Balkanų pažiba vadinama Juodkalnija siekia tapti viena iš populiariausių atostogų krypčių lietuviams. Daugelio dar nepažintas kraštas vilioja ne tik plačiai išvystytu turizmu: gerais viešbučiais, restoranais, nemokamais paplūdimiais, bet ir žemesnėmis kainomis, bei tuo, kas patiks vyresnės kartos atstovams – Juodkalnijoje turistai gali susikalbėti ne tik angliškai, bet ir rusiškai.

Kad žmonės drąsiau keliautų į šią šalį, Juodkalnija jau atšaukė beveik visus su COVID-19 susijusius ribojimus. Čia veikia barai, naktiniai klubai, žmonės linksminasi, kaip senais laikais. Valstybinėse klinikose tiek vietiniai, tiek turistai gali pasidaryti nemokamus koronaviruso testus, tačiau jie čia nėra privalomi. Tik jeigu pačiam žmogui norisi, ar kyla įtarimų užsikrėtus. Taip pat ir iš Lietuvos galite skristi laisvai, be testų, nereikia nei kokių nors registracijų, nei dar ko nors.

Žmonės vis dažniau nori nuvykti ten, kur nėra buvę nei patys, nei jų artimiausi bičiuliai. O Juodkalnija tam puikiai tinka. Be to yra ir kita priežastis. Šią šalį to visai nenorėdami reklamuoja garsiausi mūsų planetos aktoriai bei dainininkai. Holivudo žvaigždės, norėdamos pasislėpti nuo gerbėjų, atvyksta ilsėtis būtent į Juodkalniją.

Net ir daug pasaulio mačiusios, praktiškai bet kur mūsų planetoje keliauti galinčios garsenybės Juodkalnijai skiria pačius aukščiausius balus ir vadina šią šalį ypatinga.

Juodkalnija

Davidas ir Viktorija Bekhamai su vaikais, beje, yra vieni iš didžiausių Juodkalnijos gerbėjų. Prieš keletą metų jie čia lankėsi jau antrą kartą ir pažadėjo dar sugrįžti.

Įdomu tai, kad nors Juodkalnija nepriklauso Europos sąjungai ir net nėra euro zonos valstybė, tačiau šios šalies valdžia pati nusprendė įsivesti mūsų valiutą. Ir be jokių problemų ją naudoja, todėl nenustebkite – visur kainos rašomos eurais.

Šiuo metu ši šalis išgyvena tikrą viešbučių ir kitokių nakvynės vietų renesansą. Supratę, kad gerokai atsinaujinę ir patobulinę infrastruktūrą jie privilios žymiai daugiau svečių, uždirbs gerokai daugiau pinigų, viešbučiai tarpusavyje varžosi, kuris susitvarkys geriau, kuris pasiūlys didesnį paslaugų paketą. O nuo to laimi tik turistai.

Juodkalnija

Ne tik viešbučiai, bet ir maitinimo vietos stengiasi patraukti turistų akis. Jeigu ne modernumu ir prabanga, tai šiltu, juodkalnietišku jaukumu.

Kuo ypatingas populiariausias šalies kurortas Budva ir kaip atrodo poilsis šioje šalyje – žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)