Rinkdavausi Palangą, Klaipėdą, Šventąją, mažesnius kurortus. O į Nidos pusę daug metu net nežvilgčiojau. Ir kai pagaliau nusprendžiau sulaužyti šį stereotipą ir susiruošiau čia atvažiuoti, sutikau Deividą, kuris apie šį atostogų miestą galvoja visiškai atvirkščiai. Iš Vievio atvykęs vyras man pasakė, kad čia pigiau nei Šventojoje. Tiesa, jis į kurortą atvyksta be nakvynės, tik išsimaudyti jūroje ir gerai pavalgyti.

Iš pradžių linksmasis Deividas mane kiek apramino. Pagalvojau, kad viskas, ką man teko girdėti apie stebuklingas Nidos kainas buvo gerokai išpūsta. Bet tada jis leptelėjo vieną frazę, po kurios pasidarė dar neramiau.

„Tai kiek per dieną išleidot pinigų?“ – paklausiau jo.
„Apie 200 eurų“, - atsakė Deividas.

Ponios ir ponai, tai ar tikrai Nida brangiausias Lietuvos kurortas? Ir kaip atrodo atostogos šiame pajūrio kampelyje? Pradėkime nuo vietos nakvynei.

Daug metų, tie, kas važiuodavo į Nidą kritikuodavo ją, kad čia nėra normalių, pasaulinio lygio viešbučių. Tarp tokių kritikių buvo ir investuotoja Lina Baronaitė. Jai trūko stilingos, modernios atostogų vietos. O kaip sakoma: „Jeigu tau kažkas nepatinka – pasidaryk pats, taip, kad patiktų“. Lina su bendraminčiais verslininkais taip ir padarė. Už 6 milijonus eurų nusipirko seną, miesto centre esantį viešbutį „Nidos banga“. Ir tai, beje, tapo rekordiniu sandoriu Lietuvos pajūrio nekilnojamojo turto rinkoje.

Viešbutis „Nidos banga“

Išleidę tiek daug milijonų pastato pirkimui, po to dar krūvą pinigų remontui ir interjerui – naujieji šio viešbučio savininkai norėjo kuo greičiau atsidaryti. Jie padarė praktiškai neįmanomą dalyką. Naują viešbutį sukūrė per devyniasdešimt dienų ir staigiai atsidarė.

Kambarys šiame viešbutyje kainuoja nuo 100 iki beveik 500 eurų už vieną naktį, viskas priklauso nuo datos, kada atvyksite, nuo žmonių kiekio ir, aišku, pasirinkto kambario dydžio.

Šis viešbutis sulaukia labai daug komplimentų dėl puikios lokacijos ir tikrai išskirtinio interjero, tačiau gauna ir kritikos. Per didžiuosius karščius svečiams trūko kondicionierių, o vairuojantiems didžiausia problema – mažas kiekis parkavimo vietų. Bet čia jau visos Nidos bėda.

Viešbutis „Nidos banga“

O jeigu nakvoti viešbučiuose jums atrodo per daug nuobodu – Nidoje yra viena ypatinga paslauga – apsistoti galite prieplaukoje prišvartuotoje jachtoje, egzotišku pavadinimu „Džaladūta“. Kiekvieną svečią asmeniškai priima ir viską aprodo šios vietos šeimininkas Arūnas.

Arūnas kadaise buvo stambus Kauno verslininkas, net gi galima sakyti milijonierius, bet kai verslas žlugo ir iš namų jį pravarė žmona – vyras persikėlė į Nidą ir apsigyveno laive. Jam taip patiko, kad sugalvojo iš to sukurti naują savo verslą.

Pernakvoti „Džaladūtoje“ ar panašiose jachtose, kurias prižiūri ir nuomoja Arūnas kainuoja apie 120 eurų vienai nakčiai. Už šiuos pinigus svečiai gauna lovą, nedidelę virtuvėlę, valgomąjį ir tualetą. Nėra tik dušo, bet nusiprausti galima Nidos jachtklube.

Nida

Arūnas garantuoja, kad miegoti jachtoje bus įsimintina patirtis, ypatingai tiems, kas keliauja su vaikais. Tik dėl vieno dalyko jis įspėja: po audringų naktų kai kuriems svečiams prasideda jūros liga.

Tie, kas metai iš metų atostogauja Nidoje išskiria šio miesto paplūdimį kaip žymiai erdvesnį ir ramesnį nei kituose pajūrio miestuose. Be to, šio kurorto fanai mėgsta pagirti ir išskirtinai švarų smėlį.

Kiek kainuoja patogumai Nidos paplūdimyje, kaip atrodo naktinės linksmybės ir prabangiausi viešbučių kambariai – žiūrėkite naujausioje laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)