Daugelis garsenybių įpratusios skraidyti po pasaulį, tad savaime suprantama, žino daug gudrybių, kaip sumaniai susipakuoti daiktus, kaip apsisaugoti nuo biologinio laikrodžio sutrikimo, keliaujant po skirtingo laiko juostas, kaip suvartoti reikiamą kiekį vandens skraidant.

Kelių garsenybių gudrybės ir kelionių ritualai:

Lily Aldridge į kelionę pasiima šalikų ir naudoja juos dviem būdais. Ji – „Victoria‘s Secret“ modelis.
2016 m. Lily Aldridge pasakojo leidiniui „Travel + Leisure“: „Pasiimu šalikų – mėgstu jais apsigaubti lėktuve, kadangi skrendant gali būti šalta.“ Ji taip pat naudoja šaliką tarsi skraistę – apsisiausti per juosmenį.

Meghan Markle sakė, kad neįsivaizduoja kelionės be eterinio arbatmedžio aliejaus.
„Ar uodas įkąstų, ar kur nors įsibrėžčiau – tai mano vaistas nuo visko, – pasakojo kunigaikštienė, buvusi aktorė. – Jis nebrangus, nedilelį buteliuką patogu įsidėti, visada keliaudama jo pasiimu.“

Meghan Markle

Molly Sims dar prieš skrydį pradeda ruoštis kitai laiko juostai.

Ji eina miegoti tokiu laiku, į kokią laiko juostą nuskris. „Kelis vakarus prieš skrydį pradedu pratintis prie (kitos) laiko juostos, – 2014 m. savo asmeniniame tinklaraštyje rašė M. Sims. – jei skrendu į Rytus, einu miegoti anksti, o jei – į Vakarus, guluosi vėlai.“

Pasak leidinio „Very Well Health“, pratinantis keisti miego laiką, priklausomai nuo būsimo kelionės tikslo, vidinis organizmo laikrodis prisitaiko prie būsimų laiko juostos pokyčių.

Molly Sims

Aktorei Margot Robbe prisitaikyti prie pakitusios laiko juostos padeda imbieras.

Imbiero tepalu pasitepu smilkinius ir riešus. Jo paskirtis – padėti prisitaikyti prie pakitosios laiko juostos. Nežinau, ar padeda, bet man patinka kvapas, taigi tepuosi“, – 2016 m. sakė aktorė leidiniui „Coveteur“. Dar viena padedanti prisitaikyti priemonė – imunitetą stiprinantis imbiero ir ciberžolės gėrimas.

Nėra įrodyta, kad imbiero tepalas padeda organizmui prisitaikyti prie pakitusios laiko juostos, bet imbieras gali būti naudingas. „USA Today“ rašė, kad imbiero šaknies arbata padeda. Kitais tyrimais įrodyta, kad imbieras malšina pykinimą, taigi padės, jei skrendant pasidarė negera.

Ashley Graham keliaudama pasipurškia veidą rožių vandeniu.

2016 m. leidiniui „Refinery29“ modelis A. Graham sakė, kad krepšyje visada turi rožių vandens. „Įsipilu rožių vandens į kelioninį buteliuką su purkštuku. Jis sulaiko drėgmę, sutvirtina makiažą, puiki priemonė lėktuve. Nuo jo oda tampa švelni, spindinti.“

Kaip rašo „Healthline“, rožių vanduo drėkina odą, stiprina ją, taigi prarandama mažiau drėgmės.

Ashley Graham

Khloe Kardashian teigia, kad stengiasi lėktuve išgerti litrą vandens.

2017 m. žurnalui „Health“ K. Kardashian sakė, kad skrydžio metu stengiasi išgerti litrą vandens. Vanduo padeda nuo dehidratacijos, taigi ji stengiasi išgerti visą buteliuką, kol skrenda.

Kita K. Kardashian gudrybė – vos įsėdus į lėktuvą pasitepti aliejumi nagų odelėms, kad rankų oda neišsausėtų. Kaip ir A. Graham, ji pasipurškia veidą rožių vandeniu.

Khloe Kardashian

Jennifer Aniston skrisdama geria vandens ir pasiima pakelį lašišos.

2005 m. paklausta, ką geria ir valgo skrisdama, J. Aniston atsakė, kad geria vandens, o kartais išgeria kokteilį „Kruvinoji Merė“. Ji mėgsta įsidėti pakelį lašišos – tam atvejui, jei lėktuve nebūtų jai tinkančio maisto.

Įsidėti pakelį lašišos ar kokio nors iš anksto pasiruošto maisto patartina tiems, kas laikosi vienokių ar kitokių mitybos principų, arba tiems, kurie nenori valgyti lėktuve tiekiamo maisto. Žinoma, įsitikinkite, kad į lėktuvą leidžiama įsinešti jūsų norimą užkandį.

Jennifer Aniston

Jessica Alba keliaudama visada mūvi kompresines kojines.

J. Alba sakė „Travel + Leisure“ žurnalistui, kad mėgsta kraujotaką stimuliuojančias kompresines kojines: „Perskaičiau, kad skrydžio metu nėščioms moterims gali susidaryti kraujo krešulių, jei jos ilgai nejuda. Taip atradau kompresines kojines. Dabar keliaudama visada jas mūviu.“

Ne tik nėščiosioms naudingos kompresinės kojinės. Jos gerina kraujotaką kojose. Tokios kojinės saugo ne tik nuo kraujo krešulių susidarymo, bet ir nuo kojų maudimo, nuovargio.

Prisitaikyti tinkamas kompresines kojines, kurios būna įvairių dydžio ir tamprumo, padės gydytojas.

Jessica Alba
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)