių šalis pačia mažiausia kaina.

10. Ieškokite nemokamų pramogų

Kiekvienoje šalyje tikrai galima rasti pramogų, kurios visiškai nieko nekainuotų. Objektai, kuriuos aplankyti nieko nekainuoja, taip pat gali būti verti dėmesio, taigi, pasidomėkite, ką galima pamatyti neišleidžiant pinigų.

Visi šie patarimai tikrai leis jums keliauti išleidžiant mažiau pinigų, ir įsitikinsite, kad kelionės nebūtinai reikalauja didelių išlaidų. Būkite gudrūs, kelionių paieškai skirkite šiek tiek laiko, ir tikrai rasite pačius geriausius pasiūlymus.

Daugiau skaitykite Ieskaukeliones.lt arba Facebook puslapyje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)