Apsilankęs sužinojau, kad ten yra labai gražus naujas paplūdimys, pigiausios greitojo maisto kavinės ir ypatingomis kainomis viliojančios parduotuvės.

Lentvaris – išskirtinis miestas, nes pačiame jo centre – geležinkelio stotis ir bėgių raizgalynė. Po kelionės traukiniu išalkome, todėl užsukome į šalia tos raizgalynės esančią parduotuvę, kuri labiau primena kioskelį.

Dėmesio, fiksuokite mažiausių kainų rekordą! Jei tik kas nors mėgins sakyti, kad pas mus, Lietuvoje, brangu – atsiųsiu tuos žmones pavalgyti į šį kioską.

Ant jo durų puikuojasi labai iškalbingas skelbimas: ledai – 20 centų, dešrainiai – 50 centų, pica – 1,40 Eur, žirniai su kumpiu ir kiaulių ausimis – 2,10 Eur, „Kijevo“ kotletas – 2,50 Eur.

Aš nesuprantu, kodėl žmonės važiuoja apsipirkti į Lenkiją, kai gali važiuoti į Lentvarį?

Čia turbūt pigiausi dešrainiai Lietuvoje, dėl jų atvažiuoti apsimoka net iš Vilniaus.

Nusiperki traukinio bilietą, nuvažiuoji, nusiperki kelis ir grįžti atgal. Įdomu ir tai, kad nors kioske dirba tik viena moteriškė, ji sukasi labai greitai – kaip geriausiame greitojo maisto restorane. Neįmanoma ramiai pasėdėti: vos prisėdi, ji jau kviečia pasiimti ką tik pagamintų šviežutėlių dešrainių.

Panaši vieta yra ir Kijeve. Ten būdamas sakiau, kad labai pigu, kviečiau atvykti draugus. Atsiimu savo žodžius, nes Kijeve brangiau nei Lentvaryje.

Bet ne tik dešrainiais šis miestas garsus. Kilimai iš vietinio fabriko – štai kuo Lentvaris didžiavosi daugybę metų. Deja, to fabriko nebeliko, tačiau kilimų miestelyje vis tiek labai daug. Jais prekiauja be galo didelė specializuota parduotuvė. Miestelyje sklinda legendos, kad būtent čia – geriausia kilimų kokybė ir pačios geriausios kainos Lietuvoje.

Pigiausias kilimas, kokį man pavyko rasti, kainuoja keturiolika eurų, o brangiausių kainos siekia tūkstančius eurų.

O dabar įjungiame laiko mašiną ir keliaujame į devintąjį dešimtmetį. Lentvario daugiabučių kieme vis dar veikia seniausia miestelio parduotuvė „Žibutė“.

Aš nežinau kitos tokios maisto prekių parduotuvės, prie kurios augtų įspūdingi daržai. Kaip pas močiutę sode!

Tiesiog neįtikėtina – pardavėja Marina, kaip kokia artima giminaitė, kaip mylima tetutė, pataria, kas skanu, o kas nelabai, ką pirkti, ką iš ko pagaminti. Aukščiausio lygio priėmimas, tą patvirtino ir kiti šios parduotuvės pirkėjai.

Šiuolaikinėse parduotuvėse tokio ryšio, bendravimo nebėra. Ateini kaip į konvejerį, susimeti prekes, sumoki savitarnos kasoje ir išeini.

Dar viena ypatinga vieta, kuri patiks gyvenantiems aplink Vilnių, – labai gražus sutvarkytas paplūdimys.

Atnaujintas, modernus, toks, kokie ir turi būti paplūdimiai Europoje. Tiesa, nors vasarą čia labai gražu, žmonių būna daug mažiau nei netoliese esančiuose Trakuose. Taigi patarimas tiems, kurie nori ramiai pailsėti: važiuokite į Lentvarį, turėtų pasisekti rasti tą tylų kampelį.

Jeigu iki šiol Lentvaryje jūsų niekas nesužavėjo, naujausioje laidoje „Orijaus kelionės“ sužinosite, ką ir už kiek galima nuveikti Lentvaryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)