Vienas seniausių ir autentiškiausių rajonų Tbilisyje yra rajonas Sololaki. Jis kalnuotas, vingiuotas, bet jeigu norite tikrai pažinti šitą miestą, reikia pavaikščioti po šį rajoną, pasidairyti į čia stovinčius namus, kartais galima ir prisibelsti pas vietinius gyventojus. Čia, beje, labai daug butų yra nuomojami per „Airbnb“ ir kitas platformas. Bet šį kartą jokio buto aš jums nerodysiu, parodysiu geriau tai, kas liko iš senų, baisių, sovietinių komunalinių butų. Tokių turėjome ir mes Lietuvoje, tokių turėjo jie čia, Sakartvele. Vienas tokių namų dabar čia vadinasi „Communal Hotel“. Ir tai yra naujos kartos beveik 5 žvaigždučių viešbutis.

Svečius pasitinka senos komunalinio namo durys. Aišku, perdažytos, atšviežintos labai gražiai, šalia kabo rėmelis su paaiškinimais, kad tai yra konceptualus viešbutis. Jo koncepcija, tokia kaip ir tais senaisiais laikais – viskas, kas už šitų durų, yra bendra. Bendros erdvės, bendri daiktai, bendras pusryčių kambarys, bendros šventės, poilsis ir visi kiti dalykai. Čia tik kambariai nėra bendri.

Man niekada neteko pačiam gyventi komunaliniame bute, bet žinau, kad žmonės, kurie gyvendavo, turėdavo bendras lentynas, ir jose laikydavo bendras knygas. Paskaito vieno kambario gyventojas ateina iš kito kambario, paima, paskaito, svarbiausia viskuo dalintis. Taip iki šių dienų liko bendra biblioteka, kurioje rasite įvairiausių kalbų knygas.

Senaisiais laikais koridoriuje būdavo budėtoja, o dabar administratorė. Vestibiulyje galima pasėdėti, atsikvėpti.

Man labiausiai patinka visos tos interjero detalės, kurios sukuria jaukumo jausmą, tarsi tikrai būtum ne viešbutyje, o pas kažką namuose. Tarsi tuoj iš už kampo išlys šeimininkė ir įdės į patefoną savo mėgstamą plokštelę. Nors tiesą sakant, tai padaryti gali bet kuris viešbučio svečias.

Žinoma, šiuolaikinis viešbutis negali atrodyti taip kaip atrodydavo komunaliniai butai, bet tam tikrų detalių palikta. Pavyzdžiui, senutėlis sovietinių laikų foteliukas, stalas, arba šviestuvas.

Tai ne vienintelis tokio tipo viešbutis Tbilisyje. Vietiniai pastebėjo, kad turistams iš vakarų labai patinka vietos, kuriose jie galėtų prisiliesti prie sovietinės miesto istorijos – todėl jie tuo naudojasi ir perdarinėja vis daugiau senų pastatų.

Kaip atrodo šis viešbutis ir kodėl jis toks mėgstamas turistų sužinosite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)