„Šalys, į kurias lietuviai jau nusipirko keliones, yra Jungtiniai Arabų Emyratai, ypač Dubajus, Vietnamas, Tailandas, Indija ir, žinoma, Egiptas. Egiptas – naujai atgimusi kryptis, nes keletą metų ten buvo šiek tiek sustojęs veiksmas. Žinoma, ten šiek tiek pigiau nei Pietryčių Azijoje ar JAE. Taip pat populiaru Kanarų salos, Tenerifė, trumposios kelionės į Kalėdų sostines: Varšuvą, Vieną, Prahą. Slidinėjimo mėgėjai renkasi Italiją“, – vardija M. Aušra.

Kalbėdamas apie kelionių kainas LRT RADIJO žurnalistas sako, kad kainos gali svyruoti nuo 150 eurų už dviejų trijų dienų kelionę autobusu į Europos sostines iki 400–500 eurų už „viskas įskaičiuota“ savaitės kelionę į Egiptą.

„Reikia turėti omenyje, kad anksčiau už šią sumą buvo galima apsistoti trijų žvaigždučių viešbutyje. Kadangi Egiptas dabar stengiasi pritraukti turistų, tai už tą pačią sumą dabar galima apsistoti penkių žvaigždučių viešbutyje. Žinoma, jei keliauja keturių asmenų šeima, tai jau yra beveik 2000 eurų“, – sako M. Aušra.

Kelionių į JAE, Indiją ir Pietryčių Azijos šalis kainos prasideda nuo 1000 eurų. Tačiau, pasak pašnekovo, kelionių organizatoriai pastebi, kad lietuviai negaili tam pinigų. Taip pat reikia turėti omenyje, kad šventiniu laikotarpiu kainos yra aukštesnės.

Paklaustas, kaip sutaupyti planuojant kelionę, M. Aušra užsiminė apie galimybę sutaupyti renkantis skrydį į mažesnį oro uostą.

Apie tai, kaip sutaupyti keliaujant savarankiškai – laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše.