1. Viešbutis orientuotas į kito tipo poilsiautojus

Dalis viešbučių save pristato kaip tinkamus keliauti ir su vaikais, ir poroms, ir vieniems. Visgi geriau pasirinkti viešbutį, atitinkantį pasirinktą kelionės variantą. Keliaudami su vaikais Turkijoje geriau rinkitės šeimoms pritaikytą viešbutį. Jeigu keliaujate be vaikų ir norite ramaus laiko prie jūros ir baseino, rinkitės tik suaugusiems skirtą viešbutį, rašoma pranešime spaudai.

„Apsisprendę, kokio viešbučio norite, būtinai pasikonsultuokite ir su kelionių agentu. Profesionalūs agentai kasmet patys vyksta apžiūrėti ir įvertinti viešbučių, kuriuos vėliau rekomenduoja. Taigi konkrečiam keliautojui gali pasiūlyti tinkamiausią variantą“, – dalijasi Kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ produkto vadovė Neringa Kurtinaitienė.

2. Viešbutis nutolęs nuo jums svarbiausių vietų

Atkreipkite dėmesį, ar viešbutis yra arti jūros, kokia jo lokacija artimiausio kurorto atžvilgiu, kokių lankytinų objektų yra šalia. Šie trys kriterijai turėtų būti svarbiausi renkantis viešbučio vietą. Tokie viešbučiai gali būti kiek brangesni, tačiau karštomis dienomis žingsniuoti kelis kilometrus iki jūros gali tapti nemenku iššūkiu.

Jeigu keliaujate su vaikais, reikėtų pasirinkti viešbutį, esantį arčiau oro uosto. Pasak N. Kurtinaitienės, tai ypač svarbu keliaujant su pačiais mažiausiais, kad kelionė juos vargintų kuo mažiau. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad visada yra galimybė užsisakyti asmeninį pervežimą – tuomet kelionė nuo oro uosto iki viešbučio ir atgal bus greitesnė.

Norintiems aktyvesnio poilsio, pasilinksminimų patariama pasirinkti netoli kurortų esančius viešbučius. Taip papildomos pramogos bus pasiekiamos ranka.

Vieštbutis Turkijoje

3. Renkatės viešbutį tik pagal žvaigždutes

Jokiais būdais nesirinkite viešbučio tik pagal jo turimą žvaigždučių skaičių, viešbučiai Turkijoje yra skirstomi pagal žvaigždutes, tačiau jos neatitinka Europos standartų, gali skirtis ir tarpusavyje. Skrendantiems į Turkiją rekomenduojama rinktis 4 arba 5 žvaigždučių viešbučius, tačiau vien jomis nepasikliauti.

„Žvaigždučių skaičius gali ir neatitikti keliautojų lūkesčių. Pasaulyje nėra bendro standarto viešbučių skirstymui. Siūlau visada papildomai konsultuotis su agentu, kuris pasakys, ko iš viešbučio galite tikėtis. Taip išvengsite nusivylimo“, – patarė N. Kurtinaitienė.

4. Maisto racionas neatitinka jūsų poreikių

Jeigu renkatės turistų Turkijoje itin pamėgtą „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipą, būtinai pasidomėkite, koks maistas lauks viešbutyje. Pasirinkimas skirtinguose viešbučiuose tikrai skirsis.

„Įvertinkite savo poreikius. Jeigu skrendate su vaikais, būtinai paklauskite savo agento, koks siūlomas pasirinkimas mažiesiems. Būtent į šeimą orientuoti viešbučiai turi didžiausią asortimentą. Jeigu viešbutis nėra orientuotas į šeimą, tikėtina, kad maisto pasirinkimas vaikams bus kuklesnis“, – sakė N. Kurtinaitienė.

Vieštbutis Turkijoje

5. Taupote komforto sąskaita

Pirmiausiai apsispręskite, kokį biudžetą galite skirti kelionei, taip suprasite, į kokią viešbučių kategoriją vertėtų orientuotis.

„Visgi skrisdami į poilsinę kelionę netaupykite komforto sąskaita. Tokių atostogų metu didžiąją laiko dalį greičiausiai praleisite viešbutyje, tad taupydami rizikuojate sugadinti savo poilsį“, – pridūrė ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)