Naujausioje savo laidoje „Orijaus kelionės“ aš jums parodysiu savo paties sugalvotą maršrutą įsimylėjusioms porelėms, kurį prieš keletą metų pasiūliau vienai draugų porai. Jie šiame mieste susižadėjo ir dabar labai laimingai gyvena. Norite sutvirtinti savo santykius? Griebkit antrą pusę už rankos ir keliaukite į meilės miestą, gal šios vietos padės įžiebti aistrą.

Nors Paryžius tikrai labai brangus miestas, čia daug nemokamų dalykų. Ir viskas iš tikrųjų priklauso nuo jūsų pačių fantazijos. Vienas populiariausių dalykų, ką nemokamai čia galima nuveikti, tai yra pasivaikščiojimas prie romantiškiausios pasaulyje upės – Senos. Senos pakrantė nuo senų laikų labai mylima porelių iš viso pasaulio. Čia poros atvyksta ir iš Lietuvos, ir iš Niujorko, ir iš tolimesnių kraštų tam, kad jaunikis atsiklauptų ant kelių ir paprašytų savo mylimosios rankos.

Svarbu žinoti, tai kad prie Senos yra du takai: žemutinis, ramesnis takas, kur tiesiog žmonės vaikštinėja, sėdi ar bėgioja, ir yra viršutinis takas, kur nuotraukas darosi stileivos, vyksta prekyba, kur žmonės susitinka. Žodžiu, viršutiniam take veiksmo visada daug ir ramybės beveik nebūna.

O finalinė pasivaikščiojimo Senos upe vieta turėtų būti garsusis tiltas. Jį vadina Įsimylėjėlių tiltu ir sako, kad čia turėtų ateiti visi, kas jaučiasi įsimylėję, visi, kas turi antrą pusę, bet su antra puse pykstasi, ir visi tie, kas norėtų turėti antrąją pusę. Tai jeigu jūs vieniši, jums irgi tinka įsimylėjėlių tiltas, nes čia ateisite, sugalvosite, kad labai norite turėti antrąją pusę, ir tas noras turėtų išsipildyti. Reikia tikėti prancūzais.

Pont des Arts – būtent taip vadinasi šitas tiltas, ir jį 2004 metais visame pasaulyje išgarsino serialo „Seksas ir miestas“ veikėjai Kerė Bredšou ir jos ponas Šaunusis. Tai jie, keliaudami po Paryžių, atėjo ant šito tilto ir čia pasibučiavo. Toji scena apkeliavo visą pasaulį ir, aišku, visi, kas žiūrėjo tą serialą, labai norėjo pamatyti tą tiltą gyvai, ir čia atvykę, taip pat ėmė bučiuotis. Ir taip tiltas tapo bučinių tiltu.

Taip pat verta aplankyti įspūdingus Paryžiaus parkus. Vienas populiariausių, esančių pačiame centre, tiesiai priešais Luvro muziejų – Tuilaries Garden parkas.

Šis parkas tai tikrai nėra ta vieta, kur reikėtų ieškoti ramybės. Kadangi jis pačiame miesto centre, čia visuomet plaukia minios žmonių.

Tarp paryžiečių labai populiaru ateiti į Tuilaries Garden tiesiog užkąsti, pavalgyti, nes čia yra toks labai populiarus Erico Kayserio kepinių kioskas, kuris garsėja savo skoniu ir kainomis. Pats pigiausias produktas, kurį man ten pavyko rasti, tai yra sausainis su šokoladu. Jis kainuoja 3 eurus 50 centų. Sumuštinių kainos čia prasideda nuo 4.50 ir kyla į viršų iki 8 eurų, bet kainos Paryžiaus lankytojų visiškai negąsdina. Eilė ilgiausia ir visi nori paragauti, ką gi Ericas Kayseris ten skanaus prikepė.

Paryžiečiai yra dideli snobai, bet nereikia galvoti, kad jie valgo tik prabangiuose restoranuose ir moka didelius pinigus už maistą. Jie irgi mėgsta taupyti, ir tam pasitelkia ypatingą vietą. Tai vienas seniausių Paryžiaus turgų „Marché des Enfants Rouges”, kur parduodami ne tik produktai, bet ir paruošti patiekalai. Prieš jūsų akis čia gali paruošti skanią žuvį, skanių jūros gėrybių, skaniai iškepti jautieną, vištieną ar ką tik jūs mėgstate. Tai yra maisto turgus, kuriame lepinasi tikri Paryžiaus gurmanai.

Tai laiko patikrinta vieta. Net sakyčiau – labai stipriai patikrinta. Šiam turgui beveik 400 metų ir jis vis dar klesti. Kiekvieną savaitgalį čia nusidriekia eilės valgytojų, todėl patariama ateiti kaip įmanoma anksčiau.

Kokios patiekalų kainos? Štai labai viliojančiai atrodantis mėsainis su bulvytėmis čia kainuoja 15 eurų 50 centų, sriuba kainuoja 14 eurų, ir visų kitų patiekalų labai panašios kainos. Nėra itin pigu, bet vietelė nesiskundžia klientų srautu, beveik visos vietos yra užimtos.

Prancūzai save be galo myli ir jie užtikrintai sako, kad jų virtuvė yra geriausia pasaulyje. Tą išgirsite daugelyje Paryžiaus restoranų, o taip pat ir šiame turguje. Tad jeigu sumuštiniai jums per daug paprastas patiekalas, šiame turguje galite išragauti pačių įvairiausių jūros gėrybių, arba prancūzų numylėtų sraigių.

Dar daugiau romantiškų Paryžiaus vietų rasite naujoje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją