Tik kaimyninė Albanija tuo nepatenkinta: bando kandžioti Bulgarijai ir pavogti pigumo įvaizdį. Bet jiems dar reikės pasistengti. Bulgarija taip lengvai nepasiduoda.

Kartu su pigiu šalies įvaizdžiu, norėjo to, ar nenorėjo, bet Bulgarija ėmė ir patapo Europos sekso ir alkoholio turizmo meka. Tie, kas nori pigiai prisigerti – keliauja į Bulgariją. Tie, kas nori mokamo, bet labai pigaus sekso – taip pat keliauja į Bulgariją. Ir tai nėra jokia paslaptis, tą žino visi.

Dienomis Juodosios jūros pakrantėje esantys Bulgarijos kurortai atrodo gana įprastai, pakankamai padorūs ir ramūs. Bet palaukite, kol ateis vakaras.

Sunny Beach. Įsidėmėkite šitą pavadinimą, jeigu jo dar niekada negirdėjote. Anglai sako, kad tai audringiausias vakarėlių miestas Europoje, kur kas rimtesnis už Ibizą. Nes Ibizoje yra daug elgesio ir tvarkos taisyklių, o čia... nėra nieko. Pasileisk plaukus ir daryk ką nori. Tą patvirtintų ir vokiečiai, bei austrai. Jų čia atvyksta pilni lėktuvai, tam, kad prarastų sveiką protą ir išlaisvintų audringiausias savo fantazijas. Skandinavai net žegnojasi išgirdę Sunny Beach pavadinimą. Nes tai, kas įvyksta šiame kurorte, blaiviu protu būna sunku suprasti ir pateisinti. Toks jau yra tas Sunny Beach.

Kiekvieną vasarą iš turtingesnių Vakarų Europos valstybių į lietuviškai Saulėta pakrante vadinamą Sunny Beach atskrenda tūkstančiai itin jauno amžiaus turistų. Vaikinai ir merginos čia turi vieną pagrindinį tikslą – dalyvauti nepamirštamame ir nevaržomame, savaitę trunkančiame vakarėlyje.

Dėl to kurorte veikia daug specialių, tokiems turistams pritaikytų viešbučių ir svečių namų. Dažniausiai jie taip ir būna pavadinti – vakarėlių viešbučiais „party hotel“. Juose neribojamas triukšmas, juose leidžiama atsivesti svečių, net surengti šokius balkone. Mėginau į kelias tokias vietas papulti, tačiau filmuoti mums buvo griežtai uždrausta.

Verslininkus galima suprasti – anglai apie tai, kas vyksta Sunny Beache, net buvo sukūrę dokumentinį serialą, kuris šokiravo ne tik visą Angliją, bet ir pačią Bulgariją. Skandalas buvo toks didelis, kad net norėta uždrausti neribotas šėliones. Kol kas šios pasipiktinimo aistros yra aprimusios ir žmonės toliau daro tai, ką darę.

Nežabotų linksmybių šalyje alkoholiniai gėrimai parduodami visą parą. Alaus parduotuvėse galima nusipirkti už penkiasdešimt centų, stipriųjų gėrimų kainos prasideda nuo kelių eurų už pusės litro butelį. Kitaip sakant – gerokai pigiau nei Anglijoje, Vokietijoje, ar tuo labiau Švedijoje, Norvegijoje ir Šveicarijoje. Todėl nieko keisto, kad šėlti atvykę turistai prie tokių pigių lentynų ima ir praranda saiko jausmą. O vėliau ir sveiką protą.

Apsinuodijimai alkoholiu, sąmonės netekimas nuo per didelio svaigalų kiekio, kritimai nuo stalų, muštynės apsvaigus – nuolatiniai įvykiai šiose audringose gatvėse. Bet dėl to niekas per daug nepergyvena, vietiniuose baruose šokiai vyksta be jokios kontrolės ir apsaugos. Įeiti gali kas nori, už bilietą mokėti nereikia.

Jokia paslaptis, kad dauguma čia atvykstančių turistų, nori ne tik prisiliuobt, bet ir užmegzti karštų kurortinių romanų. O tai Saulėtame krante – labai nesudėtinga.

Kaip atrodo pagrindinės Sunny Beach gatvės vėlų vakarą, kai prasideda didysis vakarėlis žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)