Pigesnės kelionės ir prabangūs viešbučiai

Bene didžiausias iššūkis pastaraisiais metais teko kelionių laidų kūrėjams. Sustabdžius daugelį kelionių ir skirtingose šalyse įvedus karantino ribojimus teko gerai pasukti galvą, kaip keliauti ir daryti tai saugiai.

„Savo laidose vis stengiuosi kartoti, kad keliauti galima. Yra apribojimai, į kuriuos reikia atsižvelgti. Dabar keliauti yra daug pigiau, nei kažkada anksčiau ir dabar keliaujant gali improvizuoti. Pavyzdžiui, dabar galite nemokamai prasitęsti savo kelionę. Skrydžių kompanijos leidžia pasikeisti lėktuvų bilietus. Jei patiko Meksikoje ar kur kitur, tiesiog galite ilgiau ten pabūti.

Dabar kur kas pigesni ir viešbučiai, automobilių nuomos. Jei daug metų svajojote apsistoti prabangiame viešbutyje, bet sau negalėjote to leisti, dabar tam atsiranda progų. Ir aš esu iš tų žmonių, kurie keliaudami paprastai neapsistoja prabangiuose viešbučiuose, bet pastarąjį pusmetį žiūriu į viešbučius ir negaliu patikėti. Pavyzdžiui, nakvynė visame pasaulyje brangiame „Four Seasons“ viešbutyje dabar kainuoja kaip nakvynė trijų žvaigždučių ekonominės klasės viešbutyje“, – sakė „Delfi TV“ eteryje rodomos laidos apie neatrastas vietas ir kultūras vedėjas Orijus.

Ragina nepamiršti rizikos susirgti

Įvairių šalių tradicijas eteryje atskleidžiantis žurnalistas sakė, kad dabar turistų pamėgtuose miestuose taip pat ramu, todėl jei kažkada svajojote aplankyti vietą, kurioje knibždėte knibždėdavo turistų, o lankytinose vietose nepavykdavo padaryti gražios nuotraukos, dabar gali būti tinkamas laikas suplanuoti tokią kelionę.

„Tie, kurie nori ramybės, ją dabar gali rasti ir ten, kur anksčiau visada buvo turistų. Žinoma, visi keliautojai turi turėti galvoje ir tai, kad jei nėra pasiskiepiję ar persirgę koronavirusu, visada išlieka rizika užsikrėsti.

Aš visus metus keliaudamas dar kol kad neužsikrėčiau ir nuolat saugausi. Receptas turbūt yra vienas – reikia paisyti tų pačių dalykų, kurių paisome būdami Lietuvoje – dėvėti kaukes, jas nuolat keisti, dezinfekuoti rankas, nesibūriuoti ir kt. Kai būnu kur nors, kur renkasi daugiau žmonių ir man tenka praeiti, stengiuosi tiesiog tuo metu nekvėpuoti“, – patarimais dalijosi keliautojas.

Netinkamas laikas savarankiškoms kelionėms

Tiesa, mėgstantiems savarankiškai planuoti savo keliones, O. Gasanovas vis dėlto pataria dabar kreiptis į kelionių organizatorius. Taip laukti kelionės bus kur kas paprasčiau. Pastaruoju metu, kai skirtingose šalyse dažnai keičiasi karantino ribojimai, reikia ne tik būti viskam pasiruošus, bet ir žinoti, kada ir kas gali pasikeisti.

„Jei perkate bilietus savarankiškai ir planuojate skristi pigiomis avialinijomis, dažniausiai nepavyks nieko pakeisti. Jei kažkas staiga paskelbs, kad užsidaro, įveda papildomą saviizoliaciją, dings ir viešbučiai, ir skrydžiai. Šiuo atveju organizatoriai už visa tai atsako ir rūpinasi. Jei kažkas pasikeistų, jie viską pakeis ir turistai vis tiek gaus kelionę.

Varginantis dalykas dabar yra ir tai, kad keliaujant svetur reikia nuolat sekti tos šalies taisykles, įvykius ir rekomendacijas turistams. Reikia žinoti, kaip keičiasi sergamumas COVID–19 konkrečioje šalyje, ar neįvesti nauji reikalavimai ir pan. Šiandien to galbūt mažiau, bet keliaujant žiemą ar pavasario pradžioje viskas keitėsi nuolatos. Reikėjo keisti kelionių kryptis ir kai staiga kokia nors šalis įvesdavo privalomą saviizoliaciją, pakeisti ir savo planus“, – prisiminė „Delfi TV“ laidos vedėjas.

Orijus Gasanovas

Pašnekovas taip pat pataria sekti informaciją apie šalį, į kurią vykstama, oficialiuose tos valstybės interneto puslapiuose bei nepamiršti testuotis. Įvairios šalys turistams COVID–19 testus atlieka nemokamai, o laidos „Orijaus kelionės“ vedėjas, pats jau atlikęs daugiau nei 40 tokių testų, ragina nebijoti bei saugotis tiek patiems, tiek saugoti kitus.

Pasiteiravus, į kurias šalis keliautojas pataria dairytis jau dabar, O. Gasanovas prisiminė Turkiją, kurioje neseniai pats lankėsi. Nors šioje šalyje iki gegužės 17 dienos yra įvestas karantinas, jis galioja tik vietos gyventojams, o šalis turistams atsivėrė po metus trukusio karantino ir ribojimų.

Dar viena kryptimi dabar galėtų būti Madeiros sala Portugalijoje. Nors Portugalijoje buvo stebimas gana didelis sergamumas, pati sala specialistų buvo vertinama kaip gana saugi vieta. Turistus pradeda įsileisti ir Gruzija, į kurią jau atnaujinti skrydžiai iš Lietuvos.

„Kai kuriose šalyse, kur neseniai buvau, situacija pablogėjo. Meksikoje, Dubajuje sergamumas išaugo, todėl rekomenduoti ten vykti negaliu. Kitose šalyse egzistuoja ribojimai turistams, taisyklės ir saviizoliacija, todėl sudėtingiau gali būti vien dėl to“, – patarimų keliaujantiems negailėjo Orijus.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Orijaus kelionės“ galite matyti kiekvieną trečiadienį 21 val. „Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)