Ekspertai atskleidė dar aštuonis paprastus būdus, kaip paprastai sutaupyti ne tik renkantis keliones, bet ir pačių atostogų metu.

1. Naudokite privatų paieškų langą naršyklėje

Ar pastebėjote naršyklės lange atsirandančius pranešimus apie slapukų politiką? Dauguma mūsų automatiškai spaudžiame „Sutinku“, tačiau būtent šis žingsnis dažnai lemia, kad nematome pigiausių kelionės variantų. Slapukai puslapiui nurodo, kad jūs čia jau lankėtės anksčiau, arba kad panašiomis kelionėmis domėjotės kitur. Tai pardavėjams nurodo, kad esate iš tiesų suinteresuotas pirkimu, todėl daug pardavėjų sulig kiekvienu jūsų apsilankymu siūlo aukštesnes kainas, nei galėtų. Tam, kad jūsų paieškos duomenys nebūtų niekur išsaugoti, paprasčiausia naršyti „slaptuose“ naršyklės languose – pvz., naudojantis „Google Chrome“ reiktų pasirinkti „New Incognito Window“.

2. Nedėkite visų vilčių į paskutinės minutės pasiūlymus

Na, nebent išvis nelabai norite atostogauti. Istorijos apie fantastiškus ir pigius paskutinės minutės pasiūlymus skamba viliojančiai, tačiau tai tikrai nėra taisyklė. Be to, taip gali keliauti tik žmonės, kuriems visiškai nesvarbus atostogų laikas – jie tiesiog medžioja pasiūlymus. Net jeigu netikėtai atrasite pigų skrydį, nereiškia, kad taip pat pasiseks ir su viešbučiais. O kas, jei pigūs skrydžiai siūlomi todėl, kad šalyje siaučia stichija, liūčių sezonas, ar pan.? Tas pats galioja ir viešbučių paieškai – jei per atostogas norite iš tikrųjų pailsėti, kam apsikrauti papildomu stresu ir su visais daiktas bastytis ieškant vietos nakvynei?

3. Rinkitės vėlyvus skrydžius ir savaitės vidurį

Nors ir mažiau patogūs, tačiau naktiniai skrydžiai dažnai būna gerokai pigesni, nei vykdomi dienos metu. Galvokite taip: ar papildomos pora valandų miego namuose vertos papildomų eurų? Be to, skrydžiai savaitės viduryje gali kainuoti net iki 50 proc. mažiau, nei skrydžiai penktadienį ir savaitgaliais. Neretai, nusipirkus pigesnį skrydį, sutaupyti pinigai gali padengti net ir papildomą nakvynę viešbutyje, tad atostogos atitinkamai gali tapti net ilgesnės už tą pačią kainą!

4. Išvenkite mokesčių už valiutos keitimą

Didžiausia klaida – keisti valiutą ar išsigryninti pinigus oro uoste. Kai kuriose šalyse už tokias paslaugas gali tekti sumokėti net iki 10 proc. mokesčių! Be to, atsiskaitymas užsienio kortele ir valiutos keitimas visos kelionės metu gali sudaryti tikrai stulbinančią pinigų sumą. Laimei, dabar pasaulyje vis labiau populiarėja išankstinio papildymo debetinės kortelės, tokios, kaip „Revolut“, kurias galima pasipildyti išmaniojo telefono programėlėje. Joje tada galite valiutą keisti geriausiu mažiausiu įmanomu kursu – tokiu, kurį tarpusavyje naudoja bankai. Be to, tokiomis kortelėmis užsienyje galima atsiskaityti kaip vietinėmis, t.y., mokant jomis taip pat netaikomi jokie papildomi valiutos keitimo mokesčiai.

5. Viešbučio restoranas – nebūtinai pigesnis variantas

Nemažai keliautojų vis dar tiki, kad valgyti viešbučio restorane yra pigiau. Pirma, viešbučiuose esantys restoranai retai kada siūlo tikrai autentišką vietinį maistą, tad nevenkite pasivaikščioti po apylines ir atrasti tikrų vietinių perlų! O svarbiausia – viešbučiuose esančių restoranų sąskaita gali būti iki 20 proc. didesnė, kadangi juose mokama pirmiausiai už patogumą – tai, kad galite pavalgyti nedėdami pastangų paieškoms ir neidami iš viešučio teritorijos.

6. Pagalvokite apie pusryčius...

Užsisakinėdami viešbutį, atkreipkite dėmesį į pusryčių kainą. Pagalvokite, kokie jūsų valgymo įpročiai: jei kasdien pusryčių išvis nevalgote, arba apsiribojate kava ir jogurtu, gerokai labiau apsimoka už viešbučio pusryčius nemokėti ir pavalgyti gretimoje kavinėje ar susiradus norimų produktų vietos parduotuvėje.

Pusryčiai viešbutyje

7. ...tačiau nebadaukite!

Ne vienam gerai pažįstamas scenarijus – naujas miestas taip sužavi, kad nesinori iššvaistyti nei minutės poilsiui. Tačiau stebėkite laikrodį, ir artėjant valgymo metui pradėkite palengva dairytis, kur prisėsti. Jei vietos pavalgyti pradėsite dairytis tada, kai jau būsite alkanas, greičiausiai pasirinksite tiesiog pirmą pasitaikiusią variantą – kuris nebūtinai bus geriausias pasirinkimas, o dažnai – ir brangesnis. Ypač, jei atsidursite turistiniame rajone. O būdami alkani miestu žavėsitės tikrai gerokai mažiau!

8. Rinkitės viešbutį pagal lokaciją

Dažniausiai daug labiau apsimoka mažesniu žvaigždučių skaičiumi įvertintas viešbutis centre, nei prabangesnis, bet toliau esantis variantas. Pagalvokite – kiek laiko išvis ketinate praleisti viešbutyje? Ar jums labai svarbu, kad jame yra sporto salė ar baseinas? Jei ketina laiką leisti tyrinėdami miestą, tada daug labiau apsimoka dairytis centre esančio viešbučio, kadangi tokiu atveju galite nemažai sutaupyti su viešojo transporto bilietais. Ypač, jei norėsite ilgiau pasilinksminti vakarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)