Hitų „Watermelon Sugar“, „Sign of the Times“, „As It Was“, „Adore You“ ir daugybės kitų atlikėjas Harry Styles muzikos žurnalistų ir kritikų šiuo metu vadinamas pačia trokštamiausia planetos muzikos žvaigžde. O Britanijoje leidžiamo muzikinio žurnalo „Rolling Stone“ redakcija net nepabijojo jo pavadinti naujuoju Pop muzikos karaliumi, šį titulą perimančio iš 2009 metais mirusio Michael Jackson. Šis skambus apibūdinimas kai kuriuos melomanus supykdė, tačiau niekas negali paneigti – šiuo metu Harry ant neįtikėtino dydžio bangos. Rugpjūčio mėnesį startavęs jo pasaulinis koncertų turas „Love on Tour“ drebina muzikinę padangę – bilietai į šou išperkami vos tik pasirodę rinkoje, daugelyje pasaulio miestų skelbiamos papildomos datos, rengiama iškart po 2-3 ar net 4 koncertus.

Didžiausiu pasisekimu ir pripažinimu tarp muzikantų laikoma pasirodyti Niujorke esančioje Madison Square Garden arenoje, kuri oficialiai vadinama pagrindine ir svarbiausia pasaulio arena (angl. „The World's Most Famous Arena“). Jaunoji britų žvaigždė nusprendė visiems įrodyti ko yra vertas ir paskelbė, kad nuo rugpjūčio vidurio iki rugsėjo pabaigos šioje prestižinėje vietoje surengs net 15 koncertų ir taip triukšmingai startuos su pasauliniu turu. Nors tai skamba kaip labai sudėtingas iššūkis – šiam atlikėjui surinkti pilnas arenas buvo itin paprasta, žmonės iš viso pasaulio ėmė graibstyti bilietus jiems vos tik pasirodžius. 20 tūkstančių žiūrovų talpinanti arena visuose Harry Styles pasirodymuose buvo perpildyta, rugsėjo 21 dieną bus tas pats – įvyks paskutinis, penkioliktas jo šou Niujorke. Po to laukia dar penkiolika pasirodymų antrame pagal dydi JAV mieste, pramogų pasaulio sostinėje Los Andžele. Ten situacija tokia pati, būtų dar dešimt papildomų šou – išpirktų bilietus ir į juos.

Vos atskridęs į pagrindiniu pasaulio miestu vadinamą Niujorką pradėjau ieškoti būdų, kaip įmanoma papulti į vieną iš Harry Styles „Love on Tour“ koncertų, tačiau visi vietiniai man kartojo, kad tai neįmanomas dalykas. „Apie tai kalba visi, to nori visi, bet deja, teks palaukti kitų metų, arba ieškok bilietų Europoje, gal ten jis mažiau populiarus“, – iš manęs pasijuokė bičiulė melomanė, šiame mieste gyvenanti buvusi žurnalistė iš Lenkijos. Panašiai pakartojo ir viešbučio, kuriame apsistojau konsjeržas, žmogus, kurio pareiga pasirūpinti svečių rezervacijomis restoranuose, Brodvėjaus miuzikluose ar koncertuose, kurie vyksta Madison Square Garden. „Manęs bilietų į Harry Styles prašo kiekvieną dieną, po kelis kartus, bet deja – nieko neliko, negaliu pasiūlyti ir jums, atsiprašau“, – paaiškino jis.

Nors tiesą sakant – jie abu melavo. Prisijungus prie oficialaus svarbiausios Niujorko arenos internetinio puslapio, ten buvo skelbiama, kad yra papildomų bilietų, prie pat scenos... Tik deja deja, vieno kaina – virš tūkstančio dolerių. Tūkstantis dolerių už pusantros valandos šou? Pagalvojau, kad tai klaida. Perkroviau puslapį du kartus, po to pagalvojau, kad kaina ten rašoma Meksikos doleriais, nes lankiausi šioje šalyje, galbūt kompiuteryje liko koks nors nustatymas. Pasirodo ne, tikrai – papildomi bilietai – virš tūkstančio. Galvojimui pirkti juos ar ne buvo nedaug laiko, nes prisijungus prie to paties puslapio po kelių valandų – bilietų jau visiškai nebuvo, nė vieno. Net ir už tą didžiulę sumą.

Susižavėję mano nuoširdžiu pasiryžimu žūtbūt pamatyti trokštamiausią pasaulio atlikėją keli niujorkiečiai draugai ėmė galvoti planą, kaip man padėti. Jie rado kelis tinklapius, kuriuose „saugiai“ prekiaujama bilietais į Harry Styles koncertus iš antrų rankų. Tai yra sistema, kai puslapis duoda garantiją už perpardavėją, kad bilietai tikri ir, kad atvykus į areną nekils problemų – tu tikrai į ją pateksi.
Geriausias dalykas – tuose puslapiuose tikrai buvo bilietų į koncertą. Tik labai nedaug, iš viso 73 iš 20 tūkstančių vietų. Vis tik – man atsirado galimybė papulti į svarbiausią metų šou.

Žinoma, tie, kas bilietus perparduoda – ne kvailiai, jie puikiai supranta koks dabar didelis ažiotažas dėl šios superžvaigždės ir kiek ji verta. Todėl pigiai bilietų neparduoda, iki paskutinės minutės laiko didelę kainą. Klausiate kiek? Atsisėskite, įkvėpkite. Už pačius „prasčiausius“ bilietus palubėse perpardavėjai prašo po 400 dolerių už vieną vietą. Už bilietus arenos viduryje, sėdimose vietose – jie prašo 500-600 ar net 800 dolerių. Už vietas arčiau scenos perpardavėjai lupa po kelis tūkstančius! Nenori, per brangu – bus, kas sumokės, jokios derybos jų nedomina. Pirkti ar nepirkti – daug laiko apmąstymams ir vėl nėra, nes net ir tokio brangumo bilietai iš antrų rankų tiesiog tirpsta. Ups, dar nemačiau, kad neuždėjau varnelės „rodyti kainas su mokesčiais“, uždedu ją – kainos dar labiau pašoka į viršų. Amerikoje taip yra, mokesčiai kaip siurprizas, nustebina pirkimo metu, nes ant daugelio kainų jie tiesiog nebūna nurodyti. Pavyzdžiui, perkant marškinėlius parduotuvėje – viena kaina ant etiketės, kita kaina kasoje. Su Harry Styles bilietais tas pats.

Nieko nepadarysi, nori pildyti svajones – turi aukotis. Išleidau pusę savo mėnesio honoraro, bet patekau į pagrindinę pasaulio areną, pas didžiausią šiuo metu muzikinę žvaigždę žemėje. Tokių kaip aš buvo dar 73, nes iki koncerto – pardavimų sistemoje neliko nei vieno perpardavėjo siūlomo bilieto. Visuose tinklapiuose atsirado tas pats angliškas užrašas SOLD OUT (liet. Viskas parduota).

Tiesą rašė muzikos žurnalistai, kad Harry Styles koncertai primena didelę šventę, tarsi Naujų metų ar Kalėdų koncertą, nes dauguma žiūrovų, reiktų patikslinti – žiūrovių, pasiklausyti dievuko ateina išsipuošę tarsi patys būtų kokio nors šou dalis. Blizgančios suknios, spalvoti akiniai, skrybėlės, raštuotos pėdkelnės, o svarbiausias atributas – pūkuotos, įvairių spalvų juostos. Jas Harry Styles gerbėjai kabinasi ant kaklo, rišasi ant juosmens, dedasi ant galvos. Visa arena, jos prieigos skęsta nuo ryškiaspalvių pūkelių.

Patekus į arenos vidų pirmas dalykas, kas krenta į akis – tai milžiniška eilė prie Harry Styles atributikos. Melomanai tose eilėse stovėjo po valandą ir daugiau, praleido apšildantį atlikėja „Blood Orange“, kad tik gautų ką nors iš atributikos. Paklausiau vienos merginos, kodėl toks ažiotažas? Ji man paaiškino paprastai: „Perku dabar, nes po to šitie drabužiai bus penkis kartus brangesni, parduosiu juos“.

Patys paprasčiausi Harry Styles marškinėliai arenoje kainavo 50 dolerių, džemperiai su kapišonu po 80 dolerių. Nors populiariausius šių atributinių drabužių dydžius gerbėjai išgraibstė labai greitai – eilė nesumažėjo, žmonės pirko bet ką, kas tik liko pas pardavėjus. Dydis tinka-netinka, ėmė viską!

Esu dažnas pasaulinių žvaigždžių koncertų lankytojas, bet tokio klykimo, tokių žiūrovų reakcijų man dar neteko girdėti niekur. Nei toje pačioje Amerikoje vykstančiuose koncertuose, nei didžiausiuose muzikos festivaliuose Europoje, nei tuo labiau Lietuvoje. Kai scenoje pasirodė britų žvaigždė – atrodė, kad nuo gerbėjų klykimo nulėks Madison Square Garden arenos stogas. Arba subyrės mus laikančios tribūnos grindys, kurios neperdedu – pradėjo linguoti, tarsi plauktume laivu. Sėdimose vietose niekas nesėdėjo, nė vienai sekundei, žmonės atsistojo ir visą laiką šoko, dainavo, rėkė ir kitaip reagavo į dainininko hitus. Visą tai labai priminė vaizdus, kuriuos neseniai mačiau filme apie Elvį Preslį, kur buvo rodoma, kaip į jį reaguodavo gerbėjos pačioje karjeros pradžioje. Jos tiesiog isteriškai imdavo klykti. Taip dabar yra su Harry Styles, absoliutus pamišimas.

Nustebino kaip nuoširdžiai ir kiek daug šis atlikėjas bendrauja su publika. Viso koncerto metu palaiko itin artimą kontaktą, kiekvieno savo šou metu kalbina susirinkusius gerbėjus, kartais net pakviečia juos ant scenos. Šiame, keturioliktame Harry Styles koncerte Niujorke savo išskirtinį dėmesį jis dovanojo jaunai merginai, kuri kaip tik tą vakarą šventė savo 21 gimtadienį. Atlikėjas paragino visus 20 tūkstančių žiūrovų sudainuoti tai merginai sveikinimo dainą. Netrukus arenoje skambėjo choru atliekamas „Happy Birthday Too You“, jubiliatei pasipylė ašaros.

Pasiklausyti superhito „Watermelon Sugar“ atlikėjo Niujorke į kiekvieną jo šou renkasi ir kitos pasaulinės žvaigždės. Krepšininkai, aktoriai, televizijos veidai. Koncerte kartu su manimi buvo būrys didelių Amerikos infuencerių, kelios jaunos kartos aktorės turinčios po 20 milijonų sekėjų „Instagrame“ ir kitos muzikinės superžvaigždės Justino Bieberio žmona Hailey Bieber su draugėmis.

Pusantros valandos su Harry Styles – tikrai labai intensyvu, atlikėjas ir jo grupė tavo dėmesio nepaleidžia nė sekundei, „Love On Tour“ turo koncertas sudėtas taip, kad skambėtų vien tik hitai. Kiekvienas pasirodymas lydimas šviesos efektų, be to, dėmesį traukia ne tik pats atlikėjas bet ir jo sceninės komandos nariai – spalvotai apsirengusios merginos muzikantės taip pat labai daug bendraujančios su publika.

Kol kas Harry Styles keliaus po Ameriką, po to jo laukia Australija, o pavasarį jo komandos kelias pasuks į mūsų žemyną. Koncertuos Danijoje, Vokietijoje, savo gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Nyderlanduose, Belgijoje, Austrijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Italijoje ir mūsų kaimyninėje Lenkijoje. Varšuvoje įvyks tik vienas šio atlikėjo pasirodymas – 2023 metų, liepos 2 dieną. Bilietų jau beveik neliko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)