Ten išvardinti rajonai, gatvės ir visokie objektai, kur didžiausia tikimybė papulti į blogų žmonių rankas. Vagys, užpuolikai, o kartais ir žudikai.

Kaip itin pavojingos vietos išskirti Iztapalapa, Colonia Del Valle rajonai, kur anot sudarinėtojų siaučia narkotikų karteliai ir kitos kriminalinės gaujos.

O štai kaip pati pavojingiausia vieta turistams įvardijamas didžiausias miesto turgus „La Merced“. Statistika tiesiog kraupi: užpuolė, apvogė, nurengė, primušė, pagrasino šaunamuoju ginklu ir panašiai. Tad kviečiu pasidairyti didžiausiame visoje Meksikoje turguje, kuriame svarbiausia saugoti savo daiktus ir nepasimesti.

Šis turgus, tai ne kokia nors aptverta aikštelė su prekybininkais. Teisingiau būtų sakyti, kad tai atskiras prekybos miestas, gatvių raizgalynė, labirintai, visokie užkampiai. Nuo septyniolikto amžiaus veikiantis turgus vis plėtėsi ir tapo toks didelis, kad niekas net negali tiksliai pasakyti, kiek kvadratinių metrų ar kilometrų užima visas jo plotas.

Tiems turistams, kurie vis tik išdrįsta čia ateiti nepaisydami visų galimų pavojų rekomendacija viena – pasisamdykite vietinį gidą, ne tik tam, kad parodytų geriausias turgaus vietas, bet dar svarbiau – tam, kad padėtų rasti išėjimą iš turgaus.

Šis turgus pilnas netikėtumų ir visokiausių keistumų. Pavyzdžiui, pieno gaminiai ir mėsa parduodami ant vieno prekystalio, o šalia tiesiog ilsisi girtuoklis. Ir nieko šitas vaizdas nestebina, nes tokių girtuoklių čia, turguje, labai daug.

Na, gulintis ir rankos pakelti jau nepajėgiantis nabagas yra pati mažiausia šios vietos problema, todėl niekas nieko jam nesako ir gulinėti netrukdo. O štai apie po turgų šmirinėjančius kišenvagius kuriamos legendos. Sakoma, kad kiekvieną dieną „La Merced“ turguje darbuojasi apie kelis šimtus vagystėmis užsiimančių asmenų. Dažniausiai jie dirba komandomis, todėl vagystės būna gerai apgalvotos, o situacijos į kurias papuola turistai – be galo keistos ir nemalonios. Norėdami apšvarinti užsieniečio kišenes ar pavogti jo kuprinę su daiktais, organizuoti vagys kartais net apsimeta policijos pareigūnais.

Apie saugojimąsi nuo koronaviruso čia nėra nė kalbos. Čia svarbiausia išeiti sveikam ir gyvam, kur tarp pėsčiųjų važiuoja motociklai, o žmonės lipa vieni kitiems ant kojų.

Kokia pasiūlą šiame turguje ir kodėl Orijų nustebino prekių kainos – žiūrėkite naujausioje laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)