Šį kartą daugiau dėmesio skirsime turistinėms kainoms Kišiniove – papasakosiu kiek kainuoja pavalgyti restorane, apsistoti viešbutyje ir pasilinksminti kultūros įstaigose.

Pats žinomiausias pastatas Kišiniove, vietinių gyventojų vadinamas Kišiniovo gėda. Jeigu internete ieškosite vaizdų iš šito miesto, greičiausiai pamatysite viešbutį „National“, kuris yra daugybę metų apleistas, ir visai nesvarbu, kad jis stovi pačioje Kišiniovo širdyje, pačiame centre, pagrindinėje gatvėje. Įsivaizduokite, Gedimino prospekte arba Vokiečių gatvėje Vilniuje, arba Kaune, Laisvės alėjoje, ar Palangoje, Basanavičiaus gatvėje, stovėtų toks didelis, apleistas ir vienišas pastatas.

Sovietiniais laikais tai buvo pats geriausias, didžiausias viešbutis ne tik Kišiniove, bet ir visoje Moldovoje. Būtent čia apsistodavo patys įtakingiausi politikai ir visi kiti svarbiausi asmenys. Bet šlovės laikai baigėsi, viešbutis bankrutavo, nieks nenusipirko, nieks čia neįvedė jokios tvarkos, ir dabar čia lankosi nebent girtuokliai.

Ne veltui vietiniai gyventojai šį liūdno vaizdo viešbutį dabar vadina tiesiai šviesiai: Kišiniovo gėda. Jeigu tik kas nori sudirbti miesto įvaizdį, parodyti, koks jis netvarkingas ir apleistas, žinoma, atvažiuoja šalia „Hotel National“ ir jį filmuoja, fotografuoja, o tada tuos vaizdus išplatina.

Aktyvistai, kurie nori miestui gero, kurie stengiasi, kad Kišiniovas pasikeistų, pagaliau atsinaujintų, nusprendė šitą pastatą išnaudoti geriems tikslams. Prasidėjus karui Ukrainoje jie senąjį viešbutį nudažė būtent Ukrainos vėliavos spalvomis.

Keletą metų mieste sklido kalbos, kad pastatas vaiduoklis bus atnaujintas ir jame įsikurs naujos kartos, modernus viešbutis. Po to tos kalbos paneigtos ir pradėta kalbėti, kad vaiduoklį nugriaus, o vietoj jo statys gyvenamuosius namus ir verslo centrą. Bet tada ir šitas kalbas ėmė paneiginėti. Taip ir lieka neaišku, kas ir kada čia stovės.

Bet ne visi legendiniai viešbučiai bankrutavo taip liūdnai, kaip „Hotel National“. Štai, netoliese yra labai populiarus viešbutis „Hotel Chisinau“ , arba Kišiniovo viešbutis. Labai senas, legendinis, ir veikiantis iki šiol.

Tiesa, kambario čia užsisakyti nerekomenduoju. Pagal booking.com balus – jo įvertinimas tiesiog tragiškas, o blogų atsiliepimų daugiau nei gerų.

Tikrai ne visuose miestuose skiriu daug dėmesio viešbučiams, bet pagalvojau, kad Kišiniove tai yra labai svarbi tema, nes miestas išskirtinis ir viešbučiai čia irgi išskirtiniai. Labai ilgai ieškojau kur apsistoti ir galiausiai mano akis užkliuvo už „Weekend Boutique Hotel“. Tai tikrai labai neįprastos formos viešbutis, iš išorės bent jau atrodo kičinis – lauko sienos apklijuotos skirtingų epochų, skirtingų menininkų paveikslais. Nežinau, gal čia menininkų viešbutis, bet iš esmės internete parašyta, kad tai yra geras viešbutis labai patogioje vietoje, už 92 eurus nakčiai.

Šios vietos šeimininkai didžiuojasi: niekur nieko panašaus nerasite. Vienetinis variantas, toks grožis tik Kišiniove. Nes viską iki didžiausių smulkmenų jie sugalvojo patys. Todėl labai džiaugiasi, kai atvykę turistai nustemba.

Šis viešbutis siūlo labai įdomią paslaugą, kokios niekur nebuvau matęs. Jeigu esi vienas kambaryje ir tau liūdna, tu gali išsinuomoti žuvytę akvariume. Žuvytė nakčiai kainuoja 2 eurus ir štai gali neštis ją į savo kambarį. Neįtikėtinas dalykas. Žodžiu, svečiai čia niekada nebūna vieniši, todėl jie viešbutį vertina geriausiais balais.

Beje, nuomai skirta žuvytė čia tik viena. Todėl jeigu vienu metu jos užsimano keli svečiai – gauna tas, kas buvo pirmas. Šįkart pasisekė man.

Kaip gyvena vietiniai, kokios kainos kavinėse sužinosite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją