Aplink Berlyno sienos likučius tarsi laisvės simbolis veikia daug barų, kavinių, restoranų, naktinių klubų, kur žmonės nevaržomi gali mėgautis gyvenimu.

Berlynas yra šokių ir vakarėlių miestas, sukurtas jauniems žmonėms arba tiems, kas širdyje niekada nesensta. Vaikštant naktinėmis miesto gatvėmis gali pasirodyti, kad čia visada visi ką nors švenčia. Gurkšnojimai vyksta, kur tik nori – niekam nerūpi nei vieta, nei laikas, nei ką apie juos pagalvos kiti. O ir niekas nieko negalvoja, berlyniečiai pilni tolerancijos.

Kiekvienas Berlyno rajonas – tai kaip atskira respublika su savo žmonėmis, su savo istorijomis ir su savo ypatybėmis. Be to, šis miestas vadinamas pasauline technomuzikos sostine, o pagrindinė to priežastis – Berhainas. Šitą pastatą tikrai žino tie, kas mėgsta trankią klubinę muziką.

Iki pandemijos prie šio klubo nuolat stovėdavo milžiniška eilė žmonių. Ir dieną, ir naktį jie stovėdavo čia, kad patektų į technomuzikos šventovę. Laukdavo 2 – 3 val., kartais ir visą naktį. O stovintys eilėje niekada negali žinoti, ar pateks į šito klubo vidų.

Berhainas yra kaip loterija, kurią visi nori laimėti, bet pasiseka tik patiems originaliausiems. Klubo apsaugininkai čia tarsi dievai, kurie pirštu rodo į tuos, kuriuos įleis į vidų ir į tuos, kuriuos pasiųs namo. Be jokio gailesčio, be jokio paaiškinimo ir niekam nerūpi, kad pralaukėte daug valandų.

Prie šito klubo negalioja jūsų statusas, niekam nerūpi kiek pinigų turite, neįdomu kokius batus nešiojate, nes čia galioja visai kitos, niekur neparašytos taisyklės. Čia svarbiausia – atrodyti originaliai.

Paklausite, kodėl žmonės taip veržiasi šokti būtent čia, o ne kažkur kitur? Berlyne juk veikia šimtai didesnių ir mažesnių klubų. Taip, jų yra daug, bet nė vienas nėra toks, kaip Berhainas, didžiųjų nuodėmių namas. Senosios kartos atstovai šį statinį dažnai pavadina velnio irštva.

Berhainas yra apipintas legendomis, įvairiomis paslaptimis ir apkalbomis, kas vyksta klubo viduje. Jūs niekada nerasite legaliai filmuotos medžiagos būtent šio pastato viduje, nes įeinant į pastatą ant telefono kamerų užklijuojami lipdukai. Jeigu turite su savimi fotoaparatą arba kažkokią rimtesnę kamerą, gali net konfiskuoti arba jūsų tiesiog neįleisti, nes viduje nei filmuoti, nei fotografuoti negalima, net ir pasakoti istorijų, kas ten įvyko, ką jūs ten pamatėte, nerekomenduojama. Sako, viskas, kas įvyko ten, viskas ten ir turėtų likti. Kas vyko Berhaine – lieka Berhaine.

Jau antrus metus Berhaine nevyksta jokie šokiai, šiuo metu klubas paverstas įspūdinga meno galerija, kurioje galima apžiūrėti menininkų instaliacijas, arba tiesiog ateiti pasidairyti kaip ten viskas viduje atrodo. Toks vaizdas, kad dauguma žmonių būtent tai ir daro. Nes kas ten žino, galbūt kito karto, kai taip lengvai galės patekti į vidų nebebus.

Kaip šis klubas atrodo iš vidaus ir kas slapto jame vyksta sužinosite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)