Labiausiai žmonės vertina ypatingą Dubrovniko senamiestį apie kurį netrukus išsamiai papasakosiu, tačiau ne ką mažiau dėmesio sulaukia ir kurorto apylinkių grožis. Takeliai, išsiraizgę tarp jūros ir kalnų, nepalieka abejingų, o kad geriau juos ištyrinėtumėte – rekomenduojama pasivažinėti dviračiu arba motoroleriu – šį variantą rinkosi ir mano kelionės draugas Mantas Katleris.

Populiariausias Kroatijos miestas Dubrovnikas ne be reikalo nuolat papuola į kelionių knygas „Gražiausios pasaulio vietos“ arba „1000 pasaulio vietų, kurias privalai aplankyti prieš mirtį“.

Šis viduramžių mūrų apsuptas miestas prie Adrijos jūros su senovinėmis bažnyčiomis ir vienuolynais be galo gražus – nieko stebėtino, kad jame nufilmuota didelė dalis serialo „Sostų karai“ scenų.

Jei turite tvirtas kojas, galite užlipti į 405 m aukščio kalną (į kurį kelia ir funikulierius) vingiuotu taku, palei kurį auga pušys ir lauko gėlės. Lipdami grožėsitės fantastiškais vaizdais pasimankštinsite ir sutaupysite.

O dabar nuo gamtos persikelkime į miesto širdį – unikalus Dubrovniko senamiestis – viena labiausiai turistų lankomų vietų Europoje, taip buvo daug metų, tik ne šiemet, po koronoviruso pandemijos – čia penkis kartus mažiau turistų.

Čia buvo filmuojami „Žvaigždžių karai“, „Agentas 007. Džeimsas Bondas“, „Robinas Hudas“ ir daug kitų filmų. Keletą pastarųjų metų Dubrovnikas yra itin populiarus tarp amerikiečių turistų. Dėl serialo „Sostų karai“ pamišę fanai atvyksta čia vien tam, kad pamatytų, kur buvo filmuojamos žymiosios ir jų pamėgtos scenos. Dubrovnikas amerikiečiams – sostų karų miestas.

Pusantros valandos trukmės „Sostų karų“ ekskursijos nėra nemokamos, bet jūs galite pasidaryti niekuo nekainuosiančią ekskursiją – paieškokite informacijos svetainėje www.kingslandingdubrovnik.com, čia parašyta, kur buvo filmuojami epizodai. Svetainėje taip pat aprašyta, kurios vietos rodomos kiekvienoje serijoje.

Pats svarbiausias serialo „Sostų karai“ palikimas Dubrovniko apylinkėse – didingas sostas. Milijonai serialo gerbėjų iš viso pasaulio trokšta jį pamatyti ir prisiliesti. Atplaukus į Lokrum salą – tai galima padaryti visiškai nemokamai.

Kaip atsisėdęs į žymųjį sostą jautėsi serialo gerbėjas Mantas Katleris, pamatysite laidoje „Orijaus kelionės“.

Po intensyvios pažinties su unikaliu miestu, žinoma, norisi pavalgyti. Labai svarbu žinoti, kad aplink Dubrovniko senamiestį nerasite pigių valgymo vietų – net paprasčiausi greito maisto kioskeliai užsikelia nemažą antkainį. Taupantiems turistams dėl to kiek liūdna, tačiau kai nėra iš ko rinktis – tenka pirkti ir permokėti. Todėl jeigu jūs nenorite išleisti per daug – siūlau gėrimais ir užkandžiais pasirūpinti iš anksto. Arba tiesiog pasirinkti kavinę toliau nuo senamiesčio.

Dar viena iš gudrybių, kaip Dubrovnike sutaupyti – nepirkite vandens, vaikštinėdami po senamiestį fontanuose galite jo prisipilti visiškai nemokamai ir neribotus kiekius. Vanduo švarus, tinkamas gerti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)