Metas jums papasakoti apie pačią populiariausią, labiausiai išreklamuotą Larnakos vietą, kurią jau galėjote matyti dokumentiniuose filmuose apie gamtą.

Žmonės iš viso pasaulio čia atvyksta tam, kad pamatytų Larnakos druskos ežerą. Tokio ežero nerasite nei Šveicarijoje, nei Vokietijoje, nei Anglijoje. Žiemą šis ežeras yra svarbi paukščių migracijos vieta, daugiausia čia atskrenda flamingai. Iš viso ties ežeru migruoja apie 80 rūšių paukščių.

Ir nors čia atvyksta tūkstančiai, milijonai turistų, priėjimas prie ežero yra gana prastas – jo prieigas okupavęs šabakštynas. Lįsti į krūmynus, aplinkui matant perspėjimus „Atsargiai gyvatės“, tikrai nėra labai jauku.

Skaitydamas straipsnius apie vieną gražiausių Kipro vietų tikėjausi tikrai ne tokio priėjimo. Bet visai be reikalo aš čia jums skundžiuosi, nes iš tikrųjų man tokie kontrastai labai patinka.

Larnakos druskos ežeras įdomus dar ir tuo, jog kadaise tai buvo jūros dalis, o aplinkinėse kalvose yra randama 3-5 mln. metų senumo fosilijų, liudijančių, jog čia buvusi jūra.

Dar prieš 4 tūkstantmečius šis ežeras buvo natūralus jūros uostas, greta kurio buvo įsikūręs Hala Sultan Tekke miestas, kurį pirmame tūkstantmetyje prieš Kristų gyventojai apleido. Tuomet ir natūralus uostas virto tiesiog ežeru.

Nė kiek ne perdėdamas sakau: jausmas, tarsi atsidūriau kitoje planetoje. Visur balta balta, kaip dykumoje.

Šioje vietoje rekomenduojama pabūti ilgiau, jeigu turite plaučių, kvėpavimo takų ligų. Pavyzdžiui, man yra bronchinė astma ir aš vaikystėje lankydavau druskų kambarį, bet čia geriau už bet kokį pasaulyje druskų kambarį, nes tu esi tiesiog druskos krūvoje.

Vienintelė turistinė atrakcija prie druskos ežero yra apžvalgos bokštas, kur galite viską stebėti iš aukštai. Būtent čia atsiveria įspūdingiausia panorama.

Baltasis ežeras patinka ne tik žmonėms. Žiemos metu čia galite pamatyti dar vieną stebuklą – ryškius, rožinius flamingus, kurie į Kiprą atskrenda žiemoti. Ir iš visų įmanomų kampelių išsirinko būtent šią. Tik galima įsivaizduoti, koks grožis matyti rožinius paukščius ant balto paviršiaus.

Įdomu tai, kad kai vaikštant per šį ežerą kojos sminga, nes visa masė yra gana minkšta. Bet štai, kai su ranka lieti paviršių šis atrodo kietas. Beje, šio ežero druską parduoda visame Kipre, tad tokį suvenyrą galite parsivežti ir į namus.

Daugiau žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)