„Nukeliauk į Patongą – pasijausi kaip Palangoje“, – mane įspėjo Tailande daug metų žiemas leidžiantis klaipėdietis bičiulis. Jam kažkodėl šie du miestai atrodo identiški, nuo jų išsidėstymo iki atvykstančių turistų kontingento. O aš ne visai sutikčiau, jeigu jau lyginti su Palanga, tai nebent su tokia, kokia ji buvo prieš gerus dešimt metų, kuomet Basanavičiaus gatvėje vykdavo neprognozuojamos linksmybės. Vaizdų iš šio kurortinio Tailando miesto galite pamatyti naujausioje „Orijaus kelionių“ laidoje, ten ir išsamus pasakojimas apie Patongą.

Pagrindinis Puketo salos kurortas išsidėstęs tiesiai ant Andamanų jūros kranto. Paplūdimys pačiame miesto centre, nors reikia pripažinti tikrai ne toks, kokio tikisi daugelis į Tailandą keliaujančių lietuvaičių. Triukšmingas, pilnas žmonių ir judėjimo. O taip pat ir nesaugus, nes jame mėgsta sukiotis išsiblaškiusius turistus medžiojantys kišenvagiai. Būtent todėl Patonge dažniausiai nesidegina padorūs turistai, jie keliauja kur nors atokiau, nes už penkiolikos-dvidešimties minučių kelio galima rasti tikrai įspūdingų pajūrio vietelių.

Patongas, mano galva, yra daugiau naktinis miestas. Jeigu toliau šį miestą lyginsime su Palanga, tai jie turi savo vietinę Basanavičiaus gatvę, kuri čia vadinasi Bangla Road.

Patongas

Maždaug apie 19 valandą vakaro kasdien ten prasideda labai aktyvus judėjimas. Atsidaro barai, kavinės, restoranai ir, aišku, garsūs visame pasaulyje Patongo naktiniai klubai. Labiausiai žmonės juos žino dėl ypatingos, labai pikantiškos programos suaugusiems, kurią atlieka nuogos artistės. Toji programa vadinasi „Ping pong show“ – tikriausiai pats intymiausias viešai, didelėms masėms rodomas šou pasaulyje. Man net ir būtų sunku jį apibūdinti, bet gerai, kad tuo jau kažkas pasirūpino, štai kaip „Ping pong“ šou išaiškintas „Vikipedijoje“: tai yra sekso šou rūšis, kurios metu moterys naudoja dubens raumenis tam, kad sulaikytų, išstumtų ar išpūstų daiktus iš makšties ertmės. Labiausiai naudojami daiktai yra stalo teniso kamuoliukai. Daugiau komentarų tikriausiai nereikia. Aš jums juk sakiau, kad tai daug rimčiau nei mūsų Basanavičiaus gatvėje.

Dėl „Ping pong“ šou į Patongą atvyksta vyrai ir moterys iš visos planetos. Tikrai, patikėkite manimi, būna tokių, kuriems daugiau niekas neįdomu. Jie po penkis kartus per savaitę eina žiūrėti tos intymios programos ir jiems nenusibosta. Mieste daug vietų, siūlančių įvairias šio šou programas, nuo kuklesnės iki labai išsamios ir, žinoma, brangesnės. Iki pasaulinės koronaviruso pandemijos šie šou buvo pagrindinis naktinio gyvenimo arkliukas. O štai šiuo metu Patonge „Ping pong“ šou nevyksta, Tailando valdžia taiko tam tikrus ribojimus ir dėl jų artistės kol kas turi pakentėti. Publika taip pat. Žinoma, atsiranda daug dėl to besipiktinančių, ieškančių pogrindinių šou programos variantų. Aš pats sutikau penkių rusų kompaniją, atvykusių iš Maskvos, jie buvo labai nepatenkinti, kad negali pamatyti to, ką tikriausiai jau regėjo jų draugai. Įdomiausia, kad tai buvo ne koks jaunimėlis, o dvi poros, maždaug penkiasdešimt kelerių metų, ir jų draugas, panašaus amžiaus. Žodžiu, tėveliai atvyko pasilinksminti. Nepavyko.

Bet kol „Ping pong“ šou nevyksta – Bangla Road gatvėje klesti naktinės kabareto programos, kurias atlieka lytį pasikeitę vaikinai, Tailande vadinami ladyboy. Todėl visus, ieškančius ko nors įdomesnio ir išskirtinesnio vietiniai tailandiečiai plačiai išskiestomis rankomis kviečia pažiūrėti, kaip dainuoja ir šoka įvairios ladyboy grupės.

Patongas

Mane nustebino, kad labai daug tokių programų yra nemokamos, jų organizatoriams svarbiausia, kad kuo daugiau lankytojų ateitų į barus, kur vyksta šie šou. Susirenka žiūrovai, tada padavėjai pasiūlo užsisakyti gėrimų. Jeigu neužsisakai – privalai atlaisvinti staliuką. O užsisakiusiems, žinoma, – ladyboy dėmesys.

Įvairias lyties keitimo operacijas pasidariusios artistės dažniausiai savo programose bando įkūnyti garsias pramogų pasaulio moteris. Dainininkes Madonną, Cher, Kylie Minogue, Tiną Turner, Whitney Houston ir kitas. Arba panašaus garsumo aktores. Savo pasirodymuose ladyboy merginos atlieka žinomų dainų perdirbinius. Bet visas veiksmas labiau primena ne profesionalų muzikinį šou, o kažkokį karaokės vakarėlį. Tyčia ar netyčia artistės dažnai dainuoja pro šalį, nepataiko į toną, užsikosėja bedainuodamos. Joms scenoje talkina šokėjai, kurie taip pat nėra iki galo surepetavę savo judesių. Tad, jeigu esate labai priekabūs choreografijai – jums gali pasidaryti kiek liūdna. Todėl siūlau į tokius pasirodymus eiti per daug nesitikint ir nereikalaujant aukšto meistriškumo. Vis tik reikėtų nepamiršti, kad įėjimas nieko nekainuoja.

Jeigu stebėti šokančius ir dainuojančius ladyboy jūsų šeimai ar draugų kompanijai ilgai nesinori, yra Banga Road ir kitokių linksmybių variantų. Lygiai kaip ir mūsų Palangos Basanavičiaus gatvėje baruose čia kiekvieną vakarą koncertuoja įvairūs muzikantai. Viename groja tailandietišką liaudies muziką, kitame vakarietiškus hitus. Einant šia audringa gatve garsai tarpusavyje maišosi, jautresniems gali įsiskaudėti galvą.

Patongas

Pagrindinėje Patongo linksmybių gatvėje visuomet pasirodo ir įvairūs gatvės artistai. Labai populiaru šokti breiką ir kitokius gatvės šokius. Tik sako, kad žiūrovai turėtų būti atidūs, nes dažnai, kol smalsuoliai stebi, kažkas mikliais pirštais švarina jų kišenes. Taip pat Banga Road labai mėgsta pasirodyti įvairūs magai su savo triukų programomis. Patariama į šią gatvę pasiimti daug smulkių, nes visi artistai prašo arbatpinigių.

Labiausiai man patikęs Banga Road dalykas buvo ne pačioje gatvėje, o paėjus šiek tiek atokiau nuo jos. Tai naktinis gatvės maisto turgus, kur tikrai labai pigiai ir skaniai galima prisiragauti įvairių tailandietiškų patiekalų. Tiesiai ant gatvės koldūniukus lipdo miklių pirštų moterytė, jos vyras juos kepa ir parduoda. Šalia ponia verda kiaulienos sriubą, o iš kitos pusės blynų kepėja atlieka triukus su tešla, visaip ją varto ir suka, kaip kokia picų kepėja. Pats populiariausias gatvės patiekalas Patonge yra tailandietiški bananų blyneliai, į kuriuos įmuša kiaušinį ir dar aplieja šokoladu. Tikrai labai skanu, o ir kaina nesikandžioja. Kainuoja nuo 1 iki 3 eurų, priklausomai, pas kokį pardavėją papulsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)