Šiemet dar vienu Hurgados išskirtinumu tapo ir tai, kad šiame kurorte – žymiai daugiau pavasarinės laisvės nei Europoje. Kol daug mūsų žemyno valstybių dvejoja dėl atsidarymo ir grįžimo prie senojo gyvenimo – Hurgada jau nuo kovo pradžios save vadina visiškai saugia atostogų kryptimi. Koronavirusas, aišku, neaplenkė ir Egipto, tačiau ši šalis kažkokiu stebuklingu būdu paskelbė viruso plitimą suvaldžiusi greičiau ir paskubėjo viena pirmųjų grįžti prie normalaus gyvenimo.

Nors tiesą sakant, Hurgados viešbučiuose tikrai atsirado naujų taisyklių, ribojimų ir saugumo priemonių. Bet tai jau nieko nebestebina – tiesiog vadinama naująja realybe. Taip bent jau artimiausius metus, o gal ir ilgiau, mums visiems teks gyventi.

O dabar noriu jums pristatyti lietuvių mėgstamiausią ir populiariausią viešbutį Hurgadoje – „Dana Beach Hotel“.

Nors Hurgadoje lietuviams siūloma keliasdešimt skirtingų viešbučių, nuo mažulyčių iki labai didelių, nuo ekonominių iki pačių prabangiausių – nė vienas iš jų nėra toks populiarus kaip ši vieta. Šį faktą man patvirtino dvi didžiausios Lietuvoje kelionių organizavimo agentūros. Dešimtys, o kai kuriomis savaitėmis net šimtai lietuvių šiemet renkasi būtent šią vietą. Kodėl? Būtent tokį klausimą sau iškėliau ir aš, todėl ten ir nuvykau. Kaip sakoma: išsiaiškinti tų priežasčių.

Du stebuklingi žodžiai – „All inclusive“, arba lietuviškai „viskas įskaičiuota“ yra pagrindinė priežastis, kodėl lietuviai šitaip veržiasi į Hurgadą. Didžioji dauguma vykstančių atostogauti į šį kurortą – užsisako būtent tokį poilsio tipą. O tai reiškia – valgo ir geria kiek nori, beveik visą parą.

Pusryčiai, pietūs ar vakarienė – restoranai čia veikia kaip konvejeris gamykloje. Žmonės stojasi prie linijos, kelia rankas, o tiksliau lėkštes ir jas po truputį, po truputį pripildo. Maistas bei bėgimai nėra vienintelis šio viešbučio pliusas – jo milžiniška teritorija taip pat labai patinka lietuviams. Tiesą sakant: patekęs čia – sunkiai surasi išėjimą.

Įsivaizduokite, šitam viešbuty yra 800 kambarių. Tai reiškia, vienu metu čia gali ilsėtis bent jau 1600 žmonių. Dauguma kambarių dviviečiai, kai kurie triviečiai, kai kurie keturviečiai. O visa teritoriją primena ne vieną viešbutį, o visą miestelį.

Ir turbūt pats, pats didžiausias judesys verda baseine. Dauguma tokių milžiniškų Hurgados poilsio kompleksų – tai šeimyniniai viešbučiai, kur vaikams skiriamas ypatingas dėmesys. Juk kaip sakoma: per vaiko širdį gali patekti į tėvų piniginę. Todėl kiekvienas protingas viešbučio valdytojas stengiasi kaip įmanoma labiau įsiteikti mažiesiems poilsiautojams.

Vaikai čia turi savo atskirus baseinus, žaidimų aikšteles, jiems įrengta mini golfo aikštelė, mažieji teniso kortai, baruose siūlomas atskiras, vaikiškas gėrimų meniu ir taip toliau.

Gal jus ir nustebinsiu, bet bent penkiasdešimt procentų tokiuose kompleksuose atostogaujančių žmonių renkasi visiškai pasyvų poilsį ir iš viešbučio teritorijos dažniausiai net nežengia kojos. O kam? Juk viskas, ko gali reikėti yra vienoje vietoje.

Kaip atrodo lietuvių poilsis pamėgtame viešbutyje ir kokiomis privilegijomis naudojasi „viskas įskaičiuota“ svečiai – žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)