Jeigu Kauno muziejai, kultūros renginiai, Laisvės alėja ir kiti šio miesto privalumai dar nepritraukė įnoringų užsienio keliautojų, tai šią spragą ištaisys naujausias šio miesto viešbutis. Čia gimė unikali verslo idėja, kuri jau sulaukė daug dėmesio.

Įsivaizduokite: surenkate artimiausių draugų, šeimos narių ar kolegų kompaniją ir visi kartu visai parai užsidarote linksmintis į... viešbutį. Su baru, restoranu, privačiu kino teatru, terasa ant stogo ir kitais privalumais. Tik jūs ir nieko daugiau, jokių pašalinių. Tarsi privatus linksmybių namas, tik su aptarnaujančiu personalu. Būtent tokią paslaugą neseniai pasiūlė „Boheme house“ – nedidukas, vos aštuonių kambarių viešbutėlis Kauno senamiestyje, Muitinės gatvėje.

Amerikoje, Kanadoje, taip pat ir Didžiojoje Britanijoje panašus poilsio ir linksmybių modelis populiarus jau daug metų, o mūsų šalyje kol kas tai didelė naujiena, kuri atrodo, puikiai pasiteisina.

Kai architektė Vaiva Mažonė su vyru sugalvojo Kauno senamiestyje atidaryti viešbutį – ji iškart žinojo, kad tai bus išskirtinė vieta, kurios Lietuvoje mes negalėsime palyginti su niekuo kitu. Vaiva pati suprojektavo viešbučio kambarius, restoraną, bendrąsias erdves. „Norėjau, kad nebūtų nieko, kas primena standartinius viešbučius, todėl įdėjau daug fantazijos, netaupėme nei baldams, nei interjero aksesuarams“, – sako pirmąjį savo viešbutį atidariusi verslininkė. Ji didžiuojasi, kad visus aštuonis „Boheme house“ kambarius pavyko įrengti kardinaliai skirtingai, kad juose apsistoję svečiai galėtų gauti skirtingas patirtis. „Visuose apartamentuose moderniomis priemonėmis reprezentuojame atskiras sritis iš Kauno tarpukario. Tai architektūra, muzika, scenografija. Viename iš kambarių stovi fortepijonas, kitame svečias ras prie durų pasitinkančia skulptūrą“, – aiškina viešbučio šeimininkė.

Viešbutis duris atvėrė praėjusią vasarą ir tarp kauniečių iškart išpopuliarėjo dėl ypatingos savo terasos ant stogo. Nieko panašaus čia dar nebuvo, todėl reklama sklido iš lūpų į lūpas. Jau pirmomis savaitėmis čia sugužėjo laikinosios sostinės influencerės, puolė apie naują viešbutį pasakoti savo socialiniuose tinkluose, kas dar labiau sukėlė terasos ant stogo populiarumo bangą. Jeigu tik gražus, saulėtas oras – joje nuo ryto užimtos visos vietos, prie staliukų susėda pusryčiautojai. Kai kuriomis dienomis be rezervacijų čia jau negausi vietos.

Kaune pusryčių kultūra dar tiktai pradeda gimti, mes turime vos keletą taškų, kurie tai siūlo, todėl labai norėjau padaryti gerus pusryčius. Kadangi mes kalbame apie kokybę, apie kokybišką gyvenimo būdą, tai mes labai atsargiai žiūrime, renkame receptūras, produktus, kuriuos naudojame, ir viską darome sveikai. Kad ir tie patys belgiški vafliai – pas mus jie pilno grūdo, o ne standartinis sviesto ir cukraus mišinys“, – apie savo viešbučio pusryčius pasakoja V. Mažonė.

Vakare terasoje vėl tas pats – apgultis. Visi nori pavakarieniauti ar bent išgerti kokteilių virš gražiųjų senamiesčio stogų. Kai kurie miestelėnai šią vietą net spėjo pakrikštyti kaip „geriausią vietą saulėlydžiams Kaune“.

Dar vienas naujojo viešbučio išskirtinumas – privatus kino teatras rūsyje, kur filmus gali žiūrėti tik tie, kas čia apsistoja. Žiūrovai iš gatvės nepriimami ir seansai jiems nerengiami, nebent užsisako kino salę atskirai, pavyzdžiui vakarėliui. „Boheme house“ įkūrėjos žiniomis, tai pirmas ir vienintelis viešbutis Lietuvoje turintis kino salę. „Liko didelė erdvė, kambario ten nepadarysi, bet išnaudoti reikėjo. Sukom galvą, ką ten daryti. Baseiną, SPA, dar kažką. Galiausiai nusprendėm, kad reikia kino teatro su gera garso aparatūra ir aišku su spragintų kukurūzų aparatu“, – aiškina ji.

Verslininkė džiaugiasi, kad naujasis viešbutis iškart patraukė ne tik lietuvių, bet ir užsieniečių dėmesį. „Pas mus apsistoja tie, kas ieško įdomesnių, nestandartinių vietų. Žmonės, kuriems ne vis vien, kur jie miega“, – sako V. Mažonė. Per metus atsirado ir pastovių klientų, pagrinde tai verslininkai atvykstantys į Kauną dėl darbinių komandiruočių. „Jie mūsų komandai sako, kad jaučiasi kaip namuose, ne kaip viešbutyje, o būtent toks tikslas ir buvo“, – šypsosi šeimininkė.

Architektės sukurtą viešbutį jau spėjo įvertinti ir į Kauną užsukęs vienos Kanados kelionių agentūros atstovas. Po Baltijos šalis keliavęs kelionių gurmanas savo klientams ieškojo kažko įdomaus ir nematyto, o būtent toks ir pasirodė šis viešbutis.

„Jam labai patiko mūsų idėja išnuomoti visą viešbutį vienai kompanijai. Kad žmonės jaustųsi kaip dideliame name ir galėtų naudotis visais viešbutiniais privalumais. Kelionių planuotojas iškart pasakė, kad Kanadoje toks pasiūlymas bus labai populiarus ir iš anksto užsisakė keletą datų, po dvi naktis“, – pasakoja viešbučio vadovė. Jos teigimu, jau šį rudenį ir žiemą į „Boheme house“ atvyks išskirtinių patirčių ieškantys elitiniai keliautojai. Niekaip kitaip nepavadinsi kanadiečių, kurie perskris pusę pasaulio iš Toronto į Kauną, kad galėtų čia pernakvoti ir iš širdies pasilinksminti. „Mes nežinome ar jie norės išeiti už viešbučio ribų, nes esame sutarę, kad čia vietoje paruošime išskirtinių skonių degustacinę vakarienę. Po jos žinoma laukia kokteiliai“, – aiškina naują verslo modelį sugalvojusi Vaiva.

Užsisakyti visą viešbutį įvairioms progoms nori ir vis daugiau lietuvių bei turistų iš Baltijos šalių. „Susidomėjimas tikrai didelis, bet patarčiau žmonėms užsisakyti datas iš anksto. Nes tomis dienomis, kai kažkas „ima“ visą viešbutį – uždarome rezervacijas, neparduodame kambarių niekam kitam, o artimiausiomis savaitėmis, kartais ir visam mėnesiui į priekį mes visada turime rezervacijų, kurių atšaukti tikrai negalime“, – sako Vaiva Mažonė, sėkminga Kauno architektė.

Daugiau apie naująjį Kauno viešbutį ir apie kitas naujas bei išskirtines vietas – „Orijaus kelionių“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją