Kad negaištumėte laiko ir be reikalo nesiblaškytumėte aš noriu rekomenduoti išskirtinę vietą, apie kurią, galiu garantuoti, esate jau girdėję arba kur nors skaitę.

Autobusu, traukiniu arba taksi pirmiausia reikia atvykti iki nedidelio miestelio Maeklong. Tai mažas Tailando miestelis, maždaug valanda kelio nuo Bankoko, kuriame verda prekyba.

Bankoko Maeklong turgus egzistuoja jau ištisus dešimtmečius ir atrodo, kad nesvarbu kas atsitiktų, jis egzistuos ir toliau. Nepaisant paskutinių Maeklongo Geležinkelių statybų per kurias buvo nutiesta traukinio linija turgaus prekeiviai ir toliau prekiauja toje pačioje vietoje, nė per žingsnį nesitraukdami iš prekyvietės.

Taip, turgus nusidriekęs tiesiai ant geležinkelio bėgių. Dar jį vadina vienu pavojingiausių turgų pasaulyje, nes šitas geležinkelis ne šiaip sau čia nutiestas, juo vis dar važiuoja traukiniai.

Europoje toks dalykas būtų sunkiai suvokiamas ir greičiausiai, uždraustas. O čia – prašom. Bėgiais dalijasi traukiniai ir turgaus pirkėjai.

Vaikštinėjant po turgų jis atrodo gana įprastai, kol nepasižiūri po kojomis ir nepamatai geležinkelio bėgių. Prekeivių stalai normalūs, metaliniai, prekės išdėliotos. Iš tikrųjų labai patogu: vienas tiesus kelias, nėra niekur jokių nusukimų, nebent nori išeiti, tiesiog eini tiesiai link norimos prekės.

Kol traukinys nevažiuoja, kai kurie prekeiviai tas prekes sudeda tiesiai ant bėgių. O kai važiuoja, jie puola viską traukti į šoną, kad nesuvažinėtų prekių. Čia visi turi traukinio tvarkaraštį, visi žino, kada važiuos traukinys. Nors patys tailandiečiai mėgsta sakyti, kad šio turgaus pardavėjai rizikuoja gyvybėmis kiekvieną dieną, bet juk traukiniai šiaip iš oro nevažiuoja, jie turi savo grafiką, ir viskas yra apgalvota.

Norint pamatyti kaip viskas veikia, rekomenduojama sulaukti pravažiuojančio traukinio. Turistai tą puikiai žino, todėl daugiausiai jų atvyksta prieš pat pasigirstant bėgių dundėjimui.

Likus 5 minutėms iki traukinio atvykimo prasideda procesas. Visi pardavėjai greitai nurinkinėja prekystalius, slepia savo prekes, nuima visus stogelius, viską skubiai atitraukia. Balsas garsiai skelbia, kad reikia trauktis nuo bėgių.

Štai dėl šios priežasties patys tailandiečiai šią vietą dar mėgsta vadinti Suskleidžiamų skėčių turgumi. Nes pardavėjai nuolat būna priversti juos suskleisti.

Nors nelaimių čia praktiškai niekada nenutinka, o pardavėjai saugo ne tik savo prekes, bet ir visus atėjusius apsipirkti, per kūną vis tiek nori nenori pereina šiurpai. Stovėti per keliasdešimt centimetrų nuo važiuojančio traukinio tikrai yra ekstremalu.

Kaip veikia unikalus turgus ant bėgių ir išskirtinis turgus ant vandens žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)