Kiekvienas poilsiavęs Hurgadoje žino, jog prie kiekvieno viešbučio stovi gana niūrūs prekybos centrai su mažomis parduotuvėlėmis. Dažniausiai tai būna vienintelė vieta, kur atostogų metu turistas išlenda pasižvalgyti ir nusipirkti lauktuvių. Nors Raudonosios jūros pakrantė išties atrodo viliojančiai, to paties nepasakytum apie Hurgados miesto centrą ir jo rajonus. Na, paties jaukiausio ar puošniausio kurorto apdovanojimo šios vietos tikrai negautų.

Tad šį kartą noriu jums papasakoti apie didžiausią šio kurorto tragediją – tai, kas nutinka su tais viešbučiais, kurie staiga tampa nebepopuliarūs ir nelankomi turistų.

Dažniausiai poilsiautojai įpratę matyti išblizgintą Hurgados pusę. Kai jie atvyksta į šitą kurortą, juos pasitinka didžiulė komanda darbuotojų, siūlo gėrimų, maisto, kitų paslaugų, o štai yra ir kita miesto pusė. Kiekvienais metais čia užsidaro bent keli viešbučiai, ir aplink Hurgadą pasivažinėjus, galima rasti visą jų kapinyną. Didžiuliai seni viešbučiai, kurie anksčiau sulaukdavo turistų iš viso pasaulio, tuo tarpu ir iš Lietuvos, dabar yra uždaryti, bankrutavę, ir juose gyvena nebent vaiduokliai.

Štai vienas pavyzdys – dar prieš penkerius metus tai buvo gerai vertinamas, keturių žvaigždučių viešbutis „Reemyvera Resort”. Gali būti, kad jūs, arba jūsų draugai čia atostogavo. Tik tuo metu čia būdavo baseinai, restoranai ir girdėjosi žmonių juokas, o dabar jo vaizdas primena epizodą iš siaubo filmų. Seni drabužiai, statybinės medžiagos, griuvėsiai, krentančios plytos, išlaužyti langai, likusios reklaminės iškabos. Ir nė gyvos dvasios.

Ar 2017-ais metais bankrutavusi vieta dar kada nors atvers duris poilsiautojams neaišku, bet greičiausiai ne. Šiuo metu viešbučio liekanos priklauso vienam iš Egipto bankų, visa teritorija yra užkonservuota ir laukia geresnių laikų.

Atokiau nuo centro esantys objektai pasmerkti ilgiems metams vienatvės, o tie, kas stovi geresnėse vietose – laukia princo ant balto žirgo su maišu pinigų. Tokio, kuris ne tik sumokėtų visas susidariusias skolas, bet ir turėtų lėšų atnaujinimui.

O iš daugybės pastatų-vaiduoklių pats pagrindinis vaiduoklis karalius yra viešbutis „Sheraton – Hurgada“. Jis buvo pats pirmas šio kurorto viešbutis, pastatytas 1963 metais. Jis jau daugybę metų neveikia, stovi uždarytas tiesiai ant jūros kranto.

Sklinda kalbos, kad Hurgados valdžia labai rimtai planuoja atnaujinti kurorto simboliu tapusį pirmąjį viešbutį, ir kad po kelių metų čia vėl bus patraukli vieta poilsiui. Remonto darbai lyg ir turėjo prasidėti šiemet, bet ir vėl kažkas stringa.

Po 2015 metų spalio mėnesio, kai teroristai numušė rusų lėktuvą, skridusį iš Palm el Šeicho į Sankt-Peterburgą, rusų verslininkai sustabdė savo investicijas Egipte. Buvo užšaldytos ir naujų viešbučių statybos, iš jų liko tiktai „užmarinuoti“ vaiduokliai. Ar jie kažkada atgis, niekas nežino.

Kodėl šių apleistų viešbučių neleidžiama filmuoti ir kodėl vaiduoklių pašonėje toliau dygsta nauji viešbučiai? Apie tai žiūrėkite naujausioje laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)