Norint iš Vienos nukeliauti į Bratislavą, daug pastangų nereikia. Kiekvieną valandą iš prabangiosios Vienos centro į Bratislavą važiuoja ir autobusai, ir traukiniai, galima susirasti autobusiuką su vairuotoju, kuris nuveš ar net su taksi nuvažiuoti, jeigu turite daug pinigų. Aš pasirinkau vykti traukiniu. Jame sutikau ir daug jaunimo, kuris norėdamas sutaupyti, pigiau praleisti savaitgalį vyksta į Bratislavą. Ten kainos yra žymiai mažesnės, nei Vienoje.

Įdomu tai, kad Viena ir Bratislava yra dvi arčiausiai viena kitos esančios sostinės Europoje. Apskritai, net ir pasauliniu mastu tai išskirtinis dalykas. Dar labiau suartėjusios yra tik Kongo ir Kongo Demokratinės Respublikos sostinės Brazavilis ir Kinsaša.

Beje, jei ir jūs norėtumėte taip pakeliauti tarp šių sostinių, svarbu žinoti, kad traukinyje bilietų nusipirkti negalima. Stotyje bilietas žmogui kainuoja 11,10 eurų, ir štai per valandą antra klase nuvažiuoji iš vienos sostinės į kitą.

Jeigu neseki maršruto žemėlapyje, stebint pro langus praktiškai neįmanoma pasakyti, kada iš Austrijos atsiduri Slovakijoje. Nėra jokio pasienio punkto, niekas netikrina pasų, niekas nieko neklausia. Šita kelionė paprastesnė ir greitesnė nei iš Vilniaus į Kauną.

Atvykus į Bratislavą keleivius pasitinka ne pati gražiausia stotis. Netgi, sakyčiau, labai negraži stotis, bet mes, lietuviai, puikiai galime suprasti, ką jaučia užsieniečiai, atvažiavę, pavyzdžiui, į Vilniaus stotį, ypatingai autobusų, kuri, mano manymu, yra viena baisiausių stočių visoje Europoje. Bratislavos stotyje, kaip ir Lietuvoje, prie stoties visokie tipeliai sėdi, tupi, na, toks Rytų Europos dvelksmas. Po viešnagės Vienoje čia pasijunti absoliučiai kitame pasaulyje.

Ir nors stoties vaizdas šiek tiek išgąsdino, tramvajus, kuriuo vykau iš stoties, tikrai maloniai nustebino. Naujas, modernus, tvarkingas, viskas tikrai labai gerai. Čia kaip ir Vilniuje – stotis neparodo tikrojo miesto veido.

Kaip sekėsi pažindintis su šiuo miestu, ką verta jame pamatyti ir ar tikrai Slovakijoje kainos daug mažesnės sužinosite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją