Svarbiausia priežastis, dėl kurios medikai nerekomenduoja miegoti minėtais skrydžio etapais, yra oro slėgio svyravimai. Įprastai lėktuvui kylant ir leidžiantis keičiasi oro slėgis, o tai kenkia ausims, nes ausų Eustachijaus vamzdžiuose susidaro vakuumas, kuris sukelia dalinį kurtumą, ausų užgulimą.

Jei taip nutinka, kai žmogus kietai miega, organizmas nepajėgus pats sureguliuoti slėgio ausyse. Dėl to ima svaigti galva, o kai kuriais atvejais gali būti pažeisti ausų būgneliai. Jei slėgio pokytis buvo labai stiprus ir ausų užgulimas ilgai nepraeina, iš nosies gali pradėti bėgti kraujas, galimas apkurtimas.

Siekiant sumažinti krūvį ausims, mokslininkai rekomenduoja kuo dažniau žiovauti ir gerti daug skysčių. Ausų užgultumas praeina nuo rijimo – čia pravers kramtoji guma ir ledinukai. Dar vienas būdas sau padėti – užspausti dviem pirštais nosį ir pamėginti žiovauti neišsižiojant.

Neužmigti lėktuvui kylant ir leidžiantis gali padėti energinga muzika. Miegoti geriausia, kai lėktuvas jau pakilo ir slėgio kaita nebekenks sveikatai. Tik nepramiegokite skrydžio pabaigos.

Miegas lėktuve
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)