Jeigu šis straipsnis būtų kelionių agentūros reklama norint skatinti pardavimus, vietoj įžangos iškart rašyčiau tokį, mano galva, viliojančiai skambantį pasiūlymą: nuvykite į Varšuvą traukiniu už 25 Eur (nuo gruodžio 11-os tai tapo įmanoma, bet labai ilgai trunka), arba nuosavu automobiliu už šiek tiek brangiau (bet greičiau), ir pasijuskite turtuoliais – apsistokite prabangiame „luxury“ stiliaus viešbutyje už dvigubai, trigubai ar net keturgubai mažesnę kainą nei didžiosiose Europos sostinėse (ten kainos dažnai būna didesnės nei 1000 Eur už naktį). Varšuva tuo ypatinga – geri viešbučiai čia gerokai pigesni, nei daugelis įsivaizduoja (tarp 100 ir 200 Eur už naktį).

Todėl jeigu turite ypatingą progą – jubiliejų, sukaktuves, vardadienį, norite pasipiršti ar, kad jums pasipirštų, arba norite su meilužiu ar meiluže ypatingos, glamonėms tinkamos aplinkos – rinkitės šį miestą ir tikrai nepasigailėsite.

Koks viešbutis Varšuvoje geriausias? O kuris pats gražiausias? Kur Lenkijos sostinėje apsistoti, kad galėtum pasijausti tikru ponu? – Tokie ir panašūs klausimai iš keliautojų man atkeliauja kiekvieną savaitę, po kelis kartus. Atėjo metas į juos atsakyti viešai, kad visa Lietuva galėtų tuo pasinaudoti.

Tarp europiečių populiariausia ir mūsų žemyne dažniausiai naudojama viešbučių rezervavimo programa „Booking.com“ rašo, kad jeigu Varšuvoje norėtumėte apsistoti vienai nakčiai iš sausio 7-osios į sausio 8-ąją galėtumėte rinktis iš 932 skirtingų nakvynės vietų. Pradedant pigiais svečių namais, hosteliais, privačiais butais ir kambariais, baigiant ekonominiais bei liukso klasės (angl. „luxury“) viešbučiais. Pasirinkimas tikrai didelis, o svarbiausia įvairus. Pigiausiai tai nakčiai man randa privataus nuomotojo siūlomą kambarį „Valda“ už 18 Eur dviem asmenim. O brangiausiai – keista vieta pavadinimu „23 MGR Rooms Sonata”, kaip suprantu – kambarys privačiame bute už 1147 Eur dviem asmenim. Mano galva – čia įsivėlė kažkokia klaida, nes vieta atrodo gana liūdnai ir tikrai ne už tokią kainą. Bet aišku, jeigu už tiek išsinuomosit – būsit patys kalti, prie pasiūlymo juodu ant balto parašyta, kad PINIGAI NEGRĄŽINAMI.

Stop, nusiraminkit, nekvailiokit. Tai, kad brangu – tikrai nereiškia, kad gerai. Šimtą kartų įsitikinau. Iš tų, mano minėtų 932 nakvynės vietų Varšuvoje, šįkart noriu išskirti tik penkias, tas, kurias galiu rekomenduoti, pagirti, o svarbiausia garantuoti, kad pasijausite poniškai, jeigu ten apsistosite.

Prabangūs Varšuvos viešbučiai

Iškart derėtų parašyti pastabą, kad nė vienas iš viešbučių, kurie bus paminėti šiame rašinyje – šio teksto autoriui nemokėjo, nesuteikė nemokamos nakvynės ir niekaip kitaip neapdovanojo. Autorius visuose juose lankėsi už savo asmenines lėšas, kaip ir bet koks, paprastas turistas Varšuvoje. Tad nuomonė ir komentarai – bus absoliučiai nešališki, kaip tikro nepriklausomo bandytojo-eksperto.

Pabrėžiu, kad tai ne geriausių, o būtent prabangiausių Lenkijos sostinės viešbučių penketukas. Kurį pradėsiu nuo penktos – silpniausios pozicijos, ir kilsiu į viršų, link pirmos – pačios stipriausios.

5 vieta – „InterContinental Warszawa“

Stiklinis dangoraižis pačiame Varšuvos centre. Penkios žvaigždutės.

Tai bene pats populiariausias prabangus viešbutis tarp lietuvių, jų čia būna ištisus metus, kiekvieną dieną. Kai kuriomis dienomis dešimtys! Kai kuriomis – vos viena kita pora ar pavieniai keliautojai. Esu tikras, socialiniuose tinkluose ne kartą ir ne du esate matę čia apsistojusių draugų, kolegų ar kaimynų nuotraukas darytas viršutiniame 44 aukšte įrengtame SPA. Ten didelis baseinas ir erdvi, vizualiai gerai atrodanti sūkurinė vonia. Nuotraukoms taip – aplinka tobula, tikrai prabangi ir viliojanti. Bet realybėje šis viešbutis gerokai pasenęs ir senokai prašantis renovacijos. Nežinau ar tikrai visi kambariai, bet tie du, kuriuose man teko gyventi – tikriausiai neremontuoti nuo pat 2003-ųjų, kai „InterContinental Warszawa“ buvo pastatytas. Gal klystu, bet aplinka tokia – gana nusidėvėjusi. O ir kambarinės dirba gana atmestinai. Vieną kartą man apsistojus ant lovos radau seną, buvusio gyventojo nagą. Matyt, prieš išeidamas iš kambario juos pasitrumpino ir likučius visur išbarstė. Man nepasisekė rasti vieną iš jų. Gerai, kad patys viešbučio valdytojai supranta, kad tvarkos ir remonto trūksta, todėl iš svečių nelupa daug pinigų. Už naktį dviem asmenims (vėl gi įvedžiau šiame rašinyje jau minėtą sausio 7-ąją) čia reiktų susimokėti 136 Eur. Už šią sumą galėtumėte neribotą kiekį valandų maudytis SPA erdvėje. Tik už gerus, tikrai sočius pusryčius reiktų susimokėti papildomai – 24 Eur asmeniui.

Prabangūs Varšuvos viešbučiai

4 vieta – „Hotel Bristol“

Pats seniausias ir ikoniškiausias Varšuvos viešbutis. Atidarytas net 1901-ais metais, pergyvenęs pasaulinius karus, svečiuose priėmęs garsiausius planetos žmones.

Londonas turi „The Ritz“, Paryžius „Hôtel de Crillon“, o Varšuva savo „Hotel Bristol“ – vieną iš labiausiai atpažįstamų pastatų mieste. Viešbutis senas, bet neužmigęs ant laurų, nuolat atnaujinamas, remontuojamas ir labai prižiūrimas. Valdytojai itin daug dėmesio skiria detalėms, švarai, aptarnavimui, būtent todėl Lenkijos valdžia visus savo svarbiausius svečius apgyvendina tik čia. Pavargsiu vardinti, bet pabandykim: „Hotel Bristol“ oficialaus ir vienintelio savo vizito į Lenkijos sostinę metu buvo apsistojusi Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta antroji, čia gyveno vienas turtingiausių pasaulio žmonių, milijardierius Bill Gates, į muzikos istoriją įėję dainininkai Ray Charles, Tina Turner, Placido Domingo, kultinis Holivudo režisierius Woody Allen, aktorė Sofia Loren ir daug kitų visoje planetoje žinomų asmenybių. Kitaip sakant – kartelė užkelta aukštai ir joks kitas Varšuvos viešbutis tokiais vardais pasigirti negali. Bent tokiu kiekiu – tai tikrai.

Viena naktis dviem asmenim šiame viešbutyje kainuoja 203 Eur, be pusryčių. Brangiausiai Varšuvoje. Jeigu norisi dar ir pusryčių – reiks primokėti 38 Eur vienam asmeniui. Kiekvieną sumokėtą centą jūs atgausite vaikštinėdami po prabangias patalpas, voliodamiesi prašmatnioje lovoje ir valgydami sočius, iš aukštos kokybės produktų ruoštus pusryčius. Kodėl aš šiam viešbučiui skiriu 4-ą vietą? Nes jis iš visų esančių sąraše labiausiai įpareigoja, jis labiausiai klasikinis, skirtas gal kiek solidesnei publikai. Ir jeigu tikrai esate labai paprasti žmonės – jame galite pasijausti nejaukiai. O kaip gi kitaip, kai šalia, prie kito staliuko valgys koks nors piniguose besimaudantis ponas. Bet jeigu gebate nekreipti dėmesio į aplinkinius, ar tuo labiau – nesilyginti su kitais – tada viskas puiku, liksite patenkinti.

Prabangūs Varšuvos viešbučiai

3 vieta – „H15 Boutique Hotel“

Labai stilingas, vėl gi – prabangus, penkių žvaigždučių viešbutis, veikiantis įspūdingame istoriniame pastate. Savo tinklapyje jie skelbia, kad prieš Antrąjį pasaulinį karą čia veikė Sovietų Sąjungos ambasada – buvo pats tikriausias šnipų, agentų ir visokių kitokių „neaiškių“ veikėjų knibždantis namas. Jie visi išsibėgiojo, patalpas apleido, turtingi investuotojai sukišo milijonus ir pavertė šnipų buveinę – moderniu viešbučiu. Su labai gražiu priimamuoju ir nuostabiu restoranu. Ir tai ne tušti žodžiai. 2018 metais „H15 Boutique Hotel“ buvo įvertintas „Michelin“ ir „Forbes“ apdovanojimais. Kaip ir priklauso toms vietoms, kuriose apsistoja tikri ponai. O kad tokiais pasijaustumėte – visai nereikės didelių investicijų – naktis dviem čia kainuoja 158 Eur, be pusryčių. Pusryčiai vienam asmeniui, tikrai gerame restorane įvertinti 21 Eur. Bet kokia panaši vieta Londone ar Paryžiuje kainuotų 700-800 Eur nakčiai.

2 vieta – „Hotel Warszawa“

Man asmeniškai, vienas jaukiausių, gražiausių ir stilingiausių penkių žvaigždučių viešbučių Varšuvoje. Jokios ypatingos istorijos apie jį nepapasakosiu, tačiau prieš tai minėtus viešbučius šis lenkia tuo, kad čia – kaip ir minėjau šio straipsnio įžangoje – paprastas žmogus gali pasijausti dideliu ponu. Kartais vien tik to verta atvykti iki Varšuvos. Šis viešbutis – labai patogioje vietoje, vos už minutės kelio pėsčiomis nuo pagrindinės pėsčiųjų alėjos Novy Swiat. Todėl labai patogiai pasiekiamas, nereikės išleisti pinigų taksi paslaugoms. Taip pat man labai patiko šio viešbučio SPA paslaugos, puikus jų baseinas. Labai jaukūs kambariai, graži, marmuru ar kažkuo panašiu išklota vonia, geros kosmetikos priemonės įskaičiuotos į kainą. O taip pat – nepaprastai geri jų pusryčiai, sotūs, gausūs ir tikrai gražiai patiekti. Naktis dviem šiame viešbutyje kainuoja 184 Eur, be pusryčių. Jeigu norisi užsisakyti juos – asmeniui teks primokėti 30 Eur.

Prabangūs Varšuvos viešbučiai

1 vieta – „Nobu Hotel Warsaw“

Vienas naujausių penkių žvaigždučių viešbučių Varšuvoje. Visų pirma vertas dėmesio, nes priklauso nedideliam, liukso klasės viešbučių tinklui „Nobu“. Jo savininkai – visame pasaulyje žinomas Holivudo aktorius Robertas De Niro, šimtus apdovanojimų gavęs, vienu geriausiu pasaulio šefu laikomas Nobu Matsuhisa ir garsus kino prodiuseris, verslininkas Meir Teper. Kai ši trijulė ėmėsi viešbučių ir restoranų verslo, pažadėjo, kad rinkai pasiūlys tai, ko nė vienas iš mūsų neregėjo, tai, ką bus galima vadinti aukščiausia klase. Ne vienas pasaulio keliautojas svajoja apsistoti „Nobu“ tinklo viešbučiuose. Tačiau Čikagoje, Londone, Malibu, Majamyje, Santorinyje, Ibizoje ir kitose vietose – jie gerokai brangesni. Daugelyje vietų už naktį tektų susimokėti 500-700 Eur, o štai Varšuvoje – „Nobu“ pats pigiausias pasaulyje, už naktį dviem kainuoja vos 180 Eur. Sakoma, kad šio tinklo viešbučiai svečiams siūlo ne nakvynę, o patirtį. Tokią, kurią prisiminsite ir papasakosite kitiems. Na, prieš apsistodamas čia – tikrai girdėjau nepaprastai daug pagyrų, viltys buvo iškeltos maksimaliai. Atvykęs, nuoširdžiai pasakysiu, kiek nusivyliau, nes tikėjausi, vos ne vandens auksu dengtose stiklinėse. Ne, nieko panašaus. Taip, vos atvykus ir užsiregistravus, gauni karštų servetėlių, nemokamą konsultaciją apie miestą, ir japoniškų obuolių sulčių. Kambariai stilingi, bet pakankamai nedideli. Kas įstrigo tiek man, tiek mano draugams, kurie čia jau spėjo pagyventi – tai nepaprastai geros kokybės jų patalynė. Aš net paskambinau administratorei paklausti ar jie negali tų patalų parduoti.

„Nobu Hotel Warsaw“ Varšuvoje žinomas ne tik dėl savo vardo, bet ir dėl ypatingo, modernaus V formos septynių aukštų stiklinio pastato. Pro jį žmonės ramiai nepraeina, stoja fotografuoti. Pastato vidus taip pat labai gražus, stilingas. Kambarius kambarinės tvarko du kartus per dieną. Ryte ir vakare, prieš miegą.

Prabangūs Varšuvos viešbučiai

Kartu su manimi keliavusi draugė, straipsnyje liepė pažymėti, kad svečiai čia gauna ne tik plaukų džiovintuvą, bet ir plaukų tiesinimo žnyples. Ji sako, kad tai retas dalykas, kurio niekur kitur neregėjo. Aš jomis nesinaudoju, tad kitur galėjau neatkreipti dėmesio, nedrįstu per daug dėmesio skirti šiam faktui.

Gyventi šiame viešbutyje verta dar ir todėl, kad jo pirmame aukšte įsikūrės „Nobu“ restoranas, daugelio kritikų laikomas vienu geriausių japoniškų restoranų pasaulyje. Londone ar Dubajuje gauti laisvą staliuką – būna reikalų, daug kas ten nori papulti. Varšuvoje viskas paprasčiau, gavau tam pačiam vakarui. Apie šį restoraną, aptarnavimą jame ir ypatingus valgius reiktų parašyti atskirą straipsnį. Palyginus su kitomis Varšuvos vietomis – jis tikrai brangus. Vakarienė dviem, su alkoholiniais gėrimais mums kainavo 150 Eur. Bet vėl gi – nesiūlau šių (aprašytų) vietų paprastai kelionės dienai, siūlau – ypatingai datai, sukakčiai, jubiliejui ar piršlyboms.

Tie, kas išmano viešbučius ir restoranus, tada, kai pasigirsite, kad buvote apsistoję „Nobu Hotel Warsaw“ – tikrai uždės jums didelių pliusą ir pagirs už gerą skonį.

Keliaukite į Varšuvą ir būkite ponais. Sausis, vasaris – Lenkijos turizmo rinkoje – ramūs mėnesiai, todėl kainos itin palankios. Valentino dienai – žinoma bus specialūs pabrangimai, tad atsargiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją