Tarp gyvenamųjų namų esančių kapinių lankymas žmogui kainuoja 5 eurus, arba 200 vietinių batų. Anksčiau tai buvo niekam nepriklausanti ir neprižiūrima teritorija, tačiau supratę, kad iš neįprastos vietos galima užsidirbti – vietiniai gudruoliai užsikabino spyną ir įvedė mokestį. Nemokėsi – nebūsi įleistas į vidų.

Teritorijoje gyvena 3 šeimos ir jos valdo šitą kapinyną. Nors iš tikrųjų – tiesiog apsitvėrė šią teritoriją ir neįleidžia svetimų žmonių. Ir žmonės, sumokėję 5 eurus, čia gali būti 1 val., ne ilgiau.

Teritoriją užėmusios šeimos ją susitvarkė taip, kad būtų ir patogu gyventi, ir tuo pačiu sukti versliuką. Keliuose lėktuvuose jie pasidarė kambarius, net virtuvėlę, o kelis paliko turistų apžiūroms.

Įdomu tai, kad šios kapinės yra ne kokiame giliame užmiestyje, o beveik pačiame Bankoko centre.

Nors lėktuvų kapinės veikia kaip koks muziejus – jokių paaiškinimų čia negausite. Nei kur skraidė šie lėktuvai, nei kas jiems nutiko – niekas nežino ir žinoti nenori. Daugiausiai, ką už savo mokestį galite gauti – tai nebylią ekskursiją.

Jeigu bijote vieni lįsti į apleistą lėktuvą, galite paprašyti, kad vietinis gyventojas jus palydėtų į vidų. Jie čia landžioja po 10 kartų per dieną, todėl žino kiekvieną kampą.

Tiesą sakant, jausmas lankantis ten labai savotiškas. Tarsi sugrįžus į paauglystę su kiemo draugais landžiotume ten, kur neleidžia tėvai. Sugrįžo ir ta neapleidžianti baimė, kad čia gali nutikti kažkas blogo.

Iš to, ką man pavyko rasti interneto komentaruose sužinojau, kad daug čia apsilankiusių užsieniečių ne tik išsitepa drabužius, bet ir juos susiplėšo. Todėl derėtų judėti atsargiau, nuolat apsidairant aplinkui. Ir dar viena bėda: ne vienam čia apsilankiusiam žmogui kilo nepaaiškinami alerginiai priepuoliai. Čiaudulys, akių niežėjimas ar net bėrimai. Akivaizdu, kad lėktuvų liekanos nėra pati švariausia ir saugiausia vieta žemėje.

Vis dėlto, vieta tikrai įdomi, nes gali pamatyti ir tas lėktuvo vietas, kurios eiliniam keleiviui nėra prieinamos. Pavyzdžiui, lėktuvo bagažo skyrius. Čia iš tikrųjų galima suprasti, kaip gi atrodo visas lėktuvo modelis iš vidaus.

Vieniems šita vieta primena siaubo filmą, tarsi lėktuvą po katastrofos, kitiems gi tai yra aviacijos romantika. Tu matai tai, ko nemato įprastai keliaujantys žmonės, visus lėktuvo griaučius, iš ko jis padarytas, kuo apšiltintas, ir viską, ko iš tikrųjų jokiame keleiviniame reise nepamatytum.

Man, kaip kelionių mėgėjui – čia labai įdomu. Bet jeigu jūs turite bent menkiausią skrydžių baimę – į šias kapines eiti nesiūlau. Gali būti, kad pamačius tai – daugiau nebenorėsite sėsti į lėktuvą.

Kaip atrodo lėktuvų kapinės, madingiausia pusryčių vieta ir gražiausi dangoraižiai pamatysite naujausioje laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją