Šią vasarą Palangoje kaip niekada sunku susirasti nakvynės vietą. Viešbučiai perpildyti, net kempinguose sunku rasti vietą palapinei. Mes su Pauliumi nusprendėme, kad išbandysime visišką klasiką – išsinuomosime kambarį pas Palangos močiutes.

Iškart patraukėme pas mano pažįstamą Janiną, ji viena pirmųjų pradėjo nuomoti kambarius Palangoje ir tai daro jau daug metų

Vos įžengėme pro duris, Janina iškart puolė demonstruoti savo manikiūrą ir pedikiūrą. Ši Palangos močiutė visada spindi, nes pats mėgstamiausias jos laisvalaikio užsiėmimas – puoštis.

Svečius Janina priima kaip mylimus giminaičius. Išvirė kavutės, pripylė kažkokio likerio, atnešė saldainių ir pasisodino pakalbėti, aptarti mūsų atostogų plano.

Pas močiutę nakvynės kaina nesikeičia jau daug metų – 15 eurų žmogui už naktį. Janina arši viešbučių ir poilsių namų konkurentė, sako, kad pas ją ilsėtis geriau, nei bet kur kitur, todėl ragina visus poilsiautojus užsisakinėti kambarius tik pas močiutes.

„O ko čia trūksta? Trobelė išplauta, patalynė švari, išlyginta. Ar viešbutyje mandriau? Aš muilo turiu padėjus, prašau, jeigu neturi – naudokis. Paklausiu, ar rankšluostį atnešti. Jei reikia, duodu ir šampūno, ir plaukų džiovintuvą, ir net pledą pliaže pasitiesti“, - kambario pliusus vardija moteris.

Janina sako, kad pas ją daugiau laisvės nei viešbutyje. Ji visiškai nekontroliuoja savo poilsiautojų ir leidžia jiems visiškai atsipalaiduoti. Ji nepyksta, kai nuomininkai grįžta paryčiais ar atsiveda merginų, vaikinų.

„Prašau primokėti už vandenį, jeigu svečias lįs po dušu, bet žinoma, kad leidžiu. Dviese būsite, lovos plačios, prašom, parsiveskite. Tik veskitės po vieną. Vieną kartą įsileidau dvi mergaites. Sakau, tokios gražios, kaip mano dukros. Ryte atsikeliu, matau, kad iš spintų ištraukti visi patalai. Bėgu į tą miegamąjį, negaliu atidaryti durų – ir už jų guli žmogus. Žinot, kiek ten buvo? 12. Dvi panos parsivedė 12!“ – pasakoja Janina.

Visus Orijaus ir Pauliaus nuotykius Palangoje žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)