Kiekvieną savaitę beveik du šimtai lietuvių nusileidžia nuostabioje, pačioje žaliausioje Graikijai priklausančioje Korfu saloje. Tačiau mūsų turistai net neįtaria, kad atvyko į tikrą apkalbų ir intrigų lizdą. Daug kas iš ten ir išvyksta šio fakto nesužinojęs.

Nuostabus, venecijiečių įkurtas Korfu sostinės senamiestis labiau primena ne kurortinę salą, o kurį nors Italijos miestą. Tarsi tai būtų Neapolis ar Roma. Siaurutės gatvės, kuriose langai žiūri į kitus langus, o tarp jų vos pusantro ar dviejų metrų tarpelis. Tai viena iš privalomų turistinių vietų, kurią vietiniai gyventojai rekomenduoja aplankyti kiekvienam. Neišpasakytas grožis ir jaukumas.

Korfu sala

Dažniausiai žvelgiant į tas siauras gatvytes žmonės ima stebėtis ir aptarinėti, kaip turėtų būti keista gyventi matant ir girdint, ką veikia kaimynai šalimais esančiame name. Ir tokia nuostaba visai normali, patys Korfu gyventojai šitą sostinės senamiesčio ypatybę mėgsta išskirti ir net pavadina didžiausia savo problema. „Gatvelės gražios, mes jomis didžiuojamės, tačiau jose yra labai daug problemų ir pykčių“, – atvirai sako vietinė gidė Sofia Dari. Daug kas tuose senamiesčio namuose yra stipriai susipykę, nes vieni apie kitus žmonės skleidė ir vis dar skleidžia gandus.

Korfu sala

„Tai tikras liežuvautojų rojus, skleisti apkalbas apie savo kaimynus Kerkyroje yra kaip koks nacionalinis sportas. Susirenka vakarais moterys ir vyrai ir pradeda. Gali ilgas valandas kalbėtis, jie tarsi varžosi, kuris daugiau žino, kuris daugiau papasakos“, – aiškina miesto gidė. Ji juokiasi, kad sostinėje vieni apie kitus žino viską, kada kas mylisi, kada kas pykstasi, kada svečių sulaukia. „Nereikia į tuos langus specialiai žiūrėti, kad kažką sužinotum. Viskas daug paprasčiau – kadangi namuose karšta, žmonės atsidaro langus, ir tada viskas girdisi, ką kas veikia viduje“, – sako ji.

Prie amžinai skleidžiamų gandų įprato vyresnės kartos atstovai, daug kas jau net nekreipia dėmesio. Nutuokia, kad visi aplinkiniai apie jį ar ją žino viską, jokių paslapčių nelieka. O štai jaunimas dėl to erzinasi, todėl stengiasi bėgti kur nors toliau nuo sostinės senamiesčio. Daug kas, nerasdami pigaus būsto nuomai – pasirenka geriau gyventi mažesniuose miesteliuose, bet tik ne siaurose gatvytėse.

Korfu sala

Apie tai pasakojama naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje, pirmąjame epizode iš Korfu salos. Taip pat pamatysite išskirtinę vietą, kur tiesiai virš galvos leidžiasi lėktuvai, laidos autoriai parodys pačią populiariausią bažnytėlę Graikijoje, bei papasakos, kodėl keliaujant po Korfu privaloma paragauti ypatingo sumuštinio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)