Turime dar 28 idėjas, kurias galite įgyvendinti Nairobyje, Toronte, Naujajame Delyje, Džakartoje, Tel Avive, Hjustone, Santjage, Melburne, Londone, Niujorke, Bogotoje, Frankfurte, Amsterdame ir Taibėjuje. Ir dar trylika miestų iš ankstesnių metų. Užsakykite iš anksto; kai kurie duomenys gali būti pasenę, bet pačios idėjos laiko testą tikrai atlaikys.

Tokijas

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: pasinerkite į užburtą pasaulį, tai yra Beribį skaitmeninį muziejų (Borderless Digital Museum) Odaiboje, 100 000 kv. pėdų ploto blausioje šviesoje skendintį labirintą su įstabiomis vizualinėmis projekcijomis bei kaleidoskopiškomis meno instaliacijomis. Išsiruoškite į jį dar prieš nusileidžiant saulei ir galėsite pasimėgauti milžiniško 115 metrų aukščio apžvalgos rato teikiamais malonumais.

Tada užsuksite į greta esančią „Ujien Urasando Garden“ kavinę, paslėptą perliuką Omotesando aveniu, kur jūsų laukia jauki atmosfera ir nuostabi matės arbata. Pavakarieniauti galėsite šalimais esančiame nepretenzingame restorane „Nishi Azabu“, įvertintame viena „Michelin“ žvaigždute, kuris jungia geriausių skandinaviško, prancūziško ir Šiaurės Amerikos skonių gamą. (Įsivaizduokite ant bambuko anglies keptus kroketus, pateiktus kaip akmenukai ar desertai, papuoštus užšaldytų prieskoninių žolelių „dulkelėmis“.)

Vis dar negana? Baigiamajam akcentui užsukite į „Gen Yamamato“ barą kokteilio, kurio poveikis, sumaišius skirtingus ingredientus, primena tikrą magiją.

Jeigu planuojate savaitgalio kelionę: traukite į žavų kalnų Kusatsu miestelį Gunmos prefektūroje. Šį onsen — Japonijos karštųjų versmių – kurortą pasieksite per dvi valandas traukiniu iš Tokijo centro; miestelis nėra toks perpildytas kaip bet kuriuo metų laiku populiarioji Hakonė, bet jis iš tiesų žavus – nors toks įvertinimas pernelyg santūrus.

Šaltais žiemos mėnesiais jis mėgstamas ir kaip slidinėjimo kurortas; nusileiskite keliomis „Kusatsu Snow & Spa Resort“ trasomis dienos metu, tada susišildykite apšviestose karštosiose versmėse miesto centre ir būtinai paskanaukite vietinių saldumynų, manju.

Tokijas, Japonija

Majamis

Jeigu išsiruošėte iškylauti šiokiadieniais: dieną pradėję anksti, stebėkite saulėtekį virš South Point parko Pietiniame paplūdimyje. Jums tereikės paplūdimio rankšluosčio ir fotoaparato. Vėliau stabtelėkite prie „Lilikoi Organic Living“ papusryčiauti ir, jeigu turite laisvą dieną ir jums nereikia skubėti į darbą, dieną praleiskite klasikiniame „Fontainebleau Hotel“ viešbutyje, kur pasinaudoję įspūdingu spa kompleksu „Lapis Spa“ visą dieną galėsite mėgautis viešbučio svečiams skirtu paplūdimiu ir baseinais.

O saulei nusileidus, pasivaikščiokite prieš vakarienę Linkolno keliu ir istorine Espanola gatve. Praalkę japoniško-peruiečių maisto galėsite paskanauti „Chotto Matte“, restorane, kur tokie patiekalai kaip japoniškas viščiukas, glazūruotas citrusinių vaisių glajumi ir antrekoto didkepsnis be kaulo ruošiami tradicinėje kepsninėje.

Jeigu planuojate savaitgalio kelionę: leiskitės į nuotykius Majamio upe, pirmiausia kelionę pradėdami nuo ekskursijos aplinkui Brikel Ky kilpą. Tada jūsų laukia vaizdinga istorinė pamoka Majamio centriniame parke, kur galėsite patyrinėti 2000 metų senumo gyvenvietės liekanas Majamio upės ir Biskeino įlankos santakoje. Per laivelių nuomos operatorę „Boatsetter“ (burlaivių nuoma, analogiška „Airnb“) galite užsisakyti nedidelę jachtą likusiam savaitgaliui - ir nukeliauti tiesiai į Luijo salą.

Majamis, Florida (JAV)

Tai mažytė salelė, kurią pasiekti galima tik laivu, iš jos atsiveria nuostabūs Majamio kontūrai; ir būtinai turite apsilankyti populiariajame graikiškame restoranėlyje „Kick on the River“ ir iš lėto, pasimėgaudami paskanauti pietums lavrako (jūros ešerio) ir pomidorų salotų. Iš ten paskutinė jūsų stotelė - Fišerio sala. Trisdešimtojo dešimtmečio nameliai, sudarantys žavingą „Island Club“ poilsio zoną, išdėstyti netoli laivelių prieplaukos, tad apsilankyti čia ir praleisti tingų bei lepų savaitgalį yra paprasta ir patogu.

Sankt Peterburgas

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: jums pasisekė, kad šiais metais Valentino diena išpuola ketvirtadienį – vieną iš trijų dienų, kai Ermitažas veikia iki 21.00 val. vakaro, tad spėsite čia užsukti po lengvo pasivaikščiojimo apsilankius getsbiško stiliaus „Apotheke“ kokteilių bare. Taip pat galite iš anksto užsisakyti prašmatnią vakarienę garsiausiame (ir, žinoma, gražiausiame) miesto restorane, „L‘Europe“, įkurtame viešbutyje „Grand Hotel Europe“. Vakarienė skliautuotoje restorano salėje su dviem eilėmis langų ir Art Nouveau stiliaus lubomis garantuos jums ypatingą vakaro atmosferą.

Jeigu planuojate savaitgalio kelionę: jeigu Sankt Peterburge vasario mėnuo, didelė tikimybė, kad būsite nusiteikę ištrūkti iš miesto. Nukeliaukite į šiaurę, į Suomiją, kur galėsite apsistoti neseniai visiškai naujai atrestauruotame užmiesčio viešbutyje „Hotel Punkaharju“. Jis įsikūręs ant Saimos, didžiausio Suomijos ežero, kranto, ir žiemą čia rasite daugybę pramogų, įskaitant apšviestas skandinaviškas slidinėjimo trasas bei takus (o drąsiausieji dar gali išmėginti žiemos maudynes ežere.)

Sankt Peterburgas

Pakeliui atgal stabtelėkite istoriniame pajūrio Vyborgo mieste pasigrožėti viduramžių laikų tvirtovių, - o norėdami pabėgti nuo šalčio, užsukite į angliško stiliaus smuklę „Creep Pub“ (creep – baisus, keliantis baimę, angl.), kurioje, nepaisant pavadinimo, būsite sočiai pavalgydinti ir šiltai sutikti.

Milanas

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: pirmiausia, užsisakykite vieną iš vienuolikos itin erdvių apartamentų „Bulgari Hotel“ viešbutyje - renovuotuose 18-jo amžiaus Milano rūmuose, įsikūrusiuose atokioje centrinio Milano gatvelėje. Kadangi turbūt nebūsite nusiteikę apsipirkti prabangiose parduotuvėse, įsikūrusiose Via Montenapoleone ir Via della Spiga gatvėse, užsisakykite iš anksto iš „Massima Alba“ kokį elegantišką apdarą ir nueikite į garsųjį miesto operos teatrą La Scala pasižiūrėti orkestro, diriguojamo Marco Albrechto, - penkios minutės kelio gatve žemyn.

Arba užsukite į „Pinacoteca“ meno galeriją, įsikūrusią „Palazzo Brera“ rūmuose, kur jaukioje aplinkoje išvysite Italijos tapybos šedevrus. Arba galbūt užsigeisite pavakarieniauti „Il Ristorante“, grįždami į viešbutį. Vadovaujamas virtuvės šefo Niko Romito, savo „Reale“ restoranėlyje pelniusio tris „Michelin“ žvaigždutes, šis restoranas siūlo, jo paties žodžiais, „rekodifikuotas“ klasikos versijas, nuo lazanijos iki veršienos milanietiškai ir – be abejo – tiramisu.

Milanas, Italija

Jeigu planuojate savaitgalio kelionę: nukeliauti iš Milano į Dolomitų kalnus užtruktų šiek tiek ilgiau nei, tarkim, į Sent Moricą, bet nepriekaištingi viešbutukai, įsikūrę kalnuoto regiono miesteliuose, yra verti keturių valandų kelionės automobiliu.

Kalnų miestelyje Kortina d‘Ampettso esantis viešbutis „Cristallo Resort & Spa“ turi 73 erdvius, elegantiškus kambarius, su vaizdu į garsiąją varpinę ir virš jos sniego kepurėmis pasidabinusius kalnus; juos galima užsisakyti per „Marriott Luxury Collecion“.

Arba apsistokite labiau bavariško stiliaus San Casiano miestelyje, kur į sveiką gyvenseną orientuotas viešbutis „Rosa Alpina“ pasiūlys jums pasaulinio garso spa su baseinu, suomiška sauna, turkiška pirtimi ir kitais vandens malonumais, kurie idealiai tinka po nepamirštamo dienos slidinėjimo.

Abu Dabis

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: Jūsų romantiškas vakaras prasidės kultūros renginiu – olandų tapybos meistrų ekspozicija bus pristatyta Valentino dieną Abu Dabio Luvre. Pamatysite daugiau nei 90 Rembrandto, Vermeerio ir jų bendraamžių kūrinių. Vos per dešimt minučių automobiliu nukaksite į „Park Hyatt“ papietauti „Beach House“ restorane, kuris garsėja patiekalais su itališkos ir ispaniškos virtuvės akcentais.

Skamba pernelyg rimta? Tada atsisakykite muziejaus ir pasirinkite vandens malonumus. Galite išsinuomoti kajaką iš vienos iš kelių operatorių, įskaitant „Noukhada“ ir „Sea Hawk“, ir leistis į dviejų valandų ekskursiją po mangrovių karaliją.

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: ištrūkite iš miesto ir nukeliaukite į Omaną, kur prabangus viešbutis ir spa „Alila Jabal Akhdar“ yra tarsi įspraustas įspūdingame Hadžaro kalnų masyve. (Užsisakykite „Ridge View Suite“ apartamentus su geriausiais vaizdais į kanjonus). Galėsite visą dieną praleisti spa arba prie panoraminio baseino, nueiti į jogos ir meditacijos užsiėmimus.

Bet jei trokštate tikra prasme „atitrūkti“, leiskitės į ilgą žygį pėsčiomis patyrinėti vietos apylinkių, kaimelių ir vadžių (sezoniškai išdžiūstančios upės vagų) ar slėnių. Jeigu norite aštresnių potyrių, išmėginkite „Via Ferrata“ kopimo į kalnus maršrutus – arba palaukite sutemų, kai galėsite leistis į neprilygstamas žvaigždžių stebėjimo sesijas.

Los Andželas

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: galbūt negalėsite sklandyti po žvaigždėtą dangų planetariume kaip Emma Stone ir Ryanas Goslingas, bet „Kalifornijos svajų“ gerbėjai vis dar gali atkurti keletą romantiškojo šokio scenų iš filmo. Nuvažiuokite į „Griffith Park“ observatoriją vakarėjant ir leiskitės su savo partneriu-(-e) į šokio sūkurį, kai ten apačioje prieš jus atsivers tviskantis vakarinis miestas.

Tada patraukite į „Green Room“, stilingą barą, pasislėpusį už „Castaway“ restorano gretimame Berbanko mieste. Nedideliame bare, veikiančiame tik penktadienio ir šeštadienio vakarais, galėsite jaukiai pasėdėti prie židinio, pasimėgauti kokteiliais rankų darbo taurėse, kone prilygstančiose meno kūriniams, ir pasigėrėti įstabiais vaizdais - nuo Los Andželo centro iki San Fernando slėnio. Būtina užsisakyti vietas iš anksto, bet pastangos to vertos – bent jau tam, kad pasijaustumėte lyg sklandytumėte virš miesto. Kad užsisakytumėte vietas būtent Valentino dieną, jums teks iš pradžių pavakarieniauti „Castaway“.

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: vasario 11 dieną duris atveria viešbutis „Rosewood Miramar Beach“, įsikūręs vos už 130 km į šiaurės vakarus nuo miesto, Montečito vietovėje. Pirmą kartą per du dešimtmečius galėsite apsistoti sena istorija dvelkiančiame Kalifornijos statinyje, kurio istorija siekia 1870 metus.

Užsisakykite vieną iš 22 „Beach House“ apartamentų ir galėsite iš privataus patijaus gėrėtis vandenyno vaizdais – kaip ir greta gyvenantys Oprah Winfrey ir Robas Lowe‘as. Kadangi jau čia apsilankėte, būtinai apsilankykite Lotuslando botanikos sode; tada „Uber“ taksi nusigaukite iki Santa Barbaros Funk Zone, judraus rajono su įspūdingais iš sandėlių perkurtais statiniais, papuoštais šiuolaikinio meno kūriniais.

Hugh Hefnerio vila

Užsukę į „Blackbird“ restoraną rekonstruotame „Hotel Californian“ viešbutyje galėsite paskanauti Santa Barbaros kolekcinių vynų ir Viduržemio jūros virtuvės patiekalų. Pasilikite laiko lankstui keliaudami atgal: jei nutartumėte leistis į trumpą žygį pėsčiųjų taku į „Carpinterra Bluffs“ gamtos draustinį, jums atsivertų nepakartojami rantytų uolų bei dūžtančių bangų vaizdai – tobula vieta romantiškoms nuotraukoms.

Johanesburgas

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: ankstyvą pavakarę susišildykite taurele gėrimo su užkandžiais „Marble“ restorane ir pasimėgaukite atsiveriančiais vaizdais prieš saulėlydį. Idealus pasiūlymas: Lengvas „Bianco Charra Nr1“ (džinas, citrinų sultys, šeivamedžio sirupas ir agurkas) bei tuzinas austrių su citrusine granita, mėtomis ir įspūdingu tailandietišku užpilu.

Tada nužingsniuokite į šiaurę, į kitą „Marble“ tinklo restoraną „Saint“ (Šventasis, angl.), kur nusidėjėliai ne tik šiltai pasitinkami, bet ir drąsinami. Stručio plunksnos ir neoninis apšvietimas primena „Majamio policijos‘ atmosferą, o kvapūs itališki patiekalai idealiai tiks mėgėjams skaniai ir daug pavalgyti; pagalvokite apie lipius arančinius, troškintą aromatingą avieną ir nepakartojamą maskarponės desertą parfė. Jauniems ir nutrūktgalviškiems keliautojams vos už kelių žingsnių naktinis klubas „Taboo Night Club – taip pat ir visa eilė įvairiausių viešbučių.

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: nesismulkinkite ir užsisakykite bilietus į Keiptauną „Žydruoju ekspresu“, afrikietišku „Rytų ekspreso“ analogu. Per du vakarus susipažinsite su Pietų Afrikos ypatumais, įskaitant Knisnos austres, karu avieną ir vynus iš Vakarų iškyšulio.

Pasigėrėsite ir nuostabiais vaizdais, nes traukiniu lėksite pro purpurinio atspalvio dykumas, Hekso upės slėnio kalnus, paskendusius žalumoje, vynuogynų apsuptą de Dornso kaimelį ir galiausiai plačiai žinomą Stalo kalną (Table Mountain, angl.). Šis miestas, su meile vadinamas „Motinos miestu“ apima plačią malonumų gamą – nuo smėlėtų paplūdimių iki nardymo su ruoniais ir gausybę įspūdingiausių restoranų.

Lisabona

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: Romantišką vakarą galima praleisti plaukiojant katamaranu Tacho (Težo) upe saulei leidžiantis, bet čia svarbu ne tik pati kelionė; keliaudami maršrutu iš miesto buriavimo akademijos „BMW Sailing Academy“ jūs paskanausite tradicinių portugališkų canapés – mažutėlių sumuštinukų, kokteilių bei pasigėrėsite garsiuoju Beleno bokštu. (Pasiimkite su savimi apklotą apsigaubti, jei būtų vėsu).

Tada papietaukite „Local“ restoranėlyje, įsikūrusiame spalvingoje gatvelėje šalia „Praca do Príncipe Real Praca“ aikštės. „Local“ nedidukas, čia tik dešimt vietų, bet maistas jame ypatingas: grybų užkandėlė su bolivinių balandų (kinvų) kruopomis, raja su briedžiukais, jaučio uodega su šakniavaisinėmis daržovėmis. Tokiu savo pasirinkimu neabejotinai paliksite neišdildomą įspūdį savo draugui ar draugei.

Lisabona, Portugalija

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: Užuot mėginę vykti į Azorų salas ar Algarvę, nukeliaukite į Evoros miestą, įtrauktą į Pasaulio paveldo objektų sąrašą. Vos viena valanda kelio iš Lisabonos, ir atsidursite naujame įspūdingo architektūrinio stiliaus viešbučių komplekse „Tivoli Eco Resort“, kurį sudaro 56 vilos. Spa – čia yra išties ypatingas: garinės su turkiška pirtimi, uždaras ir atviras baseinai, chromoterapijos kambarys, kuriame skirtingomis spalvomis apšviestoje patalpoje galėsite lengviau atsipalaiduoti ir pailsėti.

Būtinai patyrinėti aplinkinę vietovę, kurioje gausu romėnų epochos liekanų, įspūdingų katedrų ir kolonijinio stiliaus aikščių; tai viena žavingiausių ir nepakankamai įvertintų šalies aplankytinų vietovių.

Pekinas

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: Pasikliaukite įgudusiais, liemenes vilkinčiais „Hoper“ barmenais ir praleiskite vakarą šiame kokteilių bare. Čia jūsų širdis glostys klasikinio džiazo improvizacijos, o skrandį – ypatingi plataus asortimento patiekalai. Tada pasigavę taksi nukeliaukite į „Duck de Chine“ restoraną, kur galėsite pasilepinti garsiausiu miesto malonumu: Pekino antimi su prancūziška pynute.

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: naktį praleiskite viešbutyje „Brickyard“, renovuotame buvusiame plytelių fabrike Beigou miestelyje. Nors iki čia tik valanda kelio, apima jausmas, jog jis yra nutolęs nuo viso pasaulio, tačiau būtent čia atsiveria vaizdas į Didžiosios sienos Mutianyu atkarpą.

Leiskitės į žygį pėsčiosiomis palei paminklą dienos metu, o kai kojos pavargs, grįžkite ir pasimėgaukite sūkurinės vonios, saunos bei jogos pratimų malonumais. Ir atminkite: viešbutyje tiekiamas puikus vakarietiškas maistas, nors gretimame miestelyje galite išmėginti ir šiaurės Kinijos maisto (ir kiniško ryžių vyno).

Vašingtonas

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: atsisakykite plano lakstyti po miestą su griežtu grafiku, verčiau sutelkite dėmesį į vieną vienintelį kelionės tikslą. Vakarą galite pradėti nuo gėrimų ir ispaniško kumpio „Jamon Iberico“ ispaniškame restorane stiklinėmis sienomis „Del Mar“, tada užsukite į už kelių žingsnių veikiantį restoraną „Kith & Kin“, kuriame virtuvės šefas pasiūlys jums įspūdingą putpelių ir krevečių iš Meksikos įlankos sriubą.

Už kelių kvartalų aukštos klasės barmenas Toddas Thrasheris pasiūlys romo ir koka kolos kokteilį savo naujame „Tiki TNT & Potomac Distilling“ bare. Galite netgi susiplanuoti vakarą „Anthen“600 vietų koncertų salėje, kurioje koncertuoja įvairiausi žinomi atlikėjai, nuo Meek Mill iki „Interpol“, - pastaroji grupė čia koncertuos vasario 15 dieną.

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: iš pradžių papusryčiaukite viešbučio “Linde DVC‘, įsikūrusioje renovuotos bažnyčios patalpose, vestibiulyje aukštomis lubomis. (Jeigu užsisakysite iš anksto, jie gali jums paruošti konditerio Pichet Ongo fenomenalius daugiasluoksnius pyragaičius, tokius kaip Bruklino pyragaičiai su kakava, bananais ir kava.)

Tada šokite į automobilį ir 90 minučių važiuokite pietvakarių kryptimi, į „Inn at Little Washington“ viešbutį; jo restoranas tapo pirmuoju sostinėje, kuris pelnė tris „Michelin“ žvaigždutes. Užsiregistravę – apartamentai Nr. 6 yra įrengti „Paris Ritz“ pavyzdžiu, - galite nukeliauti į gretimą Sperivilio miestelį, kuriame aplankysite antikvarines krautuvėles arba užsuksite į užeigos namus „Conyers House Country Inn & Stable“ ir galbūt pajodinėsite ant žirgo arba išgersite alaus iš „Pen Druid Brewing“ daryklos.

Užeigos namuose, be jokios abejonės, galėsite papietauti ir papusryčiauti, - o jeigu jau keliaudami atgal norėsite truktelėti džino, stabtelėkite spirito varykloje „Murlarkey Distilled Spirits“.

Lima

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: užsisakykite romantišką ekskursiją po muziejų „El Museo Larco“. Šis muziejus geriausiai žinomas savo istoriniais artefaktais, įskaitant juvelyrinius dirbinius, laidotuvių ryšulius, - bet romantiško pasimatymo vakarui gal jus labiau sudomins moche genties senovinės erotinės statulėlės ir sodrus gėlių sodas.

Vėliau nuvažiuokite pakrante žemyn, link meno galerijos „Morphology“, ant kurios stogo užveistas sodas aprūpina maisto atsargomis viršutiniame aukšte įrengtą restoraną „Barra Verde“. Orchidėjų ir drugelių (taip, gyvų) oazė, kaip ir plataus asortimento - daugiausia iš jūros gėrybių bei daržovių – meniu nudžiugins tiek jūsų skrandį, tiek sielą.

Peru, Lima

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: dauguma žmonių atvyksta į Kuską ir Šventąjį inkų slėnį pasižiūrėti senovės paslapčių, bet gal šįkart pasidairykite naujausių laikų kultūros. Apsistoję naujajame „XO Art House“ galėsite pasigėrėti dešimties menininkų, šiuo metu dominuojančių vietos meno pasaulyje.

Tada papietaukite 3 500 metrų virš jūros lygio „Mil“ restorane. Šis restoranas vadinamas šefo Virgilio Martinezo modernizmo ode dideliame aukštyje kultivuojamam Peru žemės ūkiui, o inkų archeologinėje vietovėje žemdirbystei naudojamos inkų terasos ilgam įstrigs jūsų atmintyje, kaip ir vietinis maistas.

Dublinas

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: būtinai pasivaikščiokite ligi karmelitų bažnyčios „Whitefriar Street Church“, esančios Dublino centre, - šv. Valentino, visų įsimylėjėlių globėjo, palaikai, bent jau taip tikima, yra saugomi būtent Dublino „Whitefriar Street Carmelite“ karmelitų bažnyčioje, karste po marmuriniu altoriumi. Tada, pasivaikščioję medžių apjuostu takeliu Šv. Stiveno parke, užsukite popiečio arbatos į prabangų viešbutį „Shelbourne Dublin“.

Nuspręskite, ar norite išlenkti bokalą prieš vakarienę 120 metų senumo smuklėje „Grogans Castle Lounge Grogans“, itin dievinamoje tarp vietos bohemos atstovų. Tuomet pasigavę taksi, nukeliaukite į virtuvės šefo Rosso Lewis‘o restoraną „Chapter One“, pelniusį „Michelin“ žvaigždutę, - čia paskanausite tokių vietos delikatesų kaip airiška perlinė višta su baltuoju padažu.

Dublinas

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: įšokite į greitąjį traukinį (DART) ir nukeliaukite iki Hauto, mažo žvejų miestelio. Ten bet kurioje miestelio kavinukėje nusipirkę karšto šokolado, patraukite link uolų tako, 10 km kilpos, su vaizdu į Dublino įlanką. „Summit Inn“ baras, įrengtas 19-ojo amžiaus namelyje, - ideali vieta išlenkti pintą gineso; čia verta likti ir lengvai mėso-sūrio užkandėlei pietums, - juk šiame name kitados gyveno kapitonas Viljamas Blajus 1789 m., plaukęs burlaiviu „Bounty“.

Apsistoti nakvynei galite grįžę į Dubliną, - naujajame ekskliuzyviniame viešbutyje „Devlin Hotel“ įsikūręs jaukus „Americana“ baras gali pasiūlyti plataus asortimento airiško viskio kolekciją, o pusryčiams – sūdytos jautienos su laiškiniais svogūnais, kaip ir panoraminių miesto vaizdų.

Monrealis

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: skirkite vieną dieną nuvykti į Monrealio meno muziejų pasižiūrėti garsiojo menininko Alexanderio Calderio parodos, kol ji dar veikia. Arba stabtelėkite popietės taurelei „Les Enfants Terribles“ bare, įsikūrusiame 44-ajame observatorijos aukšte, iš kur galėsite pasigėrėti romantiškiausiais miesto vaizdais.

Tada apie šeštą vakaro nukeliaukite į Monrealio senamiestį, kur pamatysite 45 minučių multimedijos šou AURA Dievo Motinos bazilikoje, per kurį futuristinės šviesų projekcijos derinamos su orkestro muzika. O iškart po šio šou bus pats metas pavakarieniauti elegantiškame restorane, kur garsus prancūzų šefas Richardas Bastien‘as ir jo sūnus Jeremie meistriškai paruošia elnienos tartarą ir patiekia ant lengvos ugnies virtą omarą.

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: pirmiausia galite leistis į 75 minučių kelionę į „Balnea Spa“, netoli Vermonto sienos. Pasinerkite į karšto vandens kubilą po atviru dangumi - ir būtinai su skrybėle, pagal Kvebeko stilių! – ir kartu pasigėrėkite žiemos gamtovaizdžiu, rodos, ranka pasiekiamu.

Ramus restoranėlis spa centre „Lumami“ siūlo vegetarišką meniu; arba galite keliauti toliau, į „Manoir Hovey“ viešbutį, priklausantį viešbučių grupei „Relais & Chateaux“. Palei ežero pakrantę įsikūręs viešbutis turi 36 numerius, kurių daugumoje įrengtas židinys, ir prieigą prie 0,1 kv. kilometro ploto miškų bei sodų.

Valentino dienos savaitgalį viešbutis siūlo aštuonių patiekalų meniu, įskaitant alpinį šalvį ir putpeles, – sotus maistas suteiks jums ištvermės visam savaitgaliui, kuris žada jums daugybę malonumų: pasivaikščiojimą sniegbačiais, čiuožimą ant ežero ar net pasivažinėjimą šunų traukiamomis rogutėmis drauge su jums svarbiu žmogumi.

Manila

Jeigu norite praleisti vieną nepakartojamą vakarą: išsiruoškite į ekskursiją pėsčiomis po Intramuros kvartalą. Seniausiame Manilos kvartale, kurį pastatė ispanų kolonizatoriai, jūs išvysite ispanų eros barokinės architektūros pavyzdžių, tarp jų ir UNESCO pasaulinio paveldo objektą, San Augustino bažnyčią. Vakare, nusileidus saulei, užsukite į „Sunset bar“ (sunset – saulėlydis, angl.) „Sofitel Philippine Plaza“ viešbutyje, užsisakykite putojančio gėrio taurę prie palmių apsupto staliuko su vaizdu į Manilos įlanką.

Pernelyg įstrigote finansų rajone? Tuomet užsisakykite stalelį neseniai atidarytame „Peak“ restorane-bare, kuris yra aukščiausiame lygyje įrengtas restoranas mieste: jis užima viešbučio „Grand Hyatt Manila“ 60-62 aukštus. Patariame susirasti vietelę prie viskio baro arba muzikos fojė, kur galėsite siurbčioti kokteilius ir mėgautis neprilygstamais miesto vaizdais.

Jeigu renkatės savaitgalio kelionę: Maniloje tikrai nepritrūks kulinarinių kelionių. Vis dėlto jei leisitės į dviejų valandų kelionę į Tagaitajų, jūsų laukia įdomi maisto įvairovė ir unikalūs gamtovaizdžiai. Ten Filipinų kulinarų ekspertų grupė „Antonio’s Group“ darbuojasi restorane „Balay Dako“, kur filipiniečių patiekalai patiekiami visiškai netoli mažiausio pasaulyje ugnikalnio, esančiame Taal kraterio pačiame centre. (Paprašykite stalelio prie vidurinių langų.)

Nukakti ten tikrai užteks vienos dienos, bet kodėl gi jums neapsistojus nakvynei nuostabiame viešbutyje „Escala Hotel“? Ryte miegai iškart išgaruos, kai užuosite miestelyje labai vertinamos „Barako“ kavos kvapą ir išvysite stulbinantį vaizdą iš savo numerio verandos. O jeigu dar labiau norite pajusti nuotykių dvasią, įsikurkite kempinge po žvaigždėmis ir pasimėgaukite vėsiu vėjeliu „Nayomi Sanctuary Resort“ komplekse.

Borakajaus sala, Filipinai