Jei daugelį dalykų atidedate paskutinei akimirkai, planuoti kelionės biudžetą gali būti sudėtinga. Yra įvairių planavimo programų, bet ir šie „WalletHub“ finansų ekspertų patarimai bus naudingi keliautojams savoje šalyje ir užsienyje, juos pasitelkę galėsite pramogauti žiemą ir išvengti bankroto švenčių sezonu.

1. Venkite populiariausių datų ir kelionių vietų

Savaime suprantama, kad įprasčiausios kelionių šalys, vietos, apgyvendinimo variantai ir skrydžių datos bus populiariausi, todėl sunkiai įkandami, norint taupiai keliauti. 

Laimė, yra kitų variantų: išskriskite vidurį savaitės, vykite į nedidelį miestelį, užuot apsistoję brangiame viešbutyje, išsinuomokite namą (ypač jei susidarė nemažau grupė keliaujančių). Pasinaudokite nemokamai vežančiu visuomeniniu transportu, lankykitės gražiuose gamtos kampeliuose ar pan., kur nereikia nieko mokėti.

2. Derinkite darbus su malonumu

Jei sugebėsite išsprukti pasidairyti tarp susitikimų, kelionė įgaus daugiau atspalvių ir daug nekainuos. Keliaujat darbo reikalais, įmonė padengia tik su darbu susijusias jūsų išlaidas, bet jums leidžiama pora dienų pailsėti vidury kelionės ar po jos. Tikrai rasite būdų, kaip pasiimti į tokią kelionę šeimos narius, nors jie ir nėra įmonės darbuotojai (pvz., pavežti juos darbo reikalais išsinuomotu automobiliu).

3. Lyginkite kainas

Lygindami aviakompanijų, viešbučių tinklų ir atostogų pasiūlymų kainas, rasite patraukliausių pasiūlymų. Pardavimų vadybininkui pasiūlę dabar pat sumokėti už bilietą ar už kelionę, jeigu jie padarys didesnę nuolaidą nei konkurentai, galite gauti naudingesnį pasiūlymą, nei pateikiama internete.

4. Pasinaudokite euro verte

Bent jau vertėtų apsvarstyti, ar nepasirinkti atostogoms vietos, kurioje būtų palankus euro keitimo kursas.

Valiutos keitykla Baltarusijoje

5. Pasiimkite debeto kortelę (už kurią mokamas nedidelis metinis mokestis)

Keliaujant užsienyje tikrai ne visur įmanoma atsiskaityti kredito kortele. Geriausia pasiimti „Visa“ arba „Mastercard“ debetinę kortelę, su kuria galėsite nusiimti grynųjų pinigų ir juos išsikeisti palankiu kursu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)