Kaip nuobodu ir ilgu trypčiojant laukti, kol ant bagažo išdavimo juostos oro uoste pasirodys jūsų lagaminas, stebėti, kaip visi (išskyrus jus) atsiima lagaminus ir pirmieji nuskuba į taksi.

Ką gi, jei norite, kad jūsų lagaminas pasirodytų pirmas, patariame išbandyti dvi gudrybes.

Atėję įsiregistruoti oro uoste, paprašykite darbuotojo priklijuoti prie jūsų lagamino lipduką su užrašu „Dūžtamas“. Anot „Travel and Leisure“, lagaminus su tokiais užrašais saugo ir sudeda paskutinius, o iškrauna – savaime suprantama – pirmus. Šimtaprocentinės garantijos nėra, nes krovikai kartais nepamato lipdukų ir sukrauna taip pažymėtus lagaminus toli gražu ne paskutinius.

Antras variantas – įsiregistruokite paskutinis. „Lagaminus krauna į vežimėlius nuo pirmų iki paskutinių, taigi jei jūs lagaminas bus paskutinis, kraunant į lėktuvą, iškraunant iš lėktuvo bus pirmas, – pataria oro uosto darbuotojas Thomasas Lo Sciutas. – O jei iškraunant iš lėktuvo lagaminai bus pirmi, greičiausiai pirmieji atsidurs vežimėliuose iškraunant ir pirmi pasirodys ant bagažo išdavimo juostos.“

Tiesa, antroji strategija rizikingesnė – jei eilė ilga, galite pavėluoti į savo lėktuvą, o tada sugaišite kur kas daugiau laiko, nei laukdami lagamino. Jau nekalbant apie tai, kad ne visuose oro uostuose veikia vienoda sistema.

Patiems nekantriausiems teks pirkti pirmos klasės bilietą arba įstoti į dažnai skraidančiųjų klubą ir gauti lipduką lagaminui su užrašu „pirmenybinis“.

Bagažas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)