Šiuo metu Korfu saloje gyvena ir dirba Silvija Bisigirskytė, profesionali, daug patirties sukaupusi ir nemažai pasaulio mačiusi „Novaturo“ gidė, todėl paprašiau Silvijos susitikti ir paaiškinti, kas lietuviams šioje saloje patinka labiausiai.

Ne vieną graikišką salą mačiusi ir aplankiusi, Silvija drąsiai sako, kad Korfu yra pati tvarkingiausia iš visų. Pasirodo, vietinių kraujyje įaugęs stiprus konkurencijos jausmas, todėl jie nori atrodyti geresni už kitų salų gyventojus.

„Vietiniai aplinką tikrai prižiūri, gatvės švarios, šiukšlių nėra. Pakutinę savaitę kur važiavau, visur mačiau pjaunamą žolę, iš krūmų renkamus visokius šapus“, - pasakoja Silvija.

Šiandien su Korfu žmonių pagalba pabandysiu pateisinti ir išsamiau paaiškinti jų pačių sugalvotą palyginimą, kad tai Europos Havajai. Sakoma, kad labiausiai tai jaučiasi pakrantėje, kur žaliuojanti gamta susilieja su nuostabaus, turkio spalvos Jonijos jūra.

Paleokastritsa nuo labai senų laikų vadinama viena gražiausių vietų Korfu saloje. Tai nedidelis kaimelis, kuris garsėja pasakiško grožio paplūdimiais, bariukais, tavernomis. Vakarais čia vyksta vakarėliai, aplink yra viešbučiai.

Nuo kranto viso grožio nesuprasi – mėgsta sakyti vietiniai, todėl kiekvienam turistui rekomenduoja šias apylinkes apiplaukti laiveliu ir aplankyti tuos paplūdimius, kurių nei kojomis nei automobiliu pasiekti neįmanoma.

Kapitonas Spiras turi savo greitaeigę valtį, ir jis yra vienas iš tų, kurie siūlo ekskursijas iš šito nuostabaus paplūdimio. 20 eurų žmogui – tiek kainuoja pasiplaukiojimas pusvalandį, jeigu mokate bendrauti, gali paplukdyti ir valandą, kartais ir pusantros.

Su kapitonu Spirosu mes apiplaukėme pačias turistiškiausias vietas, tačiau labai norėjau pamatyti ir pačių vietinių patį mylimiausią ir lankomiausią paplūdimį. Tikėjausi, kad penktadienio popietę, kai filmavome laidą – čia bus sugulę keli tūkstančiai žmonių, bet iš tikrųjų papuoliau į visišką absoliučią ramybę.

Isos paplūdimyje – visiška laisvė. Laukiniame paplūdimyje negalioja jokios taisyklės – čia gali degintis nuogas, bėgti ir rėkti, niekas čia tavęs negirdi ir niekam nerūpi. Būtent tuo ir nuostabūs laukiniai paplūdimiai, o šitas paplūdimys turi dar vieną privalumą – jis gi visas pilnas smėlio. Tai, ką labai mėgsta kiekvienas lietuvis, turbūt kiekvieną vasarą važiuojantis į mūsų pajūrį. Tai čia kažkas panašaus, tik be žmonių.

Viskas įskaičiuotapoilsis – ne tik Turkijoje

Kai lietuviai renkasi atostogas – jie labai daug dėmesio skiria ne tik aplink esantiems paplūdimiams, bet ir viešbučiams bei maitinimui. „Viskas įskaičiuota“ – yra raktas į mūsų turistų širdis, matyt, Turkija visus prie to pripratino, todėl parodysiu, kaip atrodo keli Korfu viskas įskaičiuota viešbučiai.

Pagrindinė Corfu viešbučių užduotis – pastatyti viešbutį taip, kad žmonės jaustųsi atsidūrę visiškai apsupti gamtos. Viešbutis „Daphnila Bay“ yra vienas pirmųjų tokio tipo viešbučių ir jis pristatomas kaip pavyzdys kitiems. Čia įrengti mažieji bungalo stiliaus nameliai, pastatyti miško papėdėje. Štai išeini iš savo namelio arba išeini į balkoną ir atsiduri tarsi parke.

Tiems, kam nereikia daug privatumo ir prabangos – kitas, šiek tiek paprastesnis, bet taip pat ant jūros kranto esantis viešbutis „Labranda“. Tai vienas populiariausių viešbučių Korfu saloje ir vienas mylimiausių lietuvių tarpe. Šis viešbutis primena atskirą atostogų miestelį su daugybe pramogų.

Kaip atrodo graikiškas „viskas įskaičiuota“ poilsis žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)