O pradėti pažintį su Gran Kanarija reikėtų nuo jos sostinės. Las Palmas yra ne tik Gran Kanarijos sostinė, bet ir visų septynių Kanarų salų širdis. Tai yra pagrindinis, didžiausias ir svarbiausias miestas, čia vyksta pagrindinis kultūrinis gyvenimas, politiniai reikalai, čia daugiausia parduotuvių, verslų ir, žinoma, žmonių. Taigi, šiame mieste rasite kurortinių malonumų ir didelių europinių miestų derinį.

Beje, įdomu tai, kad Kanarų sostinės titulą Gran Kanarijos Las Palmas dalijasi su Tenerifės Santa Kruzu, pagal labai įdomią, vietinės valdžios sugalvotą tvarką – jos nuolat tarpusavyje keičiasi. Čia tarsi būtų dvi karalienės, kurios nepasidalija viena karūna. Bet Las Palmas turi ir kitą titulą – tai pats didžiausias miestas visuose Kanaruose, jame gyvena apie 400 tūkstančių žmonių ir tai tikrai labai jaučiasi.

Ir nors šis miestas yra didmiestis, o jo gyventojai save laiko didmiesčio gyventojais, jų gyvenimo būdas visiškai neprimena to, kurį mes propaguojame Vilniuje ar kituose Europos didmiesčiuose. Kokio dydžio miestas bebūtų, Las Palme vis tiek visur jaučiasi atsipalaidavimas ir tai yra nuostabu. Toks didmiestis man patinka.

Kadangi miestas turi tikrai labai ilgą pakrantę – vietiniai jos per daug nesureikšmina ir noriai ja dalinasi su turistais. Apartamentai, butai, kambariai, lovos – nuomos variantų Las Palmo mieste yra labai daug ir pačių įvairiausių, o pats geriausias dalykas – jų kaina. Visiškai oficialiai galiu pasakyti, kad tai yra turbūt pigiausias kurortinis miestas šiuo metu, kur jūs galite Europoje gauti kažką padoraus. Iki šių dienų jie taiko 2019 metų kainas. Nebuvo jokio pabrangimo, o tai geriausia mums, turistams.

Ką gali gauti labiausiai taupantys? Jeigu norite mokėti 20 – 30 eurų, tai apsigyvensite kukliame, sename daugiabutyje. Ten nebus kažkokio stebuklingai gražaus remonto, bet visas vieno kambario butas bus jūsų vienų.

Bet su tais pigiaisiais variantais, žinot, kaip būna: apsigyveni ir supranti, kad čia viskas šiek tiek nehigieniška, šiek tiek sena, kažkas neveikia, ir truputėlį gadina nuotaiką. Tai jeigu jūs galite sau leisti truputėlį daugiau nei 20 eurų už naktį, aš jums labai rekomenduoju tai padaryti. Pavyzdžiui, sumokėję 80 eurų galite gauti išties nepalyginamai geresnę prabangą.

Štai „Šei Zabel“ svečių namai yra visiškai nauji, įrengti prieš kelerius metus. Čia viskas blizga, moderniai atrodo, skaniai kvepia, ir, kas svarbiausia, nėra per daug brangu. Už 80 eurų nakčiai galėsite pasijausti kaip aukščiausio lygio 5 žvaigždučių viešbutyje.

Kaip atrodo butas už 80 eurų nakčiai ir kodėl šį miestą Orijus praminė taupuolių rojumi pamatysite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)