Seulą reikia išnarstyti po truputį – bent jau po vieną rajoną per dieną. Visgi privalau įspėti, kad tam prireiks jėgų ir atidumo, nes iš viso miestas padalintas į 25 rajonus, kurių kiekvienas dar padalintas į mikrorajonus.

Apie Pietų Korėją ir Seulą galima nežinoti nieko, bet jūs žinosite vieną svarbų faktą – 2012 m. pasaulis išgirdo atlikėjo PSY vardą, kuris padovanojo iki kaulų smegenų žinomą dainą „Gangnam style“. Pavadinimas yra korėjietiškas posakis, apibūdinantis prabangiausio Seulo rajono gyvenimo stilių: geri automobiliai, prabangūs drabužiai, madingos šukuosenos, tobulas makiažas ir visa kita.

Pačiame Gangname gyvena patys madingiausi ir turtingiausi Seulo gyventojai. Turėti čia namus – visiškas prestižas.

2012 m. ši daina tapo pačia klausomiausia „YouTube“ platformoje – ji pirmoji peržengė 1 mlrd. peržiūrų ribą. Patinka jums ji ar ne, bet šita daina yra įrašyta į pasaulio muzikos istoriją. Pietų Korėja labai didžiuojasi „Gangnam style“ hitu, atlikėju ir dainą iki šiol šlovina. Čia yra net dainos paminklas, vaizduojantis rankas, matytas vaizdo įraše.

Jeigu bent kiek domitės pramogų pasauliu, žinote, kad Holivudas Los Andžele turi šlovės alėją, nuklotą garsenybių rankų antspaudais. Tuo metu Seule yra ypatinga pramogų pasaulio gatvė, kuri vadinasi K-Star Road. Visų pirma, sakoma, kad ji ypatinga dėl to, nes čia dažnai gali pamatyti įvairiausių žvaigždžių.

Prieš vykstant į Seulą, būtų gerai pasidomėti apie vietines pramogų pasaulio žvaigždes. Vis dėlto, jeigu nesate apsėsti žvaigždžių ligos ir neturite tikslo sutikti garsenybių, tačiau norite išgarsėti, verta šia gatve pasivaikščioti – teigiama, jog čia labai dažnai praeina ne tik patys dainininkai, bet ir jų prodiuseriai, kurie nuolatos ieško naujų talentų.

Prakalbus apie didžiausias korėjiečių pop žvaigždes, nori nenori privalai skirti dėmesio ir grupei nr. 1 – BTS. Vaikinų grupė yra garsi ne tik Pietų Korėjoje, bet ir visame pasaulyje. Seule jie yra ypatingai garbinami – vietos, kur grupės nariai nueina, tampa iš karto populiarios.

Galima pamatyti unikalų pavyzdį, kiek daug žmonių traukia į korėjietiško maisto užkandinę, kurioje buvo BTS. Atrodo, kad įžengiau ne į restoraną, o į paauglės kambarį – visur kabo grupės plakatai, nuotraukos, statulėlės.

Daugiau apie Gangnam rajoną ir naktinį Seulo gyvenimą žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją