Jau kelis dešimtmečius lietuviai aktyviai keliauja ilsėtis į Ispanijai priklausančias Kanarų salas: šeimos su vaikais, porelės, pavieniai asmenys. Visi ten randa kažką savo, kažką ypatingo, dėl ko norisi ir vėl sugrįžti. Daug kas taip ir daro: sugrįžta trumpam, arba net įsigyja nuosavus namus šiose salose. Apie įvairiausius Kanarų privalumus ir patirtus nuotykius juose tikrai esate girdėję iš artimų draugų, giminių ar kolegų, o jeigu ir negirdėjote, tai tikrai skaitėte žiniasklaidoje. Tai, kas vyksta saloje – nuolat aprašo tiek pavieniai tinklaraštininkai, tiek žurnalistai. Ir man atrodė, kad apie Kanarus žinau viską, bet pasirodo stipriai klydau.

Nežinau kaip tai nutiko, tačiau iki šiol niekas garsiai nekalbėjo kas dedasi vienose gražiausių Kanarų kopų, tiesiai ant Atlanto vandenyno kranto. Apie tai yra užsiminę keli mūsų tinklaraštininkai, bet tik tiek. Daugiau jokios informacijos lietuviškai nerandu, nes arba čia apsilankiusiems žmonėms nedrąsu apie tai kalbėti, arba jie bijo pasmerkimo. O gal atvirkščiai – nenori šitų kopų aptarinėti viešai, nes bijo, kad nebeturės ramybės ir suvažiuos per daug lietuvių.

Kaip ten bebūtų, atėjo metas paviešinti labiausiai ištvirkusias Europos kopas, kur tūkstančiai žmonių ne tik iš senojo žemyno, bet ir viso pasaulio renkasi, ne tam, kad pasidegintų saulėje ir ne tam, kad pasimaudytų vandenyne. Šitos kopos ir paplūdimys šalia jų – kaip viena didžiulė seksualinių žaidimų aikštelė, kur žmonės atvyksta tiesiog gerai pasimylėti. Sakydamas gerai – neperdedu. Čia renkasi ypatingai didelį seksualinį apetitą turintys asmenys. Ir dar labai laisvi, nesusivaržę, kuriems visiškai nusispjauti, ką jūs apie juos pagalvosite. Galite smerkti, galite apkalbėti, jie ir toliau mylėsis savo kopose, kaip ir mylėjosi daugybę metų iki šiol.

Toji vieta vadinasi Maspalomas. Tai pats populiariausias ir turistų mylimiausias Gran Kanarijos kurortinis miestas, šios salos pietuose. Tarsi tai būtų mūsų Palanga, tik žymiai didesnio masto. Pačiame Maspalomas ir aplink jį stūkso dideli, su kelionių organizavimo agentūromis bendradarbiaujantys viešbučiai, tad poilsiautojų srautai didžiuliai ištisus metus. Kanarų salų klimatas tą leidžia, atostogų sezonas čia niekada nesibaigia. Pagrinde Maspalome ilsisi vokiečiai, britai ir skandinavai, bet tarptautinio populiarumo kurorte tikrai galite sutikti atvykėlių praktiškai iš visur. Aš ir pats akis į akį susidūriau su čia atostogaujančiais lietuviais. Tai šeimos iš įvairių mūsų šalies miestų, taip pat lietuviai iš Anglijos, Airijos, Norvegijos ir kitų šalių. Apie šį kurortą atsiliepimai visų labai pozityvūs, kai kurie jame atostogauja jau ne pirmą kartą.

Pagrindinis Maspalomas paplūdimys – viešbučių rajone esanti pakrantė, sąlyginai rami vieta, niekuo nesiskirianti nuo kitų, populiarių Kanarų salų pliažų. Barai, kavinės, turistinės pramogos, suvenyrų pardavėjai. Žmonės valgo, geria, deginasi, maudosi. Dieną iš dienos tas pats. Įdomiausias dalykas, kokį ten mačiau – nedidukė medicinos klinika, kuri specializuojasi „paplūdimio traumose“. Į šukes supjaustytos kojos, pirštai nutrankyti į pakrantės akmenis, medūzų nudilginimai, o pati populiariausia bėda, kurią vietinės seselės spendžia kiekvieną dieną – blyškiaodžių skandinavų nudegimai saulėje. Norvegai, švedai, suomiai, danai kasdien beldžiasi į kliniką ir prašo padėti, nes blyški jų oda neatlaiko kaitrių Kanarų saulės spindulių. Seselės turi pasiruošusios kremukų, aliejukų, net nuskausminimui skirtų vaistų.

Esu tikras, toks medicinos punktas visai nepamaišytų ir mano jau minėtoms ištvirkėlių kopoms bei paplūdimiui, esančiam kurorto pakraštyje, gamtiškai pačioje gražiausioje vietoje. Jeigu internete patikrintumėte kuo ypatinga yra Gran Kanarija, kodėl verta joje atostogauti – tarp kelių ten nurodomų priežasčių ir vietų tikrai rastumėte Maspalomas kopas, angliškai „Maspalomas dunes“. Tai nenusakomo dydžio ir grožio auksinės spalvos smėlio kalnai. Kažkas panašaus į Sacharos dykumą Afrikoje, tik mažesnio mąsto.

Norint aplankyti garsiąsias Maspalomas kopas rekomenduojama į navigaciją įsivesti šalia jų esančio didžiulio viešbučio „Hotel Riu Palace Maspalomas“ adresą ir šalia jo palikti automobilį. O tada tiesiai pro viešbučio vartus žengti į vandenyno pusę. Ir čia toliau – svarbi informacija, kurios derėtų nesumaišyti, kitaip gali baigtis juokingai arba skandalingai. Čia jau nuo jūsų požiūrio priklauso.

Tai gi, jeigu atvykę prie „Hotel Riu Palace Maspalomas“ pasuksite į kairę pusę (veidu žvelgiant į vandenyno pusę), per kelias minutes jūs nužygiuosite prie įspūdingų kopų ir galėsite jomis pasivaikščioti, pasidaryti labai gražių nuotraukų. Įėjimas nieko nekainuoja, galite ten būti kiek tik norite, kad ir visą dieną. Tik pasiimkite su savimi vandens, vis tik smėlio kalnai dideli, jais pasivaikščiojus karštą dieną galite ir nusvilti, ir perkaisti. Nepraraskite sveiko proto nuo to grožio.

O dabar papasakosiu, kas būtų, jeigu nuo viešbučio „Hotel Riu Palace Maspalomas“ pasuktumėte į dešinę pusę. Būtent ten jūsų ir laukia labiausiai ištvirkusi vieta Europoje: svingerių, gėjų, lesbiečių, nimfomanių, seksualinių galiūnų, transeksualų ir šiaip smalsuolių norinčių išbandyti viską kopos. Ten yra vadinamoji „Bongoland“ žemė, kur vyksta tikra „Sodoma ir Gomora“, kur ištvirkėliai smaginasi kiekvieną dieną ir vakarą, kur seksas yra svarbiau už visą kitą.

Vėl gi siūlau pasinaudoti interneto paieškos sistemomis ir suvesti du raktinius žodžius „Bongoland Maspalomas“, ir pasirinkti žiūrėti vaizdus. Turėtumėte pamatyti neoficialų šių kopų planą, kurį kažkas kažkada supaišė, sužymėjo ir paleido į interneto platybes. Žemėlapis, kurį matote – ne iš piršto laužtas, jo sudarytojai rėmėsi pastovių kopų lankytojų pasakojimais, ir pabandė kuo tiksliau atvaizduoti, kur ir kas čia vyksta.

Pabandysiu jums čia dabar sudėlioti trumpą ištvirkėlių kopų žemėlapio apžvalgą. Visų pirma yra du keliai, kuriais atvykę svečiai gali pėdinti: trumpesniojo maršrutas apie 30 min., jeigu visą laiką eisite ir nestosite mylėtis. Ilgesnio maršruto laikas trunka apie 1 valandą su trumpais sustojimais pasižvalgyti, bet ne pasimylėti. Tai svarbu, nes jeigu mylėsitės už kiekvieno kopų kalno – maršrutas gali stipriai išsitęsti, priklausomai nuo jūsų asmeninių pajėgumų.

Jeigu pasikliausime mano minėtu žemėlapiu, šiame kopų maršrute didelę reikšmę turi kiekvienas kalnelis ir kupstelis, kiekviena kopa ir įduba. Einant reiktų viską atidžiai sekti ir dairytis aplinkui, nes tikrai labai lengva pasimesti ir prarasti orientaciją. Žiūrint į žemėlapį, atrodo, kas bus labai paprasta. Kai realybėje atsiduri tose kopose, kai eini per smėlį – viskas atrodo labai panašu. O jokių riboženklių, jokių lentelių su pavadinimais iš žemėlapio – nėra. Viskas tik telefono ekrane, realybėje jokių įrodymų.

Pasirinkau eiti ilguoju keliu, kuris veda per didžiąją dalį ištvirkėlių kopų dalių. Pirmasis sustojimas mano kelyje turėtų būti „GAY 1 Cathedral 25-50“, tai paplūdimys skirtas 25-50 metų homoseksualams. Tikėjausi, kad čia bus daugiausiai veiksmo, tačiau klydau. Už krūmų matosi gulintis nuogas vyras, keli metrai nuo jo – vaikšto kitas nuogas vyras. Pamatęs mane su kamera ir fotoaparatu – šis puola bėgti, tūpia, tarsi slepiasi. Mojuoju jam, kad viskas gerai. Šis ir toliau nesirodo. Einu toliau, už kito kalnelio guli dar viena vyrų pora, nieko nedaro, tiesiog guli. Priešais mane išnyra vyras su moterimi, abu apsirengę, maždaug 50-60 metų amžiaus, su kuprinėmis. Abu atsisėda ant smėlio kalnelio, išsitraukia vandens, geria. Bet nieko nedaro.

Paėjus šiek tiek toliau – „GAY 2 Mixed Day“ paplūdimio zona, kur turėtų rinktis gėjai ir lesbietės be jokio amžiaus apribojimo, tačiau šiame ruože nematau nė vieno žmogaus. Tik pėsčiųjų taką žymintys stulpeliai, ant kurių masažisto reklama. Jeigu yra noras – galima paskambinti arba parašyti jam žinutę į „Whatsapp“ ir šis atvyks masažuoti tave kopose. Susilaikau nuo SPA procedūrų, keliauju į kitas zonas.

Žemėlapyje dideliu rožiniu tašku pažymėtas „Hetero Pussy Hills Swinger Day“ kalnelis. Verčiant į lietuvių kalbą galima būtų suprasti, kad tai heteroseksualiems žmonėms skirtas „makštyčių kalnelis“, o tuo pačiu ir svingerių zona. Vadinasi turėtų būti vyrų ir moterų porelės, gal net daugiau moterų, nes vis tik „makštyčių kalnelis“.

Nuo pagrindinio tako atrodo, kad ši „teritorija“ tuščia. Bet nereikia apsigauti, tie, kas užsiima veiksmu tai daro ne ant tako ir ne šalia jo, o eina į šoną, už smėlio kalno, ar už krūmų, kurių čia netrūksta. Tolumoje matau vienus krūmus, kuriuose kažkas juda. Jokių garsų, bet juose tikrai kažkas yra. Sustoju palaukti, kas bus toliau. Judėjimas sustoja, pro šalį eina vyro ir moters pora, susiėmę už rankų, gestais rodo, kad jų negalima filmuoti. Paskui juos sėlina nuogas, erekcijos ištiktas vyras, savo tarpukojo turtą papuošęs dideliu metaliniu žiedu. Bet su pora jis nesikalba, tik tarsi seka juos. Matyt susitarę kažką veikti, nes eina tarsi su tikslu.

Toliau mano maršrute buvo du takai, du pasirinkimai. Galėjau sukti į „GAY 3 Mature 50-70“ zoną, kuri skirta 50-70 metų gėjams ir lesbietėms, arba nusukti kitu keliu, ką ir padariau. Patekau į „Bisex Day“ zoną, kurioje renkasi biseksualios pakraipos asmenys. Čia judesio buvo daugiausiai, tiesia – pagrinde vien vyriškos lyties atstovai. Daugelis vyresni nei 40 metų, visiškai nuogi su mažytėmis piniginėmis, kurias šiaip jau žmonės nešioja prisisegę ant juosmens, bet čia niekas taip nedaro – laiko jas rankose, arba persimeta per petį. Priežastis paprasta – jokios tašytės negali užstoti nei žmogaus priekio, nei galo, žemiau juosmens. Juk būtent dėl šitų „turtų“ čia daugelis ir ateina, todėl turi iš tolo matytis.

„Bisex Day“ kopoje buvo tiek daug veiksmo, kad net ir sunku viską aprašyti. Ant vieno kalnelio stovėjo keturi vyrai, jie nieko nedarė, tik dairėsi į visas puses, tarsi kažko ieškotų. Vos vos į šoną nuo jų, krūmuose buvo du nuogi kūnai, neįžiūrėjau ten vyrai ar moterys, o gal vyro ir moters pora. Jie tarsi mylėjosi, bet sunku suprasti, kai krūmai tankūs. Kituose krūmuose irgi buvo du žmonės, mačiau kaip į juos įlindo trečias vyras, bet po akimirkos išlindo. Gal jį išvarė, o gal jam nepatiko tai, ką ten pamatė. Aš pabandžiau to pono klausti angliškai „not good?“ (negerai? – liet.). Bet šis man nieko neatsakė, tiesiog nuėjo sau. Gali būti, kad kai kuriuos ištvirkėlių kopų dalyvius supykdė tai, kad nebuvau nuogas. Vis tik dauguma praeivių čia – nuo kūno nusiima viską. Arba jam tiesiog nepasirodžiau patrauklus, todėl kalbėtis noro jis neparodė.

Ištvirkėlių maršrutas per kopas baigiasi labai gražiame, minkšto ir šviesaus smėlio paplūdimyje. Jis taip pat paskirstytas į dvi teritorijas. Viena dalis vadinasi „Hetero nudist beach“, kita „Gay beach nudist Kiosk N7“. Taip parašyta mano minėtame žemėlapyje, tačiau realybėje jokio skirtumo nemačiau. Pakrantėje buvo sugulę keli šimtai, o gal ir koks tūkstantis nuogų žmonių, pagrinde vyrų. Nors tarp jų tikrai matėsi ir viena kita moteris, galbūt ir keli transeksualūs asmenys, kuomet žmonės nuogi – sunku tiksliai nusakyti, ypač kai ilgai juos nužiūrinėti ir smulkmeniškai analizuoti – būtų neetiška.

Paplūdimyje, kaip suprantu, pagal nerašytas taisykles – niekas nesimyli. Tai tik pažinčių zona, kur begulint saulėje, besimaudant vandenyne galima užmegzti romantišką draugystę, o tada sutiktą žmogų pakviesti į kurias nors kopas, priklausomai nuo pažiūrų ir norų. Taip daug kas ir daro.

Mane nustebino, kad tokio grožio paplūdimyje – nėra tualetų. Štai tiesiai už nudistų paplūdimio, vos už kelių žingsnių, vyrai gamtinius reikalus atlieka tarsi aplink nebūtų kitų poilsiautojų. Šlapinasi ant vienos iš kopų ir tai daro masiškai. Po to, pro tą pačią vietą eina kiti žmonės, bet tai niekam nesudaro nepatogumų, tarsi savaime suprantama.

Pakrantėje beje, buvo daugiausiai veiksmo. Kopose tiek žmonių nesimatė, o štai palei vandenyną ėjo minios žmonių. Daug nuogalių, bet nebūtinai. Tiesa, buvo ir šeimų su vaikais. Man keisčiausia, kad kopose nesutikau nei vienos šeimynos, nes garantuoju, kad tikrai ne visi žino apie jų suskirstymą ir ištvirkavimus jose. Pilnai suprantu, kad visa tai, ką šiame rašinyje paminėjau yra neoficialu ir ištvirkėliai sau pasigrobti tokio gražaus gamtos kampelio negali. Bet, kad jau jie čia renkasi tokiais mastais, kad jau jie pyškinasi į kairę ir į dešinę, gal vis tik reikėtų pastatyti kokius nors stulpus su perspėjimo ženklais, kas čia vyksta, ko žmonės galėtų tikėtis.

Nes įsivaizduokite situaciją. Eini sau per tas kopas, nieko neįtardamas – pamatai, kad mylisi viena, kita, trečia pora – kai kuriuos, silpnesnių nervų juk gali ne juokais sukrėsti. Arba dar įdomiau, jeigu eini sau vienas per kopas, o ant tavęs jau bando lipti koks nors nuogalius, pamanęs, kad ir tu ieškai nuotykių. Jeigu tai nutiktų kur nors miesto gatvėje – tarsi reiktų nedelsiant skambinti policijai. Bet kai tai nutinka ištvirkėlių kopose, ką tada daryti? Ir ar policija nubaus tokį smagybių ištroškusį žmogų, juk jis tik galėjo netyčia susimaišyti, kai visą dieną pratupėjo kopoje ir laukė „grobio“.

Daug neatsakytų klausimų, bet vietelė tikrai išskirtinė. Jeigu prijaučiate seksualinių nuotykių ieškotojams – nepamirškite su savimi pasiimti visų įmanomų apsisaugojimo priemonių, o jeigu vis tik, norėtumėte išvengti šitų nuogybių – padėkokite šių eilučių autoriui, pagaliau turime lietuviškos informacijos apie ištvirkėlių kopas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)