Sakoma, kad didžiausi pokyčiai čia įvyko per pastaruosius keletą metų, kuomet pasaulį užklupo koronaviruso pandemija. Australai, amerikiečiai ir europiečiai, kurie nenorėjo išvykti iš salos ir nusprendė čia pasilikti, kažkodėl gyvenimui pasirinko būtent Čiangu. Dėl jų čia buvo įrengtas greičiausias internetas visame Balyje. Tam, kad ponai ir ponios galėtų nestabdomai dirbti nuotoliu. Dėl jų atsirado daug stilingų apartamentų, butų ir viešbučių. Galiausiai, kai visi karantino ribojimai buvo atšaukti, o dėl tų pačių pasilikusių stileivų, čia atsidarė daugybė stilingų barų, restoranų, kavinių, sporto klubų, SPA centrų.

Maždaug kas 100 metrų Čongu paplūdimyje galima sutikti banglenčių nuomotojus. Banglentę išsinuomoti čia labai pigu. Visai dienai jūs ją galite pasiimti už 5 – 6 eurus. Palyginimui, pavyzdžiui, Tenerifėje banglentę išsinuomoti 2 valandoms kainuoja 15 eurų. Tad jeigu norite išmokti gaudyti bangas, Čiangu paplūdimiai idealiai tam tinka.

Pasivaikščiojęs po paplūdimį nėriau į pagrindines šio miesto gatves ir susipažinau su vietomis, kurias labiausiai mėgsta tiek čia gyvenantys, tiek trumpam atvykę turistai.

Kai vykau į Balį, planavau, kad po salą visur važinėsiu tik motoroleriu. Bent jau taip man rekomendavo šioje saloje buvę draugai, jie sakė, kad keliauti motoroleriu yra patogu, saugu, stilinga. Girdėjau vien tik gerus atsiliepimus, bet kai atvykau į Čiangu, supratau, kad daug svarbių dalykų draugai man nepaminėjo.

Taip, motoroleris yra populiariausia, bet tuo pačiu ir pavojingiausia transporto priemonė tiek Čiangu. Čiangu mieste juos išsinuomoti yra tikrai pigu – standartinė kaina beveik visuose nuomos punktuose nuo 5 iki 7 eurų už dieną. Jeigu nuomojatės ilgesniam laikui, galima dar nusiderėti.

Ir jus sugundė nedidelė kaina? Neskubėkite. Situacija kurorto keliuose – tragiška. Sankryžose visos transporto priemonės juda vienu metu, pėstieji maišosi tarp transporto priemonių, nėra jokių reguliuotojų, policininkų, nėra jokių normalių ženklų, visi važiuoja, kaip kam išeina, visomis kryptimis.

Tad mano patarimas: jeigu nesate tikri motorolerių profesionalai, jeigu nepasitikite savo jėgomis, jeigu baiminatės chaoso kelyje – motorolerio, bent jau Čiangu mieste, nesinuomokite. Važinėtis pavyksta tikrai ne kiekvienam.

Ir dar viena įdomybė susijusi su šiuo dviračiu transportu. Turistai kažkodėl čia dažnai neapskaičiuoja kuro likučių ir jiems jis netikėtai baigiasi. Todėl keliuose galima pamatyti ne vieną ir ne du užgesusius, žmonių stumiamus motorolerius. Tačiau stumti toli nereikia, kurą čia parduoda – praktiškai ant kiekvieno kampo.

Na gerai, kaip jūs jau supratote – pasirinkau po Čiangu vaikščioti pėsčiomis. Motoroleriai mane išgąsdino. Tačiau ir toks pasirinkimas čia nėra geriausias. Švelniai tariant – tenka rizikuoti gyvybe.

Situacija su šaligatviais Čongu mieste yra apgailėtina, nes šaligatvių čia beveik niekur nėra. Turi eiti važiuojamąja kelio dalimi, kur vos prasilenkia automobiliai, motociklai ir motoroleriai. Ir kiekvieną kartą eidamas turi žvalgytis į visas puses. Dieną dar nieko, bet kai sutemsta, situacija dar prastesnė. Dauguma žmonių eina rankose laikydami prožektorių ar telefoną su įjungtu prožektoriumi.

Kaip atrodo eismas šiame kurorte ir kur galima rasti pigią, bet labai prabangią vilą žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją