Vos nusileidus Vienos tarptautiniame oro uoste, iškart pasitiko tvarka, modernumas ir prabanga. Iš tikrųjų, viskas labai nauja, gražu. Apie oro uostus nuomonę galima susidaryti apsilankius juose esančiuose tualetuose. Tai galiu pasakyti, kad Vienos oro uosto tualetai yra be galo tvarkingi ir kvepia skaniai, kaip koks prabangus viešbutis.

Apie Vieną daugelis jums pirmiausia pasakys, kad tai labai brangus miestas. Todėl nusprendžiau pamėginti sugriauti šį mitą. Noriu parodyti, kad čia iš tikrųjų galima rasti visai nebrangių dalykų ir paatostogauti, pasibūti su visai nedideliu biudžetu.

Iš Vienos oro uosto į Vienos centrą nukeliauti užtruks apie 50 min. Aišku, jeigu norėtumėte iš čia važiuot taksi, sumokėtumėte apie 50 ar net 60 eurų. Jeigu išsikviestumėte automobilį per pavežėjimo programėles, mokėtumėte 40 eurų. Pigiausias variantas, aišku, yra viešasis transportas, traukiniai ir autobusai. Pasirenku keliauti traukiniu ir keliauju prie bilietų pardavimo aparato. Vienas bilietas kainuoja 4.30 Eur, jeigu norėtumėte važiuoti pirma klase, kainuotų 30 eurų brangiau.

Jeigu norite prabangiai atostogauti, tai variantų čia tikrai labai daug, mieste tikrai daug prabangių viešbučių, kurie primena rūmus. Aš dažnai jums rodau tokius viešbučius įvairiose pasaulio vietose, bet šį kartą, kaip ir sakiau, noriu būti labai taupus ir skaičiuoti kiekvieną savo centą tam, kad įrodyčiau, jog net ir brangiame mieste galima nebrangiai prasisukti. Taigi, pasirinkau apsistoti svečių namuose. Tai yra pigiausia viešbučių rūšis, kur galima rasti nakvynę kad ir už 15 eurų. Vienoje tai irgi įmanoma.

Pasirodo, pasirinkau ne prastus svečių namus, nes ant jų durų puikuojasi užrašas „premium hostel“. Įdomu, kad čia kadaise buvo daugiabutis, kurio butai dabar pavirto turistų laikinais namais.

„Vienna Boutique Hostel“ išsirinkau iš daugybės panašių vietų Vienoje. Jis išskirtinai labai gerai įvertintas čia gyvenusių turistų.

Atvykus visus svečius pasitinka administratorius bei supažindina su taisyklėmis. Viena jų – nusiauti batus. Kaip ir mes savo namuose, taip ir čia nevaikštoma su batais. Ir štai mes galime žengti į hostelio plotus.

Svečių namuose dažniausiai gyvena taupūs žmonės, kurie nemėgsta lankytis restoranuose ar kavinėse, todėl jie gaminasi patys. Taigi hosteliuose beveik visur rasite virtuvę, kur galima pasigaminti maisto. Čia taip pat yra visi reikalingi įrankiai, virdulys, puodai, keptuvės, daug visokios technikos, šaldytuvas.

Pigiausias būdas apsistoti tokiose vietose – užsisakyti vietą bendrame kambaryje, kurioje yra 4 ar daugiau lovų. Kiekviename tokiame kambaryje yra atskiras tualetas ir vonia.

Jei nenorite gyventi bendrame kambary, galima pasirinkti VIP kambarį. Šiuose svečių namuose yra du tokie kambariai. Jai nereikia dalintis su svetimais asmenimis. Gauni atskirą raktą ir pats esi savo kambario šeimininkas. Turi privačią vonią ir jautiesi ne kaip svečių namuose, o kaip tikrame, gerame viešbutyje.

Taigi jeigu taupote, jeigu norit išleisti mažai, tikrai rekomenduoju pasidairyti nakvynės variantų svečių namuose. Beveik visi svečių namai turi bent vieną tokį didesnį privatų kambarį su privačia vonia. Tokio kambario kaina parai – 80 eurų.

Apsistojus pradėjo gurgti pilvas, ir aš aišku galėjau virtuvėlėje išsivirti makaronų arba pasišildyti sumuštinį mikrobangų krosnelėje, tačiau kelionių laidos žiūrovams tai būtų neįdomu, todėl suradau kur nueiti pavalgyti.

Kaip sekėsi Vienoje ieškoti pigių maitinimo įstaigų ir pramogų žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją