Kelionės tai ne tik poilsis ir pramogos, bet ir naujos verslo idėjos. O taip pat ir nuolatinis tolerancijos praplėtimas. Kuo daugiau keliauji – tuo daugiau pamatai ir vis mažiau stebiesi tuo, kas daugeliui Lietuvoje gali vis dar atrodyti keista ar nesuprantama. Šioje istorijoje aprašoma vieta tikrai gali sukelti daug pačių įvairiausių jausmų. Bet kas ten žino, gal kažkam mūsų šalyje tai bus pavyzdys, kokį įdomų verslą galima sukurti. Gal Vilniuje ar Palangoje atsidarys kas nors panašaus?

Ypatingame, mane tikrai nuoširdžiai nustebinusiame bare apsilankiau Tailande filmuodamas naujo sezono „Orijaus kelionių“ laidas. Čia aprašomą vietą galite pamatyti antroje dalyje iš Bankoko.

Šiame mieste yra tūkstančiai restoranų, kurie savo svečiams siūlo patiekalus iš jūros gėrybių. Didesnių ir mažesnių, populiarių ir nelabai. Konkurencija žvėriška. O kaip į rinką įeiti naujoms vietoms, kaip patraukti išrankių valgytojų dėmesį? Buvęs profesionalus modelis, reklaminėse fotosesijose ir madų šou daug metų dalyvavęs Veerasak Maesa sugalvojo, kad jo baras-kavinė bus kitoks. Šis pradedantis verslininkas kartu su žmona ir bendraminčių draugų pora – kitu modeliu ir jo mylimąją 2016 metais nutarė atidaryti tokią vietą, kur pagrindinėmis žvaigždėmis būtų ne patiekalai, o svečius aptarnaujantys padavėjai.

Baras pavadinimu „Staneemeehoi” (kriauklių stotis – liet.) siūlo patiekalus iš įvairių jūroje aptinkamų kriauklių ir to, kas būna jų viduje. O tuos patiekalus nešioja tik gerai pasportavę, gražūs vyrai. Jų raumenys visose kūno vietose tiesiog veržiasi per kraštus tiesiogine ta žodžio prasme, nes tarnybinė šio baro uniforma – siauri ir ryškūs moteriški naktiniai. Į vieną visumą čia buvo sujungta tai, kas atrodo kaip nesuderinami dalykai. Ryškūs bicepsai, platūs pečiai ir smulkutėms damoms skirti naktinukai – šortukai ir palaidinės, arba vientisas drabužis. Keista? Taip, keistoka. Seksualu? Na, kaip kam. Yra tokių viešnių, kurios negali atitraukti akių. Juokinga? Daugumai atėjusių į šį barą – labai. Taip juokinga, kad sugrįžta ir atsiveda draugų. Bet ar tai komedijos baras? Ne. Anot savininkų, kiekvienas svečias turi spręsti pagal save. Svarbiausia – gerai praleisti laiką.

Nuošaliau nuo Bankoko centro įsikūrusi vieta iš pradžių daug kam atrodo panaši į erotinį striptizo barą. Bet tai jokiu būdu nėra tiesa. Dar yra manančių, kad tai seksualinėms mažumoms skirta vieta, tačiau ir tai neteisybė. „Staneemeehoi“ net nėra orientuotas į moteris. Pasak seksualiųjų ir nuogųjų padavėjų – tai šimtu procentų visos šeimos baras. Skirtas mamai, tėčiui, sūnui ir dukrai, o taip pat ir seneliams. Kai išgirdau tai – sutrikau, bet apsidairęs aplink įsitikinau, kad būtent šeimos ir yra pagrindiniai raumenuočių klientai.

Įspėjimas: šiame neeiliniame restorane ramiai pavalgyti nepavyks. Nešiodami maistą ir gėrimus padavėjai dažnai ima gana garsiai ir vaizdžiai maivytis. Maivydamiesi jie cypauja, rėkauja, dūsauja. O taip pat ir atlieka įvairius, ne visada padorius rankų, kojų ar viso kūno judesius. Pavyzdžiui, prieina prie pasirinkto staliuko, kur ramiai sau vakarieniauja porelė. Vienas padavėjas pasilenkia ir ima purtyti savo sėdimąją, kitas tuo tarpu pasiima laisvą kėdę ir vaizduoja, kad su ja užsiima meile. Tokie linksmi intarpai, anot baro šeimininkų, turėtų praskaidrinti visų čia kiekvieną vakarą susirenkančių nuotaiką. Be to, „Staneemeehoi” lankosi labai daug turistų, baras jau turi pastovių fanų – klientų, kurie lankosi bent kartą per savaitę.

Daugiausiai valgytojų ovacijų sulaukia nuolat šiame restorane rengiami šou pasirodymai. Garsiai užgroja visame pasaulyje žinomi muzikos hitai, staiga staliukus aptarnaujantys padavėjai atsitraukia nuo savo tiesioginio darbo ir ima beprotiškai šėlti. Tai, ką jie daro – sunku aprašyti, ir geriausia yra pamatyti. Vaizdas primena kažkokį beprotišką miuziklą. Kol vieni padavėjai šoka drauge, kažkur kampe vienas kolektyvo narys įsijautęs vaizduoja „Duracell“ triušį, kitas prie įėjimo į restoraną bando atlikti pilvo šokį. Programa niekada nepasikartoja, nes padavėjai visuomet improvizuoja, todėl net jie patys nežino, ko iš savęs gali sulaukti. Dažniausiai tai priklauso nuo to, kaip reaguoja susirinkę svečiai. Kuo daugiau reakcijų – tuo stipresnis šou pasirodymas.

Įdomu, kad kai kurie lankytojai taip įsijautę valgo savo makaronus su kriauklėmis, tarsi aplink juos nieko nevyktų. Kuklesni ar santūresni matyt. Nors akivaizdu, kad atėjo čia tikrai ne dėl maisto. Drąsesni – ploja ir garsiai švilpia. O patys aktyviausi būna vaikai, kuriems padavėjai taip pat parodo išskirtinį dėmesį, kartais ir pakviečia drauge pašokti. Niekam tai nekelia jokių neigiamų emocijų, atvirkščiai – tėvai būna laimingi, kad jų vaikai įtraukti į programą ir nenuobodžiauja.

Tokia išskirtinė šio baro programa vyksta kiekvieną dieną. Tik nuolatos keičiasi padavėjų dėvimi moteriški naktiniai. Įdomu, kad atskiro mokesčio už linksmuosius padavėjus ir jų šou – nėra. Net ir patiekalai nėra pabranginti, kainuoja kaip ir daugumoje kitų jūros gėrybių restoranų.

Kad nepriekaištingai atrodytų restorano darbuotojai kiekvieną dieną eina į sporto klubą, depiliuojasi kūnus ir tepasi aliejukais. Šių padavėjų nuotraukos apkeliavo viso pasaulio spaudą, o dabar papuolė ir į lietuvišką žiniasklaidą.

„Orijaus kelionių“ laidos iš Tailando – kiekvieną trečiadienį, 21 valandą per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)