Štai 10 daiktų, kurie praktiškai visada be reikalo užima vietą keliaujant:

1. Šampūnas ir kondicionierius

Jei keliaujate ten, kur be vargo galėsite nusipirkti plaukų šampūno ir kondicionieriaus, nėra reikalo jų vežtis. Kam gabentis už daugybės kilometrų dalykus, kurių nebrangiai galėsite įsigyti nuvykę.

Be to, jei keliaujate su rankiniu bagažu ir netyčia įsidėsite didesnį buteliuką, oro uosto saugumo patikros punkte jį konfiskuos. Neapsisunkite gyvenimo – nusipirkite šampūno, kai atvyksite į užsienio šalį.

2. Greičiausiai neprireiks daugiau nei dviejų porų batų

Prisidėjus per daug batų porų bereikalingai pasunkėja lagaminas. Jei nekeliaujate į kokį nors renginį ar kelionę darbo reikalais, pakaks įsidėti patogius batus vaikščiojimui ir porą dailesnių batų ėjimui į restoraną.

3. Brangius papuošalus palikite namuose

Savaime suprantama, kad norisi pasipuošti, tačiau dėtis į kelionę brangius papuošalus – klaida. Brangūs papuošalai ar aksesuarai vilioja vagis, rašoma „Reader‘s Digest“. Vietoje deimantinių auskarų įsisekite pigesnius pakaitalus, užsisekite kuklesnį, mažiau akį traukiantį laikrodį.

4. Brangų nešiojamąjį kompiuterį palikite namuose

Jeigu nelaukia svarbūs darbai ir nekeliaujate darbo reikalais, atostogų metu atsiradusiems reikalams sutvarkyti turėtų pakakti išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio.

Keliautojų tinklaraštyje „A Little Adrift“ rašoma – kam rizikuoti prarasti brangų nešiojamąjį kompiuterį, jei kelionėje nereikia dirbti. Juk vaikštant su brangiu technikos prietaisu galima privilioti vagis.

5. Neimkite į kelionę to, ką jau įsidėjo jūsų partneris

Jei keliaujate su partneriu ar bičiuliais, įsitikinkite, kad neįsidedate tų pačių kosmetikos reikmenų ar pan. Juk tikrai galima pasidalinti dantų pasta ar pan. dalykais.

6. Neprisikraukite per daug maudymosi kostiumėlių

Gali kilti pagunda pademonstruoti pajūryje visus turimus maudymosi kostiumėlius, tačiau per atostogas dažniausiai pakanka poros maudymosi kostiumėlių. Įsidėkite du kostiumėlius – kol vienas kostiumėlis džius, antrą galėsite įsidėti į krepšį. O jei prireiktų išskalbti maudymosi kostiumėlį, apsieisite be skalbimo mašinos – tiesiog užkimškite kriauklę, įpilkite į vandenį švelnaus prausiklio ar tiesiog acto.

7. Plaukų džiovintuvą rasite viešbutyje

Kad ir kaip mėgtumėte savo plaukų džiovintuvą, nėra reikalo jo vežtis. Jeigu apsistojote viešbutyje, jame bus plaukų džiovintuvas (na bent jau 99 proc. atvejų). Jei nebus, galite paprašyti personalo ar įsigyti naują džiovintuvą. Galiausiai plaukams bus į naudą, jei bent kelias dienas jų nedžiovinsite.

8. Neapsikraukite nesezoniniais drabužiais

Tarkime, jei neketinate eiti į oficialų renginį, nėra reikalo dėtis vakarinių drabužių. važiuojate į Sacharą vasaros vidury? Skėčio nereikės. Galiausiai prireikus, visada galėsite nusipirkti.

9. Nesivežkite knygų kietais viršeliais

Suprantame – labai gera laikyti rankose knygą. Bet knygos daug sveria. Elektroninėje skaityklėje ar planšetiniame kompiuteryje telpa ištisa biblioteka, kurią skaitysite, nesumokėję ne cento už papildomą svorį ir neįsivarę dieglio į nugarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)