Padniestrėje negalima kritikuoti 2 dalykų: sovietinės santvarkos, kuri čia iki šiol egzistuoja, ir didžiosios kompanijos, pavadinimu „Šerif“.

Sakoma, kad būtent ponai didžiuliame šios kompanijos pastate valdo Padniestrę ir jos marionetinę vyriausybę. O jeigu tiksliau – už visko stovi vietinis milijardierius, Putino draugužis Viktor Gušan, kurį visi čia vadina jo paties susigalvota pravarde ŠERIF.

Šerifui Padniestrėje priklauso praktiškai viskas. Jis turi savo mobilaus ryšio kompaniją, televizijos stotį, banką, viešbutį, alkoholinių gėrimų gamyklą, sporto areną bei stadioną ir taip toliau. Tačiau pagrindinis milijardieriaus kompanijos verslas – didžiausias šalyje maisto parduotuvių tinklas ir degalinės. Kitaip sakant, tai, ko reikia kiekvienam – maistas ir degalai. Todėl nieko keisto, kad „Šerif“ kiekvienais metais didini savo žvėriškai didelį pelną ir vis pučiasi, auga, supirkdama dar daugiau verslų ir nekilnojamo turto.

Padniestrė

Bet vien tik tai pinigų šiai kompanijai nepakanka. „Šerif“, kad bizniukas lengviau eitųsi, taip pat stipriai kišasi į šios autonomijos valdymą ir anot vietinių, pilnai kontroliuoja vietinį parlamentą.

Nors „Šerif“ kompanija tiesiog klesti ir auga, pasižvalgius po Padniestrės miestus ir kaimus – taip tikrai neatrodo. Kaip atrodo pagrindinės sostinės Tiraspolio gatvės, vietiniai prekybos centrai ir kavinės – išvysite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Padniestrė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)